Meldujemy się po szczepieniu, mały waży 7700 :-) kluseczka moja malutka, dziś mieliśmy dwa szczepienia 5w1 i przeciw żółtaczce. Pierwsz poszło bez problemu, przy drugim zapłakał chwilkę ale nie było koszmaru. Dostaliśmy skierowanie na bioderka muszę zadzwonić i nas umówić oraz zaświadczenie o karmieniu cycem. Coś jeszcze chciałam hmmmm chyba nie
reklama
czarodziejkaM
Fanka BB :)
Meldujemy się po szczepieniu, mały waży 7700 :-) kluseczka moja malutka, dziś mieliśmy dwa szczepienia 5w1 i przeciw żółtaczce. Pierwsz poszło bez problemu, przy drugim zapłakał chwilkę ale nie było koszmaru. Dostaliśmy skierowanie na bioderka muszę zadzwonić i nas umówić oraz zaświadczenie o karmieniu cycem. Coś jeszcze chciałam hmmmm chyba nie
Cieszę się,że już po...ufff,jak ja nie lubię tych szczepień,my mieliśmy we wtorek.Gratki wagi!A po co zaświadczenie o karmieniu ?
Do pracy moja kochana. Wracam już 05.04 jeżeli kobieta karmi cycem to ma prawo do 2 przerw po 30 minut. W praktyce wygląda to tak że albo wychodzisz godzinę wcześniej albo przychodzisz godzinę później.Cieszę się,że już po...ufff,jak ja nie lubię tych szczepień,my mieliśmy we wtorek.Gratki wagi!A po co zaświadczenie o karmieniu ?
Ostatnia edycja:
czarodziejkaM
E no to fajnie
makuc
a właśnie FROGG apropo tego zaświadczenia o karmieniu. To na ile je wystawiają? Jest tam jaiś okreslony termin czy jak? bo tak mnie zastanawia na jakiej podstawie potem pracodawca ma wiedzieć, czy ta przerwa Ci się jeszcze należy czy już nie.... dowiadywałaś się jak to wygląda?
no i BRAWO dla Fifiego za męstwo podczas szczepienia i za słuszną wagę. Oł jeee
no i BRAWO dla Fifiego za męstwo podczas szczepienia i za słuszną wagę. Oł jeee
Makuc tu masz linka
http://www.kadryonline.pl/prawo_pracy_w_praktyce/prawo_do_przerwy_na_karmienie_piersia-969.html Prawo pracy w praktyce: Prawo do przerwy na karmienie piersi
http://www.kadryonline.pl/prawo_pracy_w_praktyce/prawo_do_przerwy_na_karmienie_piersia-969.html Prawo pracy w praktyce: Prawo do przerwy na karmienie piersi
Roxannka
Pracująca mama!
makuc, nie ma takiego przepisu, który by mówił ile czasu możesz korzystać z takiej przerwy ani że musisz takie zaświadczenie dostarczyć. Generalnie powinno wystarczyć twoje oświadczenie że karmisz, a możesz to robić nawet jak dziecko ma kilka lat, kto ci zabroni Fakt czasem pracodawcy się burzą ale nie może zmusić do niczego a sam cie nie zbada hihi ))
mała_mi88
30.09.2010; 3970g; 58cm
frogg- to super wagę ma Filipek. No i dobrze że szczepienie poszło sprawnie.
No a ja dziś odebrałam wyniki on-line z żelaza małego i wiecie co? Poziom żelaza nam wzrósł! Jupi!
Mąż był z wynikami u Pani doktor. Ona powiedziała że wyniki super a ten wysoki poziom płytek krwi to z powodu infekcji, bo w końcu Łukasz chorował ostatnio.
Za miesiąc mamy jeszcze raz to nieszczęsne żelazo zrobić . Mam nadzieję że będzie jeszcze wyższe niż teraz
No a ja dziś odebrałam wyniki on-line z żelaza małego i wiecie co? Poziom żelaza nam wzrósł! Jupi!
Mąż był z wynikami u Pani doktor. Ona powiedziała że wyniki super a ten wysoki poziom płytek krwi to z powodu infekcji, bo w końcu Łukasz chorował ostatnio.
Za miesiąc mamy jeszcze raz to nieszczęsne żelazo zrobić . Mam nadzieję że będzie jeszcze wyższe niż teraz
reklama
czarodziejkaM
mała-mi no to super że żelazo wzrosło !