reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

Ja najbardziej czuję rano.Potem od 16 maluszki się ruszają.Po czym drzemka ich łapie do wieczora.Wieczorem i w nocy jak się przebudzę to ich czuję.Więc jak mamusia śpi to maluszki buszują najwięcej.

reklama
Ja ostatnio cały czas czuje jak moja księżniczka się porusza w brzuszku ale teraz ma najwięcej miejsca:) każda z nas odczuwa indywidualnie, mi np ostatnio malutka odwróciła się chyba pleckami do brzuszka i o wiele mniej ją czułam ale coraz częściej widzę jak brzuszek mi faluje:)

powiem Wam kochane, ze mam wesolo 2 razy dziennie wizyta- co prawda bez usg, ale zwsze cos :) od 6 rano mierza temperature cisnienie ja dostaje leki :) pozniej przychodzi Pani polozna i bada przez urzadzenie ktg na chwilke tetno Maksymilianka :) Panie sa zachwucone ze taki zywy jest :) - najwazniejsze, ze z Nim jest wszystko dobrze ..... uffff :)
jutro juz bedzie moj lekarz , moze uda sie zrobic usg, zeby sprawdzic szyjke itd :) no ale niestety brzuchol wciaz twardy i zaparcia wrocily ...... :(

Kiviko-te roznice sa calkowicie normalne, przeciez ludzie sie roznia jeni maja dlugie nogi inni krotkie, a poza tym tez nie mozna powiedziec ze tak bedzie do konca, moze sie jeszcze zmienic sto razy. Moja corka w poprzedniej ciazy tez "miala kazda czesc ciala z innego tygodnia" :-D Od samego poczatku miala mala glowke i tak jej zostalo i to nie gra zadnej roli bo jest bardzo madra i zdolna takze te pomiary to trzeba traktowac troche z przymrozeniem oka, pamietaj ze to tylko statystyki a nie jakas wyrocznia.

Reniuszek trzymam kciuki oby jednak brzuchol wyluzował i żebyś jak najszybciej wróciła do stanu używalności i do domku:) Ważne, że synuś czuje się ok.
Izka, odnośnie pomiarów też się z Tobą zgadzam w 100%, ja pisałam Wam kiedyś o wizycie u takiego super specjalisty i on właśnie robił mi pomiary synka na początku grudnia....też każda część ciała z innego tygodnia... myślę, że żadem lekarz nie jest w stanie zrobić tak precyzyjnych pomiarów, no i tak jak napisałaś każdy jest inny! U mojego szkraba wyszedł zbyt duży wymiar komory bocznej w główce... dokładnie nie wiem czy fachowo napisałam, nie jest to wielkie odstępstwo od normy i ja sądzę, że to wynika z faktu, że nie jesteśmy wszyscy z jakiegoś szablonu wycięci , poza tym 13-tego mam wizytę kontrolną, która mam nadzieję potwierdzi, że ta przestrzeń już się nie powiększa i wszystko jest ok:-)

Byłam wczoraj u lekarza ale miał taki poślizg że przyjął mnie dopiero o 21.Wróciłam do domu o 21.30 i już mi się nie chciało włączyć kompa tylko prysznic i spać. Wszystko dobrze szyjka długa. Położna stwierdziła że na następnej wizycie zaczniemy KTG (ostatnio była inna i też to powiedziała) także myślę że ta wczorajsza to miała lenia już o tej godzinie.A że jeszcze obowiązku nie miała to po co robić. Kolejna wizyta 17.01.

Dzień dobry wszystkim:-),
dzisiaj wizyta o 14.40. Co prawda widzieliśmy się z maluszkiem 7 grudnia na usg połówkowym, ale mam nadzieję, że dzisiaj go też zobaczę:-)

reklama
miło poczytać o waszych udanych wizytach :)

mamy, nie denerwować się! :-) każda z nas inaczej czuje ruchy i z różnym natężeniem. najważniejsze, żeby były regularne. niepokojące może być nagłe ustanie ruchów dziecka, ale czasami maluchy są bardziej ospałe, albo my zabiegane i mniej wyczulone :tak:

w sprawie wymiarów, zgadzam się z przedmówczyniami, że niewielkie odchylenia od normy są naturalne i nie trzeba się nimi martwić. zawsze możecie upewnić się pytając swojego lekarza co o tym myśli :tak:

pamiętajcie, że na częstość ruchów i wymiary nie mamy wpływu, ale mamy na nasze nerwy, których możemy nie fundować dzidziusiom, więc don't panic mom ;-):-)

Do góry