uska, kurcze to nie za ciekawie :-( a po takim usg brzuszka można stwierdzić refluks ? Ja się własnie nie dawno zastanawiałam nad zrobieniem jakiś badań bo Patryk też bardzo dużo zaczął ulewać, nawet kilka godzin po jedzeniu, ale z drugiej strony zaczeło się to jak zrobił się bardziej ruchliwy więc zwalam na to. Do tego podobno dzieci z alergią tak mają, że ulewają częściej i więcej ehh ... ale i tak mnie to niepokoi i zastanawiam się czy nie pójść z nim na to usg jamy brzusznej tak na wszelki wypadek. Tylko że u nas nie ma takiego problemu z jedzeniem jak piszesz, więc chyba go nie boli
a Karolkowi życze dużo zdrówka i żeby to była tylko chwilowa dolegliwość i szybko mu przeszła, ściskam!
My wczoraj byliśmy u lekarza rehabilitacji medycznej (
nice dzięki za namiary :*) bo Patryk ma lekką asymetrie ciała, kiedyś podejrzewaliśmy wzmożone napięcie mięśniowe ale naszczęście tego nie miał :-) Asymetria jest na tyle mała że są sprzeczne opinie czy trzeba coś z tym robić, neurolog nas wysłała kiedyś na rehabilitacje a rehabilitantka stwierdziła że nie ma takiej potrzeby i że zdrowych dzieci się nie rehabilituje
Na kolejnej kontroli neurolog znowu nas skierowała na ćwiczenia, a jak poszłam do pediatry to on wogóle nie widział problemu i on by nic z tym nie robił ale się uparłam więc dał skierowanie. Już mieliśmy taki mętlik, bo jedni mówią że trzeba a drudzy że nie
Wczoraj udało się dostać do lekarza rehabilitacji żeby on zdecydował co dalej ... i właściwie dalej się nie wyjaśniło do końca
ale czuje się już spokojniesza bo faktycznie asymetria jest ale tak mała że prawie niewidoczna i przy raczkowaniu się wyrównuje :-) na wszelki wypadek zostaliśmy wpisani na listę do rehabilitacji, która tak na dobrą sprawe konieczna nie jest ehhh ... troche to zagmatwane