reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
robaczek_25
user-online.png
ja myślałam,że z bliźniakami i w kolejnej ciąży to szybciej poczuję.

KInGA1415 super że wszystko ok.
Ja od 2tygodni jestem na zwolnieniu i też troche przez szefową która wiedząc że jestem w ciąży dokładała mi coraz to więcej obowiązków. A prace mam ciężka i raczej fizyczną. Ja wizytuje za tydzień

Agata, Robaczek-mi w szpitalu powiedzieli ze pierwsze ruchy czuje sie okolo 20 tygodnia, a przy kolejnyc ciazach moze sie zdarzyc szybciej i juz w okolicy 18 tygodnia wiec spoko lzik, jeszcze mamy czas :-)
Choc powiem wam ze chyba zaczelam czuc moze nie kopniaki ale takie jakby fruwanie w brzuchu (i jestem pewna ze to nie jelita :-D). Takie jakby delikatne rozciaganie ale nie jestem na 100% pewna.
Kinga-super ze troche odpoczniesz, najwazniejszy jest teraz brzuszek.
Doka-pogadaj z nia i wytlumacz ze nie czujesz sie dobrze a jak dalej bedzie taka jedzowata to popros lekarza o dluzsze zwolnienie, nie znam sie na tych sprawach ale zdaje sie ze to sie L4 nazywa (sorry ale ja nawet nie kumam o co chodzi w tym polskim prawie pracy).

Izka- ja to już jestem do końca ciąży na zwolnieniu, bo jakoś nie uśmiecha mi się praca na "mrozie i chłodzie" w ciąży. W poprzedniej ciąży pracowałam do końca grudnia i jakoś nikt nie docenił że marzne i chodze w ciązy do pracy zasmarkana:-(.Nie dość że szefowa dziwna to jeszcze współpracownica zaczeła mi na złość robić i wtedy się poddałam. Z lekarką nie miałam problemu bo chciała mnie już w 6tc na L4 wysłać ale dotrwałam do końca 12tyg. I tak sobie leniu****ę w domku:-)

Kinga - to odpoczywaj teraz na zwolnieniu a jak nie zmieni sie podejście szefa to przedłużaj i tyle.
Doka - jak taka sytuacja to tez dobrze że na zwolnieniu odpoczywasz ;-)

My mieliśmy usg w poniedziałek, siostra poszła ze mną bo mężulek nie mógł. Pan doktor powiedział, że bardzo żywe dziecko, musiał celować, żeby dobrze zdjęcia zrobić ;-). Pokazał nam dzidzię w 4d i nagrał filmik. Co do płci to powiedział, że nic konkretnego nie widać, więc licze, że jest szansa na dziewczynkę

Aha i cały czas dzidzia młodsza i lekarz mówi , że raczej poczatek maja na poród żebym rezerwowała ;-)

Doka-no i dobrze, siedz i leniu**** za 6 miesiecy bedziesz miala pelne rece roboty ;-) Zbieraj energie :-)
Kurczaczek-to bedziesz miala malego byka a nie barana :-) Ja mam termin na 13 ale tez mysle ze moze sie w praktyce okazac na granicy, pierwsze dziecko nie chcialo wylezc :-D na sile ja wyciagalismy 10 dni po terminie a lekarz mowil ze jest spora szansa ze tak samo bedzie przy drugim. Wiec kto wie moze tez bede miala byczka :-)

reklama
Do góry