reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Jesteśmy już po wizycie, kurczę dawno żaden lekarz tak nie przebadał mojego dziecka. Normalnie byłam w szoku. Oliwia waży 11,600 i mierzy 80 cm. Wszystko w płucach, oskrzelach dobrze, serduszko, wątroba, śledziona, węzły chłonne ok. Coś z uszkami jest nie tak, zapalenie kłębuszków czy coś takiego ale mówił że nie boli i żeby się tym bardzo nie martwić, to ma związek z jej katarem ciągłym, który wg niego jest na tle alergicznym.

reklama
Ika dał nam syrop ale raczej nie ma On nic wspólnego z zapaleniem, tylko z katarem. A katar spowodował to zapalenie, więc może jak pomoże na katar to zniknie zapalenie. Sama nie wiem, pozostaje mi gościowi zaufać.

Kania, to super, że Wam się taki fajny lekarza trafił i tak dokładnie przebadał Oliwkę. No a przede wszystkim wspaniale, że wszystko dobrze, a jak się uszkami kazał nie martwić, to się nie martw. Ale duża z Oliwki dziewczyna!

kania super że na takiego konkretnego lekarza trafiłyście! i super ze z Oliwcią wszystko dobrze :*******

ja Ci przyznam że na moją poprzednią lekarkę narzekałam bo mi wiecznie wmawiała że Iś za mało je ale fakt jest taki ze Iś zawsze dokładnie "przetrzepała" wszystko obejrzała, wszystko przebadała...a tu po przeprowadzce mamy taką lekarkę ze szkoda gadać..mieliśmy już 3 wizyty na ani jednej Iś nie została zmierzona, zważona..nie mówiąc już o jakimkolwiek wpisie w książeczkę..coraz mniej mi sie to podoba :-(

Ragna ze wzrostem jest powyżej średniego centyla, a wagę ma bardzo dobrą.
Mówił, że rozwija się idealnie, że troszkę już mówi :-)
To by się zdziwił jakby mu się rozgadała, tak ja w poczekalni.
Ale była już taka padnięta i zryczana, że nie miała sił na gadki.
Nie lubię wieczorami chodzić z nią po dr ale jak mus to mus.

Alicja myślisz że to pediatra ją tak zbadał??? Nieeeee
Nasza pediatra to jak ją bada, to ja w szoku jestem i mam ochotę jej coś powiedzieć, i pewnie kiedyś jak będę przed okresem i trafię z Oliwią do niej, to jej wygarnę heh.
Trzeba było jechać kilkadziesiąt km do dr prywatnie, żeby zbadał i zmierzył mi córę.
No ale prywatnie, to inna sprawa nie....

Ostatnia edycja:
Kania dopiero teraz doczytałam tę edycję posta. Ech, niefajnie.
U nas jest wręcz przeciwnie i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa, bo ja jestem panikarą, więc potrzebny mi jest dobry pediatra.
Nasza pani dr jest bardzo dokładna i jest dobrym specjalistą.
Dzisiaj u niej byliśmy...

reklama
Do góry