reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

Sonisia ja miałam luteinę brać do 20tc i odstawić ale lekarz mi kazał brać do końca bo brzuch mnie czasami pobolewał i twardniał. Więc kazał mi zostawić. Lekarz wie co robi więc bierz tą luteinę nie zaszkodzi Ci a pomoże donosić ciąże.
Dziewczyny gratuluję wczorajszych udanych wizytek.

reklama
A właśnie jeszcze do wczorajszej wizyty pytałam o tą prywatną położną dostałam do niej numer telefonu ale lekarka powiedziała żebym dopiero dzwoniła do niej końcem lutego lub w marcu o_O wydaje mi się troche za późno..

cobraona gratuluję udanej wizyty:tak: sonisia ja brałam luteinę dowcipnie tylko chwilę bo nie bardzo pomagała a potem miałam zastąpioną duphastonem do 20 tyg

gratuluję udanych wizyt:)

Sonisia
ja biorę luteinę 2x1, miałam wcześniej skurcze i szyjka zaczęła się skracać, początkowo jechałam na nospie ale słabo działała no i doszła luteina jakies już 1,5 miesiąca biorę i teraz jest lepiej, szyjka się zatrzymała, a skurcze najpierw były rzadszze a ostatnio wcale nie mam, cieknie troszkę ale wkładki dają radę;) nie wiem na ile wpływa na tycie ale ja tyje bardzo szybko, nawet jak się pilnuję z jedzeniem to waga ciągle idzie w górę, ale nie wiem czy to wpływ leku czy taka 'uroda'

Dziewczynki opisze tu mniej wiecej co i jak :

o 1 w nocy wczoraj bylam juz w szpitalu - ok 8 godzin po wizycie u lekarza utrzymywal mi sie skurcz, w nocy juz ledwo sie poruszalam, lezac w lozku ciagnelo mi caly kregoslup i krzyz- cholerny bol.
zapakowalam sie w auto i szpital
zrobili mi badanie, szyjka taka jak byla, cale szczescie twarda i zamknieta , dzidzius ok
skurcz ciagle trwal
lekarz postanowil kroplowke - siostra pyta 250 czy 500 - on mowi 500 .... i tak oto podlaczyli mi po 1 w nocy przyjaciela tokolize o najsilniejszym stezeniu.
nie spalam cala noc z wrazenia- cholereni mnie ta kroplowka uwierala ... i ten kabel podlaczony do worka na kiju.
o 6 rano przyszla pielegniarka oddalam mocz , krew , mierzono mi cisnienie i temperature - i bylo ok - kroplowka mnie rozluznila niesamowicie - zero skurczu , po pol godzinki pani podlaczyla mi ktg z ciekawoscia czy bedzie slychac dzidzie - i bylo slychac Maksymilianka jak duzego dzidziusia- ktg skurczy nie wykrylo, ale bylam wciaz pod kroplowka.
pozniej obchody, dowiedzialam sie , ze zostane kilka dni na pewno
wieczorem zdjeto mi ten worek z kroplowka i dostalam pol tabletki fenoterolu z oslona i luteine, po ktorej mnie wszystko swedzi ( ale to nic ) skurcze wrocily, moze nie tak intensywne ale jednak, o 23 wczoraj juz plakalam chodzilam za pielegniarka i prosilam o lek ...dzwonila do mojego lekarza - zgodzil sie podawac czesciej lek i nakazal ciagle lezec.
Niestety jak wstaje to mam skurcze. Dzisiaj w miare sie czuje ale leze w lozku ..... z wenflonem w rece, ktory mnie dobija, boli i stresuje. Mowilam o tym lekarzowi, stwierdzil, ze musze go miec, bo moga w kazdej chwili wrocic do kroplowki , a przeciez nie beda mnie kluc drugi raz....
przesylam wam zdjecie mojego wesolego wenflona hahaha :)))

Pojedyncze, 2012.12.31 o 10:12.jpg

wieczorem , albo jutro rano znow podlacz mnie pod ktg i sprawdza jak dzialaja na mnie leki doustne. obawiam sie tego najbardziej .....i rowniez tego, ze zostane tu jeszcze dluzej ehh :(

O wenflonie to powiedz pielęgniarce bo jak będzie zaczerwienione wkoło wkłucia to Ci zmieni. Wtedy poproś żeby Ci wkuła na lewej dłoni ponieważ tam jest najmniej przeszkadzający.

reklama
nie jest zaczerwienione edytko, ale dla mnie to trauma od zawsze i sam fakt mnie cholernie boli :( . a mam wbite w prawa, poniewaz lewa mam w siniakach po pobieraniach krwii ....., wiec decyzja o prawej. no ale w nocy dzisiaj jak sie obudzilam to tak mialam powyginana ta reke i nic, wiec tylko mnie boli wtedy kiedy o tym mysle :)

Do góry