reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Mały główkowo leży, ale nóżki ma długie i bardzo się właśnie na wysokości żołądka rozpycha.
No ja właśnie nie wiem jak skurcze mają wyglądać, dlatego z nadzieją piszę tu, że ktoś mi powie, że skurcze to na dole brzucha albo coś.
Mi naprawdę tylko u góry stwardniał, taki napięty jest, a dół spoko.

reklama
A teraz pytanie z innej beczki, bo właśnie niedawno leczyłam tą różę(jest to choroba wywołana paciorkowcami)brałam długo antybiotyk, z tego co czytałam was-to będziecie robić wymaz na obecność paciorkowców(mi jeszcze gin. nic nie wspominała o tym i nie wiem czy się nie upomnieć?).Czy jest prawdopodobne że jeśli zrobię ten wymaz to ja mam te paciorkowce-chodzi mi o to że choroba umiejscowiła się na twarzy a ten wymaz z pochwy...Kto mi wytłumaczy o co w tym wszystkim chodzi?

Nina ja bym Ci radziła zrobić ten wymaz bez względu na to czy ten paciorkowiec ma jakiś związek z przebytą przez Ciebie chorobą czy nie. To badanie nie jest szczególnie drogie - ja płaciłam 30 zł, a zawsze lepiej jest wiedzieć bo lekarze mogą podjąć odpowiednie działania w odpowiednim czasie. Jest to tym bardziej istotne w przypadku porodu przedwczesnego, a z tego co pisałaś to się martwiłaś, że może się to Wam przydarzyć - wcześniaczki są bardziej narażone na zakażenie tym świństwem.
Mnie niestety wyszło, że mam to paskudztwo :-(, nie wiem jeszcze jaka będzie decyzja lekarza bo ja będę miec cesarkę, a ponoć w przypadku CC zagrożenie jest w dużym stopniu zniwelowane, ale ja chyba i tak i tak wolałabym, żeby mi podał jakąś kurację antybiotykową - ja tam wolę na zimne dmuchać. Problem w tym, że na większość antybiotyków, które się w tej sytuacji stosuje - ja jehstem uczulona :-(

Ida,Juaska dzięki za odpowiedź, zrobię ten wymaz w sumie na wszelki wypadek-tak jak radzicie.A to normalnie się robi podczas zwykłej wizyty u ginekologa??U każdego można?Niby drugi poród a czuję się taka zielona w tym temacie :)

Nina6x Ja jak będę na następnej wizycie to gin patyczkiem pobierze wymaz, zapakuje mi, ja mam to zanieść do szpitala do laboratorium, tam gdzie robię morfologię, zapłacić 18zł i po paru dniach będzie wynik :)

Ida,Juaska dzięki za odpowiedź, zrobię ten wymaz w sumie na wszelki wypadek-tak jak radzicie.A to normalnie się robi podczas zwykłej wizyty u ginekologa??U każdego można?Niby drugi poród a czuję się taka zielona w tym temacie :)

ja tez przy pierwszym dziecku niczego takiego nie robilam i gdyby nie forum tez bym o tym nie wiedziala. Więc witaj w klubie "zielonych".
ja na nastepnej wizycie u gina zapytam o ten caly wymaz ... ciekawe czy zrobi mi na miejscu i wusle do labolatorium czy karze mi zaniesc. Zobaczymy... obym sie wczesniej nie rozpakowala , bo wizyta dopiero 14-tego wrzesnia.

Ja także mam pytanie z innej beczki - jak często widujecie się już ze swoimi gin. ja miałam wizytę wczoraj a kolejną wyznaczył mi na 16 września ( za 3 tygodnie) a to już będzie 38 tydzień - czy to nie za późno??Czy takie długie odstępy między wizytami pod koniec ciąży są oki??

Ja wczoraj zapomniałam się zapytać swojego gina o tego paciorkowca i teraz nie wiem co robić?? Czy jak 16 września weźmie wymaz to nie będzie za późno??

Czy wy także miałyście robione badanie na cytomegalie - CMV IgM?? - mój gin. kazał je zrobić??

p.s: Czy wiecie co się dzieje z LOLISZĄ??

U mnie gin podczas badania pobrał wymaz patyczkiem, wsadził w takie cosik i powiedział, że w ciągu 3 dni mam zawieść do labolatorium do szpitala. Zapłaciłam 20 złotych za to.

reklama
Do góry