reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

Pauletta ja mam film 3d , który robiłam z Antkiem i uważam , ze warto. Ostatnio go odkopałam i miło się wspominało:tak:

Kivinko , ale zagwozdka z tym ProVag-iem:sorry:gratuluję sporego szkraba:tak:

reklama
g-agnes
ja mam wizyty co 3 tygodnie, ale od następnej zaczynam co 2, raz że skracała mi się szyjka a dwa ze mój lekarz uważa że na tym etapie ciąży wizyty powinny być częstsze
Kivinko
ponoć pestki z dyni sa dobre na owsiki, myślę że warto spróbować zwłaszcza że z lekami w ciąży to tak nie za bardzo, i pościel i bieliznę wypierz w wysokiej temperaturze i wyprasuj
a lactovaginal jest bez recepty

gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne wizytujące mamy

robaczek​ niestety, tym razem juz musze wziasc leki. na poczatku ciazy zaleczylam owsiki domowymi sposobami, a potem sie z ginka caly czas zastanawialam czemu ciagle takie wysokie EO w morfologii. No i sie okazalo, ze prawdopodobnie jajeczka tych paskudztw są we mnie już pół roku :/

Można kupić preparat pyrantelum bez recepty-Wskazania: Owsica, glistnica u dzieci i dorosłych. Zakażenie tęgoryjcem dwunastnicy i tęgoryjcem amerykańskim.

Dawkowanie: Doustnie. Przyjmować w trakcie lub po jedzeniu. Dawkę i częstotliwość przyjmowania leku ustala lekarz. Nie podawać dzieciom poniżej 2 roku życia.W owsicy należy leczeniem objąć wszystkich domowników. Po upływie 14 dni od zakończenia leczenia należy wykonać kontrolne badanie parazytologiczne.

Możliwe skutki uboczne: Nudności, wymioty, biegunka, bóle brzucha, wzdęcia, przejściowe zwiększenie aktywności aminotransferaz, bóle głowy, zawroty głowy, senność, bezsenność, wysypki.

Poinformuj lekarza: Gdy masz schorzenia wątroby. Gdy przyjmujesz preparaty zawierające piperazynę. Jeśli jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią.

AGATA77 wlasnie ten lek polecila mi ginka :)

Magda85 ​nie, pol roku spokoj, dopiero teraz zaczelo cholerstwo znowu wychodzic... :(

reklama
Jajeczej nie widac, mi zaczely wychodzic juz same owsiki. Owszem, zazwyczaj swedzi pupa, ja odczuwałam swędzenie tylko po wizytach w toalecie i to też krótko

Do góry