reklama
*Doris*
Zadomowiona(y)
Kasiurek - też trzymam kciuki.
Ja dzisiaj byłam na wizycie po skierowanie na usg (przy moim ubezpieczeniu muszę mieć skierowanie) i pod koniec wizyty zapytałam się lekarza, czy na tym etapie da się usłyszeć tętno, a on powiedział, że byłoby trudno, ale jak chcę, to możemy chwilkę podejrzeć na usg. Także zajrzałam do Maleństwa - serduszko biło równiutko, ma już 5 cm. Fajnie było zobaczyć, że wszystko ok. Na pełne usg chcę pójść w przyszłym tygodniu.
Ja dzisiaj byłam na wizycie po skierowanie na usg (przy moim ubezpieczeniu muszę mieć skierowanie) i pod koniec wizyty zapytałam się lekarza, czy na tym etapie da się usłyszeć tętno, a on powiedział, że byłoby trudno, ale jak chcę, to możemy chwilkę podejrzeć na usg. Także zajrzałam do Maleństwa - serduszko biło równiutko, ma już 5 cm. Fajnie było zobaczyć, że wszystko ok. Na pełne usg chcę pójść w przyszłym tygodniu.
anula_mm
czekając na...
no to dobre wieściKasiurek - też trzymam kciuki.
ja w 6 tygodniu już słuchałam tętna u dzidzi mojej, chyba zależy to od sprzętu jakim lekarz dysponuje
Bozienka24
Fanka BB :)
kasiurek zacisnelam mocno kciuki i bede trzymac asz nienapiszesz co po wizycie hmm przynajmniej wolne bede miala bo z zacisnietymi kciukami nic niezrobie daj nam szybciutko znac co i jak i NAPEWNO BEDZIE WSYZTSKO DOBRZE
Ja bylam na pierwszej wizycie w 5 tc serduszka niebylo po tygdoniu poszlam na kontrolne i serduszko juz bylo nawet slyszalam a teraz walilo jak oszalale co prawda przez chwilke go slyszalam bo dzidizus uciekal ale wazne ze slyszalam boziu tego sobie niezapomne ruszal sie tak ze szok hehe fikal lapal za glowke dlugimi nuzkami kopal zobaczymy jak teraz bedzie
Ja bylam na pierwszej wizycie w 5 tc serduszka niebylo po tygdoniu poszlam na kontrolne i serduszko juz bylo nawet slyszalam a teraz walilo jak oszalale co prawda przez chwilke go slyszalam bo dzidizus uciekal ale wazne ze slyszalam boziu tego sobie niezapomne ruszal sie tak ze szok hehe fikal lapal za glowke dlugimi nuzkami kopal zobaczymy jak teraz bedzie
Ostatnia edycja:
*Doris*
Zadomowiona(y)
Bozienka - super, ze się maluszek tak ruszał, moje dzieci chyba leniwe są. Emilka ani razu na usg się nie ruszała. Teraz też byłam na usg w 9-tym tygodniu się Maleństwo nie ruszało, choć dzisiaj wydawało mi się, że machalo nóżkami, ale to było tak na szybko, że w sumie nie wiem do końca.
anula_mm
czekając na...
ja czekałam specjalnie z pierwszą wizytą dłużej, bo bałam się, że jak pójdę za wcześnie nie zobaczę albo jeszcze dzidziusia albo serduszka i będę przeżywała, a mam co po zeszłym roku :-( też się stresowałam czekając
ale za to teraz wiem, że się opłacało, nawet nie myślałam, że lekarz mi włączy przez głośnik tętno płodu to był dokładnie 6t3dc, a maleństwo miało niecałe 5mm :-)
ale każda ciąża inaczej się rozwija, inny czas zapłodnienia, implantacji i wszystko się zmienia więc nie ma się czym teraz przejmować, na koniec wszystkie nasze dzieciaczki będą szły równym tempem ale kto mi to by wtedy mądrze wytłumaczył hehehe
ale za to teraz wiem, że się opłacało, nawet nie myślałam, że lekarz mi włączy przez głośnik tętno płodu to był dokładnie 6t3dc, a maleństwo miało niecałe 5mm :-)
ale każda ciąża inaczej się rozwija, inny czas zapłodnienia, implantacji i wszystko się zmienia więc nie ma się czym teraz przejmować, na koniec wszystkie nasze dzieciaczki będą szły równym tempem ale kto mi to by wtedy mądrze wytłumaczył hehehe
Bozienka24
doris moj synek tez byl leniwy na usg prawie wogule sie nie ruszal wiec hmm niewiem odczego to zalezy jejku jeszcze 2 tygodnie ciagnie sie jak niewiem
Kasiurek1983
ale na usg czy tym aparacikiem by,o slychac tetno ?Anula - ja byłam na usg równo w dniu ukończenia 6-tego tygodnia i jeszcze nie było widać serduszka.
ja w pierwszje ciazy rowno w 6 tygodniu uylam i bylo i serduszko i bylo ladnie slychac a fosolka podksakiwala jak na patelni ;]
teraz bylam w 8 tygodniu i sie naszukala pani dr jak mnie do spzitala przyjmowala jak plamienia mialam
nie dziekuje i dobrze odpoczniesz sobie troche o 17 30 mam wizyte i pewnie o tej godzinie wejde ale mam stresa !! jescze musze sie wykapilickasiurek zacisnelam mocno kciuki i bede trzymac asz nienapiszesz co po wizycie hmm przynajmniej wolne bede miala bo z zacisnietymi kciukami nic niezrobie daj nam szybciutko znac co i jak i NAPEWNO BEDZIE WSYZTSKO DOBRZE
no moj byl skoczek a teraz jak bylam 10/11 tydien to fasolka byla leniwa hyht ;]doris moj synek tez byl leniwy na usg prawie wogule sie nie ruszal wiec hmm niewiem odczego to zalezy jejku jeszcze 2 tygodnie ciagnie sie jak niewiem
ojjj ja wiem co to czekanie !!!na pierwsa wizyte u gina czekalam prawie 4 tygodnie (gdby nie to ze lezalam w spzitlau i slyszalam dzidia to bym oszalala - teraz ponad 6 tygodni na TO usg bo niecale 2 tydnie temu mialam robione 30 sekund chcialam zeby tylko sprawidzc czy serce bije i tyle dzidzia wtedy lezala na boku
reklama
nusia181
ja wczoraj miałam wizytę w irlandzkim szpitalu. Spędziłam tam z mężem 2 godzinki. Najpierw założyli mi taka wielka księgę ciąży. Potem było pobranie chyba z 5 probówek krwi,waga, wzrost, ciśnienie i na koniec usg:-) Najważniejsze ze mój mężulek był ze mną i widział naszego Skarbka. Niuniek ma już 6,6 cm i wszytko jest dobrze. Co prawda zdjęcia z usg są takie słabe ze szkoda gadać. Jednak nie ma to jak polski sprzęt. Następna wizyta dopiero w połowie grudnia. Ale za miesiąc pójdę do polskiego lekarza pooglądać maluszka.