reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Alicja apetyt w sumie powrócił bo jak daje mu butlę 150ml to wypije często po 120ml nawet 150ml ale za to na wieczór wciąga te 180ml z kleikiem. No ale wydaje mi się że wydłużyły nam się odstępy między posiłkami z 3h do 4h albo i dłużej, a trochę to dziwne bo przecież 150ml jak i mniej to wcześniej starczało na 3h i nawet nie zawsze..
No ale daje mu jeszcze czas, bo jakby nie było ten katar może powodować że nie ma takiego apetytu jeszcze

reklama
Mała mi mój nie ma katarku a też stracił apetyt. Od jakiegoś czasu nie bardzo chce mi jeść co 3 godziny. Często zdarza się, że 4 godziny to też za mało. Dziwne, bo później wcale nie zjada większej ilości jedzonka (maksymalnie wciągnie 150ml). Ewentualnie zje częściej, ale tylko np. 90-120ml. Nie wspomnę już o ilościach wylanego mleka czy kaszki :-(

u mojego nie są to aż tak duże różnice w porcjach,ale też je mniej, rzadziej się upomina i nie rzuca się na jedzenie tak jak miał w zwyczaju od narodzin w zasadzie ;-)

Z tym apetytem to u nas znowu się wszystko pochrzaniło. Mojemu dziecku chyba wystarcza butla przed południem i na wieczór przed snem. A dzisiaj na przykład obiadkiem pogardził i nie chciał jeść.
Zaraz osiwieję z nerwów, martwię się bo ostatnio stracił na wadze , potem niby zaczął znowu jeść a teraz zaś kicha.. a jak zaś mi będzie tracił na wadze? eh

Mała_mi - oj biedna Ty jesteś. Nie wiem co Ci poradzić. Mi tylko do głowy przychodzą te ząbki, skok rozwojowy, no i anemia,ale morfologie chyba robiliście? Trzymam kciuki żeby wszystko się unormowało u Łukaszka jak najszybciej!

Mała_mi - oj biedna Ty jesteś. Nie wiem co Ci poradzić. Mi tylko do głowy przychodzą te ząbki, skok rozwojowy, no i anemia,ale morfologie chyba robiliście? Trzymam kciuki żeby wszystko się unormowało u Łukaszka jak najszybciej!

Dzięki nice-girl!
Ostatnio ciężki czas dla nas nastał. A ile może potrwać takie marudzenie, budzenie się w nocy, brak apetytu przez ząbkowanie?
Morfologie miał robioną i wyszła idealnie, tylko że żelazo niskie. W czwartek mamy powtórzyć badanie. Do tego też zrobić mocz.

Zastanawiam się czy to wszystko nie zaczęło się od cystografii małego? Może nabawił się jakiejś infekcji bakteryjnej? muszę skontaktować się z panią nefrolog no i właśnie ten posiew moczu zrobić.

mała mi a może jeszcze raz skonsultować sie z lekarzem? kurcze za długo sie to wszystko ciągnie: brak apetytu, brzuszkowe sprawy, później przeziębienie i teraz znów nie je biedactwo malutkie...a czy lekarka ostatnio wspominała coś o ząbkach? kurcze może od tego? któraś pisała że dzieciowi wyszedł ząbek a dziąsełka wcale nie były jakoś bardzo rozpulchnione...

Mała_mi - u nas też była robiona mrofologia jak mały nie miał apetytu i mały przybierał i też wyniki się mieściły w normie,a żelazo było sporo poniżej. Lekarka powiedziała że to normalne u dzieci i jeśli morfologia w normie to nie jest to anemia i nie ma się co martwić.
Z tym ząbkowaniem to sprawa indywidualna. Jedne dzieci strasznie się męczą, innym ząbki pojawiają się nie wiadomo kiedy i całkiem bezobjawowo. Jak małemu się nie poprawi to skonsultuj to jeszcze z jakimś lekarzem. Sama nie wiem co Ci poradzić.

reklama
Meldujemy się po wizycie. Osłuchowo w porządku, gardło czyste. Plamy pod pachami są raczej od spocenia się chociaż powiem wam szczerze że pierwszy raz widzę coś takiego. Rozumiem potówki albo odparzenia ale takie coś, zdziwiniłam się naprawdę. A w piątek do szczepienia.

Do góry