reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
Dostajesz kubek cholerstwa do wypicia i potem czekasz godzine albo dwie, wczesniej krew pobieraja i po tym czasie i koniec. Mialam w 8 tc i dalam rade:) jak dla mnie nie byla az taka obrzydliwa.

o nieee... o glukozie kompletnie zapomniałam... :no: fuj fuj... polecam wziąć ze sobą połówkę cytryny i wycisnąć z niej sok do tej okropnie słodkiej mikstury tuż przed wypiciem. lepiej wchodzi :tak:

niestety nie we wszystkich placówkach na to pozwalają... :crazy:

Ja nie wspominam az tak zle tej glukozy ale u nas jest o smaku sprite-a wiec jak dla mnie zupelnie okey :-) Nie mialam problemow z wypiciem. Poza tym to sie zastanawiam czy bede miala na nastepnej wizycie, tak niby jest w grafiku ale ja juz mialam to badanie we wrzesniu ze wzgledu na duza wage przy porodzie pierwszego dziecka (4100g) i musieli sprawdzic czy nie mam klopotow z cukrzyca ale nie mam.

Paulusia
gratuluję córeczki!!! moje dziecko też już było mierzone w 'częściach';)
g_agnes
ja też przed następną wizytą mam zrobić glukozę, i to 75gr czyli krew pobieraną będe mieć 3 razy:baffled:, z Matim miałam obciążenie 50gr i nie wiem czemu teraz 75, skoro normalnie mam cukier ok
mi kazali wziąć cytrynę, ponoć sprawia że wypicie tego 'drinka' jest całkiem znośne a nie wpływa na wynik badania
Maniaa
gratuluję udanej wizyty:)

Dziewczynki od razu mowówie ze jak cos pomyliłam to przepraszam ale nie ejstem na bierząco :sorry:

Agata ale superrrrrr :-):-):-):-) chlopczyk i dziewuszka , gratulacje !!!!!!!!!!!!! :tak:
Paulusia gratuluje córci :-):-)

No i oczywiscie trzymam za dzisiejsze wizyty !!!!!!!!!!!:tak:

Dziewczyny ja bylam wczoraj na wizytce u mojej hymmm opiekunki ciazowej ??? nie wiem jak to nazwac :) i mam zalecenie zrobic glukoze pomiedzy 24 a 28 tyg ciazy hymm zeszlym razem tez tak mialam .. nie wiem czy cos pomyliłam czy jak ale ktoras z was miala w 9 tyg ??????:szok:

Ja tez mam robic miedzy 24 a 28 :tak: wcześniej to nie wiem czemu lekarz zleca, w pierwszym trymestrze co prawda też miałam badaną glukozę ale bez obciążenia, czyli bez wypicia słodkiego paskudztwa. Andzik nie wiadomo czy w uk tez robią to badanie...

Porannakawa-ja mialam w 9 tygodniu probe glukozowa. Ale jak juz pisalam tylko dlatego zeby sprawdzic czy mam cukrzyce ze wzgledu na duza wage poprzedniego dziecka. Wyszlo ze nie mam cukrzycy i wszystko jest okey. Dlatego zastanawiam sie czy bede ja miala w tradycyjnym terminie po raz drugi czy to juz koniec prob glukozowych na ta ciaze :-)

reklama
Do góry