reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
robaczek_25
user-online.png
ja myślałam,że z bliźniakami i w kolejnej ciąży to szybciej poczuję.

KInGA1415 super że wszystko ok.
Ja od 2tygodni jestem na zwolnieniu i też troche przez szefową która wiedząc że jestem w ciąży dokładała mi coraz to więcej obowiązków. A prace mam ciężka i raczej fizyczną. Ja wizytuje za tydzień

Agata, Robaczek-mi w szpitalu powiedzieli ze pierwsze ruchy czuje sie okolo 20 tygodnia, a przy kolejnyc ciazach moze sie zdarzyc szybciej i juz w okolicy 18 tygodnia wiec spoko lzik, jeszcze mamy czas :-)
Choc powiem wam ze chyba zaczelam czuc moze nie kopniaki ale takie jakby fruwanie w brzuchu (i jestem pewna ze to nie jelita :-D). Takie jakby delikatne rozciaganie ale nie jestem na 100% pewna.
Kinga-super ze troche odpoczniesz, najwazniejszy jest teraz brzuszek.
Doka-pogadaj z nia i wytlumacz ze nie czujesz sie dobrze a jak dalej bedzie taka jedzowata to popros lekarza o dluzsze zwolnienie, nie znam sie na tych sprawach ale zdaje sie ze to sie L4 nazywa (sorry ale ja nawet nie kumam o co chodzi w tym polskim prawie pracy).

Izka- ja to już jestem do końca ciąży na zwolnieniu, bo jakoś nie uśmiecha mi się praca na "mrozie i chłodzie" w ciąży. W poprzedniej ciąży pracowałam do końca grudnia i jakoś nikt nie docenił że marzne i chodze w ciązy do pracy zasmarkana:-(.Nie dość że szefowa dziwna to jeszcze współpracownica zaczeła mi na złość robić i wtedy się poddałam. Z lekarką nie miałam problemu bo chciała mnie już w 6tc na L4 wysłać ale dotrwałam do końca 12tyg. I tak sobie leniu****ę w domku:-)

Kinga - to odpoczywaj teraz na zwolnieniu a jak nie zmieni sie podejście szefa to przedłużaj i tyle.
Doka - jak taka sytuacja to tez dobrze że na zwolnieniu odpoczywasz ;-)

My mieliśmy usg w poniedziałek, siostra poszła ze mną bo mężulek nie mógł. Pan doktor powiedział, że bardzo żywe dziecko, musiał celować, żeby dobrze zdjęcia zrobić ;-). Pokazał nam dzidzię w 4d i nagrał filmik. Co do płci to powiedział, że nic konkretnego nie widać, więc licze, że jest szansa na dziewczynkę

Aha i cały czas dzidzia młodsza i lekarz mówi , że raczej poczatek maja na poród żebym rezerwowała ;-)

Doka-no i dobrze, siedz i leniu**** za 6 miesiecy bedziesz miala pelne rece roboty ;-) Zbieraj energie :-)
Kurczaczek-to bedziesz miala malego byka a nie barana :-) Ja mam termin na 13 ale tez mysle ze moze sie w praktyce okazac na granicy, pierwsze dziecko nie chcialo wylezc :-D na sile ja wyciagalismy 10 dni po terminie a lekarz mowil ze jest spora szansa ze tak samo bedzie przy drugim. Wiec kto wie moze tez bede miala byczka :-)

reklama
Do góry