reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Ja po dzisiejszej wizycie mam średnie wieści. Szyjka się skraca, brzuch cały czas twardnieje i boli jak przy okresie. Wszystko z nerwów:( Dostałam hydroxizinum i nospę do zażywania codziennie. Może coś pomoże...
Lekarz chciał mnie położyć do szpitala ale się uparłam że jednak zostanę w domu..

Musi pomóc! Ja też się uparłam, że w domu będę "leżakować" ale wczoraj znów mnie podbrzusze bolało i się zastanawiam cóż to znowu, ale wizyte mam 12 sierpnia i musze wytłumaczyć Frankowi że może on lubie atrakcje pod postacią wyjazdów na SOR ale ja nie za bardzo i musi być grzeczny aż nasz lek wróci z urlopu, potem oczywiście też musi być grzeczny... :)

reklama
A ja mam pytanie właśnie do dziewczyn, które mają konflikt serologiczny. Czy Wam lekarz mówił coś o zastrzyku Rhophylac? To się przyjmuje między 28 a 30 tyg. - mi lekarz bardzo polecał, tylko, że to jest koszt ok 400 zł - a ja muszę się już decydować. Odczyn Coombsa dwa razy wyszedł mi negatywny więc wszystko ok póki co i nie wiem czy ten zastrzyk jest taki potrzebny. Kurde nie ukrywam, że 400 stówy to dużo dla mnie, a z drugiej strony nie chce oszczędzać na małym i jego zdrowiu :-( Co sądzicie?

juaska ten zastrzyk to immunoglobulina anty-D. Wiem, bo też miałam ją przepisaną. Z pewnością macie z mężem konflikt serologiczny. W poprzedniej ciąży miałam podany ten zastrzyk właśnie w 28 tc i tuż po porodzie( na szczęście już bezpłatnie). Teraz moja gin powiedziała mi,że można ten zastrzyk przyjąć. Jak spytałam, co się stanie, jak nie przyjmę(cena też mnie przeraziła:szok:), to powiedziała, że to jest profilaktyka, jak każda szczepionka. Generalnie chodzi tu o przeciwciała.. Czytałam też gdzieś,że rzadko się zdarza,żeby krew dziecka w czasie ciąży dostała się do krwioobiegu matki, a o to chodzi w przypadku profilaktyki w 28 tc. Ja, przyznaję się,że nie przyjęłam teraz tego zastrzyku....
Mam nadzieję,że nic nie pomieszałam. Najwyżej lolisza mnie poprawi....

Emiliab zgadza sie.
Ja bym pewnie wzieła zastrzyk bo bym inaczej zwariowała ze strachu że mały może mieć chorobe hemolityczną.

Lolisza trzymam mocno kciuki,żeby Franek był grzeczny i siedziała u mamusi w brzuszku ta ja należy.

A ja byłam We wrocku na wizycie u mojego lekarza od Usg i bardzo mnie pochwalił, ponieważ indeks mózgowo -łozykowy był na najniższym poziomie a po kontroli poprawił się o 60% i to mnie bardzo uradowało:)czyli dzidzia sie bardzo dobrze odżywia i moje żelazo w końcu zaczęło przynosić efekty, zobaczymy czy z krwi też będzie poprawa. Zrobił mi też zdjecie Błażeja,i aż sie łezka zawieruszyła w oku jak zobaczyłam zdjęcie jest buzka taka wyraźna i jeszcze gin stwierdzał,że ma zadarty nosek a to po mnie:)

Wiecie może po co się robi odczyn Coombasa u osoby która nie ma konfliktu serologicznego?? Szukałam w internecie i nigdzie nie mogłam znaleźć odpowiedzi. Nie wiem po co mi mój gin. zlecił to badanie??

Dziewczyny ja mam wizytę jutro. Trzymajcie kciuki :-) Wiem juz ,ze niestety anemia jest coraz wieksza(pomimo ciaglego zazywania zelaza) , ale mam nadzieje ,ze nie ma to wplywu na maluszka ... i ze jutro uslysze tylko dobre rzeczy. wiem ,ze lady tez ma jutro wizyte takze za nia tez trzymam kciuki

reklama
Dziewczyny ja mam wizytę jutro. Trzymajcie kciuki :-) Wiem juz ,ze niestety anemia jest coraz wieksza(pomimo ciaglego zazywania zelaza) , ale mam nadzieje ,ze nie ma to wplywu na maluszka ... i ze jutro uslysze tylko dobre rzeczy. wiem ,ze lady tez ma jutro wizyte takze za nia tez trzymam kciuki

Wiesz co pomaga,kup w aptece buraka w kapsułkach tak zwanego z herbapolu mi pomógł,więc polecam, kosztuje około 12 zł 30 kapsułek spróbuj!!
Trzymam kciuki:)

Do góry