reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
MamiDo
user-offline.png
gratulacje ,heee siusiak mega:-)
Ewela-gratuluję wizyty:-)

No i dziewczynki już po wizycie :)
Szyjka zamknięta. Młody ma się dobrze jest trochę malutki i termin przesunął się nam na 1 maja (ale mam nadzieje że tylko chwilowo ;P ) Mały ma 25 cm i waży trochę ponad pół kilo. Ma długie nóżki:p Kolejna wizyta dopiero 25 stycznia i wtedy pierwsze USG 4d.
Za to mi się trochę przytyło już ważę 80,5 ;/ :(

reniuszku super ze z Wami wszystko się uspokoiło..!!! :happy: ! mam nadzieje ze nowy lek przyniesie wreszcie upragnione pozwolenie na opuszczenie łóżka :tak:
a z tym zurawiem to hehe, państwowe przychodnie i zakaz palenia .. :D
biedulko ty :*

ewela, cobra gratuluje udanych wizyt..!

stokrotta jak za ci zazdroszczę z ta waga..!!!! ja tyje cała, już jak kulka wyglądam - cała pulchniutka.. piłka z przodu (brzusio) piłka z tylu (pupa) i baleroniki jako nogi i ręce, no masakra.. dzisiaj znalazłam dodatkowo mały rozstep koło pepka... ...... heeehhhhhh !

mamido nooo to się synek nie będzie wstydził..! :D

no a ja nie przypuszczalak ze i ja dzisiaj tu zawitam z newsami, ale po poprzednim alarmie z bolami podbrzusza i parciem na stolec dzisiaj miałam powtórkę z rozrywki, co prawda nie brałam regularnie nospy ale myślałam ze wszystko ok.. ale mamy jechać w pon do Germany, sieć dla spokoju pojechałam do mojego ginka.
z szyjka w porządku (37 mm), brak rozwarcia, wymiary maluszka prawidłowe choć z nerwów zapomniałam się spytać ile waży i ile ma wzrostu :(
no i żadnej fotki, szybka wizyta kontrolna więc nic ciekawego nie mam do napisania :)

ale zapisał mi luteine i mam pytanko co o tym myślicie?? na co dostawalyscie ta luteine?? r

w sumie nawet zanim ja wzięłam to wieczorem było już lepiej z brzuszkiem i sama nie wiem.. magnez nospa i ta luteina..? nie za dużo naraz?
mam pełne zaufanie do mojego giną, ale może sama spanikowalam przed ta podróżą..
słyszałam tez ze można po tym tyc dodatkowo a jeśli tak to ja przekrocze 100 do końca ciąży :/:/:/
no i to ciekniecie non stop..

proszę laski o wasze rewelacje dotyczące luteinki :)

sonisia- Ja biorę luteinę dwa razy dziennie, bardzo mi pomaga gdy ją biorę tak jak powinnam ( czyli 2 razy dziennie) to bóli nie ma :) Zazwyczaj biorę ja tylko raz na noc, ponieważ tak jak napisałaś "cieknie" Mi w zupełności raz dziennie wystarcza bo bóle są rzadsze. Zażywam ją praktycznie od początku ciąży z drobnymi przerwami gdy bóle ustąpił na dłużej.

Sonisia a dostałas luteinę do pochwowo? Bo podjęzykowo dużo wygodniej. Do pochwowo to na noc ok, ale na dzień to jak ktoś chodzi a nie leży to od razu wszytko wypłynie niestety. Po niej sie nie tyje, ale może źle działać na samopoczucie (koleżanka tak miała) ja jejm prawie całą ciążę (teraz 2 x 2) Jeśli ci ją lekarz przepisał to nie ma sie co zastanawiać czy brac czy nie. :-D

reklama
CobraOna - gratuluje udanej wizyty:)
sonisia - gratuluje udanej wizyty; a z lekiem niestety nie pomoge, bo na razie (tfu, tfu odpukac) nic zlego sie u nas nie dzialo:)

Do góry