reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Tzn z Ptyśkiem tak bardzo ok to nie jest bo to chrypke niestety ma i gardło zaczerwienione :-( no i najgorsze że co i raz leci mu z nosa, ale taka jakby woda :baffled: Narazie to infekcja, oby się nie przerodziło w nic gorszego :unsure:
A co do lekarstw to dostałam cała liste wytycznych i chociaż pani doktor stwierdziła że nic w płucach nie ma, to powiedziała że wolałaby uniknąć antybiotyku :szok: no zamurowało mnie bo niby nic poważnego mu nie jest a antybiotykiem straszy :angry:
No więc tak :
- dużo płynów+oklepywanie plecków (spox ;-))
- cebion (to i tak daje od kilku dni :tak:)
- nasivin do nosa (też zaczełam dawać odkąd zobaczyłam katar :tak:)
- woda morska do nosa :confused2:
- probiotyk (tak na wszelki wypadek :rolleyes2:)
- panadol (przeciwbólowo i przeciwzapalnie na noc :dry:)
- wapno w syropie (nie wiem po co :eek:)
- jakiś preparat do czyszczenia woskowiny w uszach bo pani doktor nie mogła zobaczyć czy tam jest infekcja (czujecie to ? :-D)
- i na koniec jakiś leka antyhistaminowy na recepte :crazy:

Niby większość rzeczy taka normalna, co mam w domu i wogóle, ale jak wychodziłam od naszego pediatry to miałam zawsze 2, max.3 pozycje a tu wyszłam z taką listą :shocked2:Wiem że się na tym nie znam wszystkim więc ufam lekarzowi, może poprostu przesadzam i dobrze że taka zapobiegawcza jest :sorry:

reklama
Roxi zdrówka dla Ptysia. Ale dostałaś rozpiskę :-D większość napewno posiadasz w domu,
wapno przepisuje się przy objawach infekcyjnych dróg oddechowych, a leki antyhistaminowe skutecznie zwalczają objawy alergicznego nieżytu nosa :tak:

Roxi - zdrówka dla Patryczka. A to wapno i lek antyhistaminowy to jak dla mnie sugeruje to, że lekarka podejrzewa że to może być alergia jakaś, jeśli mu się z noska leje i pewnie dlatego dała.

Kania - no szkoda, że nie wypaliła wizyta u ortopedy. Co do mleka to jesli dermatolog prowadzi Wasz AZS to może niech on wypisze Wam kartę informacyjną dla pediatry. U nas też przeżywają pediatrzy z tymi receptami. Musiałam zanosić kartę inf. od alergologa. No i ostatnio w ogóle jakąs kontrolę mieli i jeszcze bardziej rygorystycznie jest. Wcześniej szłam do rejestratorki i mówiłam, że potrzebuję receptę na mleko, ona brała kartę małego, wchodziła do gabinetu lekarza i dawała mi za chwilę receptę na 8 puszek. A teraz muszę za każdym razem łazić Z DZIECKIEM, muszę wejść z małym do gabinetu lekarza i wypisują już tylko na 6 puszek. No masakra, bo za każdym razem z małym się muszę bujać:/

My byliśmy wczoraj u ortopedy na kontroli bioder, tzn mąż z nim był bo ja swojego lekarza załatwiałam i było jak u Kani - mały wpadł w histerię jak go mąż położył, darł się, wierzgał, robił mostki i lekarka za bardzo nie mogła go zbadać. Na tyle co jej się udało i to co się z wywiadu dowiedziała to powiedziała, że ok. Mąż miał się też dopytać o paluszek u stópki, bo ma 1 jakoś tak trochę odgięty bardziej do góry i nic nie pogadał,bo mały tak się darł, że wyszli jak najszybciej się dało.

reklama
Do góry