reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

Gochson, tylko na ktg leży sie na łóżku, masz podłączone 2 głowice takimi pasami i pisze się zapis skurczy i czynności serce dziecka, nie tylko dzwięk jak na usg.
Ale macie bardzo wcześnie to ktg robione, u mnie sie robi od 36tyg...

g_agnes ja mam wizyty co 3 tyg (nfz)

Kivinko współczuje powrotu przykrej dolegliwości... :-(

Powodzenia wizytującym!

reklama
kasiagw , lene55 trzymam kciuki za wizyty

martolinka może i sa mniej przyjemne badania, ale ja akurat źle zniosłam to jedno i juz. Wole badanie ginekologiczne niz picie tej glukozy.

Kivinko współczuje niechcianych lokatorów, najwazniejsze ,ze z dzidzia ok. A leki niestety czasem trzeba wziac, ja w pierwszym trymestrze musiałam brac lek ,który dopuszzczony jest dopiero w drugim no ale czasem tak bywa. Lekarz wie co robi.

Kivinko biedactwo, ale Ci się przyplątało...a z tych lekarzy to naprawdę ale specjaliści:szok::szok:

g_agnes ja mam wizyty co 3-4 tygodnie. Teraz idę wyjątkowo szybko bo po 2,5 tygodnia, ale to przez tą szyjkę, bo Gin chce się chyba upewnić, że zwolniłam tempo;-);-) Zobaczymy, kiedy ustali mi kolejną wizytkę.

Co do KTG to ja jeszcze nie miałam robione, ale moja kuzynka dzwoniła do mnie wczoraj (jest w 36 tygodniu ciąży, od 2 miesięcy rozwarcie i osiadły tryb życia), że od dzisiaj codziennie ma być w szpitalu właśnie na KTG, a w poniedziałek na porodówkę rodzić. Także za tydzień nasza rodzinka się powiększy:)

Jeszcze się tak wkurzyłam, bo okazało się, że skoro tej grzybicy nie było, to nie było też żadnych przeciwskazań do przytulanek... a teraz te owsiki i znowu porobione:wściekła/y: Mąż wykazuje pełne zrozumienie, ale ja już sama ledwo wytrzymuję ....

kivinko mnie też lekarze zniszczyli florę bakteryjną przepisując kolejne leki zamiast zrobić wymaz. Było to rok temu, ale do tej pory biorę lactovaginal odbudowujący florę.

Dziewczyny teraz to zgłupłam. Czy któraś z was brała tabletki ProVag? Bo ginka na recepcie zapisała mi je dopochwowo, a mąż teraz dzwonił, że obleciał wszystkie apteki w okolicy i w żadnej czegoś takiego nie ma, są ProVag, ale doustne....

Pauletta, ja myślę, że warto na takie 4D się wybrać, jak mi się uda to wrzucę tu filmik z moim szkrabem to sama ocenisz:)

Ostatnia edycja:
Julianna, ale właśnie ginka specjalnie dopisała na recepcie, że dopochwowe, bo mówiła, żebym tabletek nie łykała. ..

reklama
No to nieźle.... ja bym je połykała tak jak zaleca producent, bo co innego? No chyba że ona ci powiedziała że mimo że są doustan masz je stosować dopochwowo, bo to co innego, ja tak robie np z luteiną (skończyła mi dopochwowa a mam jeszcze dosutne i ginka pozwoliła je stosować dopochwowo- ale to chyba troche inna sytuacja)

Do góry