reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Meldujemy się po szczepieniu, mały waży 7700 :-) kluseczka moja malutka, dziś mieliśmy dwa szczepienia 5w1 i przeciw żółtaczce. Pierwsz poszło bez problemu, przy drugim zapłakał chwilkę ale nie było koszmaru. Dostaliśmy skierowanie na bioderka muszę zadzwonić i nas umówić oraz zaświadczenie o karmieniu cycem. Coś jeszcze chciałam hmmmm chyba nie

reklama
Meldujemy się po szczepieniu, mały waży 7700 :-) kluseczka moja malutka, dziś mieliśmy dwa szczepienia 5w1 i przeciw żółtaczce. Pierwsz poszło bez problemu, przy drugim zapłakał chwilkę ale nie było koszmaru. Dostaliśmy skierowanie na bioderka muszę zadzwonić i nas umówić oraz zaświadczenie o karmieniu cycem. Coś jeszcze chciałam hmmmm chyba nie

Cieszę się,że już po...ufff,jak ja nie lubię tych szczepień,my mieliśmy we wtorek.Gratki wagi!A po co zaświadczenie o karmieniu ?

Cieszę się,że już po...ufff,jak ja nie lubię tych szczepień,my mieliśmy we wtorek.Gratki wagi!A po co zaświadczenie o karmieniu ?
Do pracy moja kochana. Wracam już 05.04 jeżeli kobieta karmi cycem to ma prawo do 2 przerw po 30 minut. W praktyce wygląda to tak że albo wychodzisz godzinę wcześniej albo przychodzisz godzinę później.

Ostatnia edycja:
a właśnie FROGG apropo tego zaświadczenia o karmieniu. To na ile je wystawiają? Jest tam jaiś okreslony termin czy jak? bo tak mnie zastanawia na jakiej podstawie potem pracodawca ma wiedzieć, czy ta przerwa Ci się jeszcze należy czy już nie.... dowiadywałaś się jak to wygląda?
no i BRAWO dla Fifiego za męstwo podczas szczepienia i za słuszną wagę. Oł jeee:)

makuc, nie ma takiego przepisu, który by mówił ile czasu możesz korzystać z takiej przerwy ani że musisz takie zaświadczenie dostarczyć. Generalnie powinno wystarczyć twoje oświadczenie że karmisz, a możesz to robić nawet jak dziecko ma kilka lat, kto ci zabroni ;) Fakt czasem pracodawcy się burzą ale nie może zmusić do niczego a sam cie nie zbada hihi ;)))

frogg- to super wagę ma Filipek. No i dobrze że szczepienie poszło sprawnie.

No a ja dziś odebrałam wyniki on-line z żelaza małego i wiecie co? Poziom żelaza nam wzrósł! Jupi!
Mąż był z wynikami u Pani doktor. Ona powiedziała że wyniki super a ten wysoki poziom płytek krwi to z powodu infekcji, bo w końcu Łukasz chorował ostatnio.
Za miesiąc mamy jeszcze raz to nieszczęsne żelazo zrobić . Mam nadzieję że będzie jeszcze wyższe niż teraz :)

reklama
Do góry