reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

reklama
sugar- i jak tam, podgladnelas malenstwo?:) wszystko oK?
Ja wczoraj robilam badania , a jutro wizyta. Ogolnie wszystko w porzadku,choc hemoglobinke mam juz w dolnych granicach normy-12,1, a hematokryt obnizony-33% No, ale to normalne dla naszego stanu:)
Po cichu licze, ze uda nam sie zagladnac malenstwu miedzy nozki, choc nie nastawiam se na to, tym bardziej, ze wiem, iz moj gin ma w zwyczaju dopiro na polowkowym okreslac plec. Wczesniej wg niego, to malo miarodajne:/ No ale moze sie maly/a rozkraczy i nie bedzie watpliwosci:)

No właśnie moriam ja też byłam zaskoczona, że widać. Zresztą lekarka też przypadkiem zobaczyła i z każdej strony jak zajrzała to było widać ewidentnie dziewczynkę :) Takie dwie kreseczki :p

A co do wyników, też mam hematokryt trochę niżej, a hemo 12 i też mi lekarka powiedziała, że to normalne w ciąży :)

Witam, ja też już po wizycie. Maluch ułozył się główka do dołu (już chce wyjść), plecami i pupa do głowicy usg, więc udało się tylko zmierzyć wagę 100 gram, a co do płci- lekarz stwierdził na zasadzie wykluczenia, że ogonka nie widzi, ale ze maluch leży tak niefotogienicznie, to trudno jednoznacznie stwierdzić... więc zostaje nam 50/50 %.

Aha, no i strasznie wierzga nogami:-).

Kolejne usg- połówkowe 8.06 w 19tyg 5dc.

Ja właśnie nie mogę się doczekać usg połówkowego, ze względu na to całe mierzenie. No i zawsze dłużej można popatrzeć na maleństwo. Moja córcia (90%) się kilka dni temu układała w tak różnych pozycjach, że wszystko widziałam. I główkę, buźkę - wyglądała jak mały alien :) Widziałam też pupcię i te kreseczki między nóżkami :) no i kręgosłupek i brzuszek. Cudo! :)

Jejku, dziewczyny, jak ja wam zazdroszczę:rolleyes2: zaczynam się zastanawiać, czy nie pójść w międzyczasie do jakiegoś innego gina, żeby podejrzeć Bąbla... niby nie mam powodów do zmartwień, więc to chyba głupi pomysł trochę, co?:baffled::oo::biggrin2:

Witam, ja oczywiście już dawno po wizycie. Z Dzidzią wszystko w porządku, Pan doktor twierdzi, że rośnie nam Chłopak :-) Czyli w moim wypadku chiński kalendarz płci też się nie sprawdził ;-)
Kupiłam dziś pierwszą rzecz- symbolicznie- dla Maluszka- welurową niebieską czapeczkę z misiakiem ;-)
Mąż zachwycony.
Też mam obniżone żelazo, ale na razie bez suplementacji, mam wzbogacić dietę w odpowiednie produkty, a jak nie pomoże, to dostanę tabletki.
Kolejna wizyta na początku czerwca. Podglądaliśmy serduszko, kości udowe, liczyliśmy paluszki. Zapomniałam płyty DVD :-( bo chciałam nagrać dla Męża...
Dzięki za kciukasy :-)

Mój maluch też ma się dobrze. Obejrzeliśmy mózg, serducho, żołądek, policzyliśmy paluszki u rączki. Waży ok. 144g. Gim próbował podejrzeć płeć, ale pępowina była między nóżkami i nie bardzo się dało chociaż z tego co mi migało to wydawało mi się, że to dziewczynka. Może na następnej wizycie się uda. Wyniki krwi poprawiły mi się, a hemoglobina z 11,8 podniosła się do 13 z czego jestem bardzo zadowolona.
Moja waga nadal taka sama jak podczas ostatnich 3 ważeń. Ciśnienie też dobre.

reklama
No super wieści MAmuśki! Oby tylko takie. Serdecznie gratuluję ;-) Ależ te nasze dzieciaki rosną!
Ida ja bym poczekała. A im dłużej się czeka tym później lepsza niespodzianka ;-)

Do góry