reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
Ziewaczka hymm bardzo wczesnie , mialas jakies problemy z cukrem wczesniej ?, bo ja w poprzedniej ciazy mialam podejrzenie cukrzycy ciazowej (wyszlo w 25 tyg) mialam skierowanie do diabetologa ale byly mega kolejki i nie zdarzylam . Bardzo sie boje ze sytuacja sie moze powtorzyc i teraz mysle czy moja ginka nie powinna mnie skierowac juz o wiele wczesniej na badanie . Dodam ze waga mojego Marcyska podobno wlasnie ze wzgledu na cukrzyce miala byc przy porodzie oko 4,5 kg ( urodzil sie prawie 4 kilowy w 38 tyg)

robaczek ja też mam 75gr
Najpierw musze iść na badanie naczczo, pozniej do domu wypić glukoze odczekać 2h i znów na pobranie.
Słyszałam ze to smakuje jak lukier więc nie wiem jak można to wypić. Siostra mi opowiadała, że dwa razy latała do apteki bo raz zwróciła. bleeech:(

Paulusia i Mania - dziewczyny gratuluje Wam księżniczek! :-):-)

Co do glukozy, podobnie jak Madziaka i Julianna miałam na początku ciąży bez obciążenia, no a teraz będzie gorsza sprawa... Mówicie , że jak lukier smakuje? O nie , weź tu wypij cały kubeczek lukru bleeee!!!

i u mnie z glukoza podobnie:) na poczatku mialam bez obciazenia, a miedzy 24-28 tyg juz z obciazeniem grrrrr.... jezdzilam na to z siostra- pamietam jak robila sie zielona po wypiciu tego swinstwa :-D ale ponoc cytryna, albo limonka pomagaja :)

Co do tej glukozy to w pl standardowo robi sie ok 9 i 18 tyg poziom glukozy, potem to co nas teraz czeka poziom glukozy z obciążeniem czyli po wypiciu glukozy. Ale zaskoczyło mnie że wy piszecie że sobie możecie ją w domu wypic a potem przejśc...bardzo to dziwne, chyba że to ta dawka 50gr, ja mam jak robaczek 75 i ginka wyraźnie mi powiedziała że po wypiciu mam siedziec grzecznie w laboratorium 2 h nawet nie chodzić bo to zafałszuje wynik.
Jeszcze co do jej wypicia to wy piszecie o cytrynie, ale jak coś to ja polecem patent z zatkaniem nosa, robie tak ze wszystkim co jest niedobre, wystarczy zatkać palcami szczelnie nos i wypić całą szklanę, nie puszczając nosa, smak poczuje sie dopiero jak zwolni sie palce po wypiciu, ale wtedy to juz sie raczej nie zwymiotuje ;-)

A ja dziś byłam na wizycie, widziałam moje ziewające maleństwo, ale trochę jestem zdołowana, bo powiedziałam o moim twardniejącym brzuchu i kobieta mnie trochę wystraszyła, że jak by myło takich skurczów kilka pod rząd do nie ma co czekać tylko do szpitala jechać i maja podać magnez w kroplówce :-( i szyjka troche skrócona... Mam leżeć, luteina 5 razy dziennie i asmag forte 4 razy dziennie. buuuu

reklama
Julianna
kurcze nie za dobrze u Ciebie... ale musimy wierzyć że te skurcze nie przeszkodzą nam szczęśliwie donosić ciąży:) ja dziś pierwszy dzień na luteinie i jeszcze skurczu nie było, ale nie ma co za wcześnie chwalić...

ja też muszę wypić tą glukozę na miejscu, przy laborantce tuż po pobraniu krwi na czczo, potem mam siedzieć na korytarzu i za wiele nie chodzić, pobranie ponownie po godz i po dwóch

Do góry