reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Manta, super że ci dzidzia zdrowo rośnie, wagę ma wg mnie w sam raz, w szpitalu to masz dobrą opiekę wszystko od razu na miejscu ci robią nie trzeba biegać kilka razy super :happy:

Ivi no ale ci sie poszczęściło z ta położną i warto korzystać, u nas jakoś nie słyszałam o takich praktykach, za szkołę rodzenia trzeba zapłacić a tu za free porady

Mini, super że doktorka jutro zrobi ci USG trzymam kciuki za udaną cd wizyty a dziś już cię uspokoiła,
u mnie badanie i wymaz na paciorkowce też w 37tyg jest pobierany czyli już w ten piątek mam się zgłosić!!! :-D:-):szok: +KTG

Atan no co za lekarz :eek: jak ten mój z NFZ z przychodni jakiś taki mało powściągliwy i to na ze tak powiem koniec, żeby nie zbadać jak się sprawa ma z szyjką chociaż :sorry:, a co do skurczy to możesz je mieć często w nocy bo agrenalina spada i wtedy oksytocyna bierze górę w organizmie :tak:

miotlica no to dobre wieści, niech maleństwo siedzi jak najdłużej i niech zbiera od ciebie przeciwciała

i trzymam kciuki za kolejne wizyty

reklama
I coo?? i mam te pieprzone bakterie z grupy B !! :wściekła/y::wściekła/y: Grzyba tez ale to juz sama sie lecze dzis ostatnia dawke biore. Jutro mam mocz po raz enty isc dac i dowiem sie czy nie ma pomylki z tymi bakteriami. No masz a zrobic to opory zeby zrobili badanie! No ale luz, wyczytalam, ze to w czasie porodu daja antybiotyk tak??

Jak byłam u lekarza - w senie asystenta lekarza ;]
Mialam juz zamowiony wczesniej ten zestaw, powiedzialam, ze to chce miec zrobione bo w Polsce to standard, szczegolnie jak ktos cierpi na czeste infekcje, powiedzialam , ze mam wciaz infekcje ( co zignorowal i sama na wlasna reke sie lecze) , pomarudzil pokrecil wkoncu powiedzial, ze mi to zrobia.
No i niby mam to , grzybice i cos w moczu nie zrozumialam co a przez tel nie chce by mi tlumaczyla. Jutro sie ide w zwiazku z tym zobaczyc z połozna- w domysle dac jej mocz- i zobaczymy co mi powie o reszcie..

Angel - kurcze kiepsko:/ a w ANG też podają ten antybiotyk? Aaa pytałam mojej gin - wg niej infekcje grzybiczne to zupełnie co innego niż paciorkowiec! Ja mam grzybka prawie non stop, a paciorka nie mam.

Ja nie wiem czemu od dawna przeczuwałam , że to mam... :/
No chyba muszą co? :szok: Nie moze byc tak, ze mam i nic z tym nie zrobią no ej.. Jutro mam nadzieje, sie dowiem.. A co jak porod nagly, to sie daje w trakcie odrazu, czy trzeba szybciej.. Nie chce isc czytac gdzies bo sie sfilmuje niepotrzebnie :/

reklama
Angel u mnie w szpitalu położna mówiła że dlatego jest wcześniej ciut to badanie robione w 37tc aby właśnie móc przed porodem pozbyć się paskudztwa, już sama nie wiem czym i jak to się leczy każdy praktykuje inny sposób :eek:

Do góry