reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Manta, super że ci dzidzia zdrowo rośnie, wagę ma wg mnie w sam raz, w szpitalu to masz dobrą opiekę wszystko od razu na miejscu ci robią nie trzeba biegać kilka razy super :happy:

Ivi no ale ci sie poszczęściło z ta położną i warto korzystać, u nas jakoś nie słyszałam o takich praktykach, za szkołę rodzenia trzeba zapłacić a tu za free porady

Mini, super że doktorka jutro zrobi ci USG trzymam kciuki za udaną cd wizyty a dziś już cię uspokoiła,
u mnie badanie i wymaz na paciorkowce też w 37tyg jest pobierany czyli już w ten piątek mam się zgłosić!!! :-D:-):szok: +KTG

Atan no co za lekarz :eek: jak ten mój z NFZ z przychodni jakiś taki mało powściągliwy i to na ze tak powiem koniec, żeby nie zbadać jak się sprawa ma z szyjką chociaż :sorry:, a co do skurczy to możesz je mieć często w nocy bo agrenalina spada i wtedy oksytocyna bierze górę w organizmie :tak:

miotlica no to dobre wieści, niech maleństwo siedzi jak najdłużej i niech zbiera od ciebie przeciwciała

i trzymam kciuki za kolejne wizyty

reklama
I coo?? i mam te pieprzone bakterie z grupy B !! :wściekła/y::wściekła/y: Grzyba tez ale to juz sama sie lecze dzis ostatnia dawke biore. Jutro mam mocz po raz enty isc dac i dowiem sie czy nie ma pomylki z tymi bakteriami. No masz a zrobic to opory zeby zrobili badanie! No ale luz, wyczytalam, ze to w czasie porodu daja antybiotyk tak??

Jak byłam u lekarza - w senie asystenta lekarza ;]
Mialam juz zamowiony wczesniej ten zestaw, powiedzialam, ze to chce miec zrobione bo w Polsce to standard, szczegolnie jak ktos cierpi na czeste infekcje, powiedzialam , ze mam wciaz infekcje ( co zignorowal i sama na wlasna reke sie lecze) , pomarudzil pokrecil wkoncu powiedzial, ze mi to zrobia.
No i niby mam to , grzybice i cos w moczu nie zrozumialam co a przez tel nie chce by mi tlumaczyla. Jutro sie ide w zwiazku z tym zobaczyc z połozna- w domysle dac jej mocz- i zobaczymy co mi powie o reszcie..

Angel - kurcze kiepsko:/ a w ANG też podają ten antybiotyk? Aaa pytałam mojej gin - wg niej infekcje grzybiczne to zupełnie co innego niż paciorkowiec! Ja mam grzybka prawie non stop, a paciorka nie mam.

Ja nie wiem czemu od dawna przeczuwałam , że to mam... :/
No chyba muszą co? :szok: Nie moze byc tak, ze mam i nic z tym nie zrobią no ej.. Jutro mam nadzieje, sie dowiem.. A co jak porod nagly, to sie daje w trakcie odrazu, czy trzeba szybciej.. Nie chce isc czytac gdzies bo sie sfilmuje niepotrzebnie :/

reklama
Angel u mnie w szpitalu położna mówiła że dlatego jest wcześniej ciut to badanie robione w 37tc aby właśnie móc przed porodem pozbyć się paskudztwa, już sama nie wiem czym i jak to się leczy każdy praktykuje inny sposób :eek:

Do góry