reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
Gochson Ktg to badanie czynności skurczowej macicy tzn jesli sa surcze to ktg je pokazuje, no i słuchanie serduszka malenstwa :)

Trzymam kciuki za Wasze wizyty, ja wizytuje jutro i odbieram wyniki obciazenia gklukoza, które ledwo przezyłam :no: wołami mnie nikt nie zaciagnie wiecej na to badanie. Powodzenia. &&&

dziewczyny gratuluję udanych wizyt i powodzenia na dzisiejszych.

Edytka
jakoś często masz ustalane wizyty? Czy mi się wydaje?
A tak wogole to co ile chodzicie na wizyty? ja co 4tygodnie. teraz bedzie 5tyg. bo akurat 30 tydz mi wypada i bedzie usg

ja w końcu dotarłam z moim badaniem moczu dzisiaj do laboratorium. Po 14 mam wyniki, a o 16.30 wizyta, przed która mam strasznego stracha z powodu tej nieszczęsnej szyjki. Oby pozostała taka jak była.:tak::tak:

3majcie kciuki. Napiszę po powrocie :)

Kasaiagaw kciuki zaciśnięte! wiem, że po wizycie podzielisz się z nami dobrymi wiadomościami :) ja też dziś wizytuję , ale dopiero o 18.00, też nie mogę się doczekać:tak:

powiem szczerze, że nie wiem o co tyle krzyku z badaniem na krzywą cukrową:-pNie jest przyjemne , ale znam inne mniej "miłe" badania;-)W poprzedniej ciąży miałam 50 g i 75. Teraz kazał zrobić 50. Ja mam wizytę za tydzień. Z reguły co 4 tygodnie , ale teraz gin na urlopie wiec muszę 5 wytrzymać:tak:Bedziemy robic nagranie usg4d z filmem na pamiątke
kasiagaw trzymam kciuki:tak:

kasiagw- przepowiadam Ci, że szyjka wróci do pierwotnego stanu! ;-) Nie martw się dziewucho;-) będzie dobrze, skoro moja szyjka wytrzymuje te wszystkie obciążenia to Twoja już na pewno!

martolinka- ja cały czas się zastanawiam na tym 4d, jak będziesz po to daj znać czy warto:tak:
A ostatnio tak przypatrywałam się zdjęciom z usg i mam wrażenie, że mały ma jakąś długa głowę jak jakiś alien, nie podobają mi się te zdjęcia, zniekształcają piękne ciałko naszego maleństwa:-p

reklama
Hej dziewczyny! Ja już po wizycie. Co się wkurzyłam to moje :/
Okazało się, że w szpitalu leczyli mi grzybicę... której wcale nie było ! Po prostu pigułki apivaginum, które brałam, zostawiają taką osłonę wewnątrz pochwy, która wygląda nie ładnie, ale jest czymś normalnym. 3 razy im tam mówiłam, że brałam taki lek, nawet pokazywałam opakowanie.... Specjaliści z Bożej łaski :/
Miałam dziś KTG, wszystko w porządku, muszę tylko wykupić magnez, żeby brzusio nie twardniał i jakieś pigułki dopochwowe ( nazwy nie pamiętam, a mąż zabrał receptę, żeby wykupić), żeby odnowić florę bakteryjną, którą zepsuli mi tym niepotrzebnym leczeniem w szpitalu :/

I teraz najmniej przyjemne info . OWSIKI:/:/
Dostałam receptę na leki, dla całej rodziny, ale boję się jak cholera, bo to jest lek nie wskazany w ciąży i moja rodzinka ma go wziąć teraz, mi lekarka poleciła poczekać 2 tyg., bo w 30 tc będzie już bezpieczniej....
Mała waży już cały kilogram :)

Do góry