Roxannka
Pracująca mama!
Tzn z Ptyśkiem tak bardzo ok to nie jest bo to chrypke niestety ma i gardło zaczerwienione :-( no i najgorsze że co i raz leci mu z nosa, ale taka jakby woda Narazie to infekcja, oby się nie przerodziło w nic gorszego
A co do lekarstw to dostałam cała liste wytycznych i chociaż pani doktor stwierdziła że nic w płucach nie ma, to powiedziała że wolałaby uniknąć antybiotyku no zamurowało mnie bo niby nic poważnego mu nie jest a antybiotykiem straszy
No więc tak :
- dużo płynów+oklepywanie plecków (spox ;-))
- cebion (to i tak daje od kilku dni )
- nasivin do nosa (też zaczełam dawać odkąd zobaczyłam katar )
- woda morska do nosa
- probiotyk (tak na wszelki wypadek )
- panadol (przeciwbólowo i przeciwzapalnie na noc )
- wapno w syropie (nie wiem po co )
- jakiś preparat do czyszczenia woskowiny w uszach bo pani doktor nie mogła zobaczyć czy tam jest infekcja (czujecie to ? )
- i na koniec jakiś leka antyhistaminowy na recepte
Niby większość rzeczy taka normalna, co mam w domu i wogóle, ale jak wychodziłam od naszego pediatry to miałam zawsze 2, max.3 pozycje a tu wyszłam z taką listą Wiem że się na tym nie znam wszystkim więc ufam lekarzowi, może poprostu przesadzam i dobrze że taka zapobiegawcza jest
A co do lekarstw to dostałam cała liste wytycznych i chociaż pani doktor stwierdziła że nic w płucach nie ma, to powiedziała że wolałaby uniknąć antybiotyku no zamurowało mnie bo niby nic poważnego mu nie jest a antybiotykiem straszy
No więc tak :
- dużo płynów+oklepywanie plecków (spox ;-))
- cebion (to i tak daje od kilku dni )
- nasivin do nosa (też zaczełam dawać odkąd zobaczyłam katar )
- woda morska do nosa
- probiotyk (tak na wszelki wypadek )
- panadol (przeciwbólowo i przeciwzapalnie na noc )
- wapno w syropie (nie wiem po co )
- jakiś preparat do czyszczenia woskowiny w uszach bo pani doktor nie mogła zobaczyć czy tam jest infekcja (czujecie to ? )
- i na koniec jakiś leka antyhistaminowy na recepte
Niby większość rzeczy taka normalna, co mam w domu i wogóle, ale jak wychodziłam od naszego pediatry to miałam zawsze 2, max.3 pozycje a tu wyszłam z taką listą Wiem że się na tym nie znam wszystkim więc ufam lekarzowi, może poprostu przesadzam i dobrze że taka zapobiegawcza jest