reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
stokrotta
user-online.png
nic się nie martw ,ja TSH miałam 0,02.

Agata Co do zawartości jodu w Femibionie to gin. nie był pewien, ale na wszelki wypadek poradził branie 1. Byłaś u endokrynologa z tym TSH? Strasznie niskie miałaś...:confused:

Pojechałam jednak dziś na badania krwi- laboratorium czynne jest do 19, jutro po południu bedą wyniki

Stokrotta-ja mysle ze troche lekarz na zapas dziala, masz wynik w normie wiec nie ma powodow do niepotrzebnych szalenstw. Tak jak ktoras z dziewczyn juz pisala wyniki TSH moga sie troche zmieniac pod wplywem hormonow. Powiem Ci ze tutaj gdzie mieszkam na pewno nikt by Ci tego nie leczyl (nie leczy sie wynikow w normie!!!). Dla swietego spokoju zrob badanie jeszcze raz i powtorz do 4-6 tygodniach jesli bedzie dalej spadac to wtedy trzeba bedzie podjac leczenie. Takie sa zalecenia w stanach. No ale oczywiscie skonsultuj sie z endokrynologiem, niech obejrzy Cie cala (ze tak sie wyraze) i stwierdzi jak to jest w Twoim indywidualnym przypadku. Nie martw sie jednak na zapas. Glowa do gory!
Lilijka-Isptin ma kilka zastosowan, najczesciej podawany jest na nadcisnieni, bo rozluznia miesniowke naczyc krwionosnch, rozszerzaja sie one i wtedy obniza sie cisnienie krwi. Podawany jest tez przy tzw. anginie czyli bolach/kluciu w klatce piersiowej i tu dziala podobnie-rozszerza naczynia krwionosne w sercu wiec serce nie musi pompowac juz z taka duza sila, dostarcza tez wiecej krwi i tlenu do serca wiec pracuje ono wydajniej. Formy o przedluzonym dzialaniu sa tez stosowane w arytmiach bo zwalniaja aktywnosc elektryczna serca dzieki czemu nie ma niekontrolowanych imulsow dajacych migotanie, trzepotanie itp.

izka dzięki za rady:happy:

Pewnie macie rację, spanikowałam... Może dlatego, że moja babcia miała guza na tarczycy i jakoś tak wystraszyłam się, że może to genetyczne...
Nic już więcej w tym temacie nie wymyślę- zobaczymy jutro;-)

witajcie:-) coraz bardziej optymistycznie na tym wątku :-)

fajnie się czyta, że dzieciuszki co wizytę większe i silniejsze, szkoda tylko,że mamuśki coś ostatnio mają małe niedociągnięcia w wynikach:-( zatem trzymam kciuki za mamuśki ( stokrotta) i dobre wieści z laboratorium:-)
mamido- bardzo udane zdjęcie do rodzinnego albumu:-) gratki

agata77- u Ciebie już ewidentnie widać, że w brzuszku, zagnieździły się 2 istotki:-) jakby mój M. zobaczył fotkę Twojego brzucha to miałabym kongo w domu: dokarmianie, ważenie i ciągłe pyt kiedy brzuch mi urośnie:-) póki co mam spokój, bo co nieco u mnie widac (od niedawna) i chwilowo M. zaprzestał "brzuszkowego terroru", ale jakby zobaczył Twój brzuchh to biadaa mi heheee:-):-)

reklama
Storotta-choroby tarczycy sa czesto genetyczne ale nie znaczy ze zawsze, u mnie cala rodzina choruje na tarczycy z wyjatkeim mnie :-) udalo mi sie, przynajmniej narazie bo caly czas moze sie jeszcze pojawic. Wyluzowalam juz jednak troche i po prostu kontroluje TSH. Nadczynnosc ktora moze Ci "grozic" daje silne objawy-chudniecie, agresja, zjadanie duzych ilosci jedzenie (przy jednoczesnym chudnieciu) itd. itp. ja mysle ze zauwazylabys zmiany w organizmie bo one sa naprawde bardzo widoczne. Takze spokojnie, nie ma co na zapas sie martwic. Powodzenia jutro, trzymam kciuki.
Agata-piekny brzunio, gratulacje!

Do góry