reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Atomowka
mniej łatwiej urodzic..
bo z reguły jak lzejszy to i obwod głowki mniejszy a to "najszersza" czesc dziecka

moj Smarku miał 4200 jak sie urodził ...60 cm i łebolek taki wielki
ze ja przyszedł ojciec kolezanki co lezała obok to sie mnie pyta dlaczego ja juz miesiac tutaj leze.. i tak mi dziecko urosło

w sumie te centule to taki "przglad"
ale najwazniejsze zeby dzieciatko rosło, zeby był przyrost

reklama
no to jesteśmy... :D
wizyta dłuuuuuuga. prawie godzina. wszystko pomierzone.
Maleńka waży 1612 g.
z dzisiejszych pomiarow termin na 3.03.2012 - ale z tym to wiadomo jak bywa;p
nóżki chodzą jak oszalałe.
połozenie podluzne glowkowe.
szyjka 34 mm wiec sie nie skrocila od ost. wizyty:)
plyn owodniowy prawidlowy.
ogolnie wszystko w normie.
aaaa...no i płytki wolniej spadają mi:D
juz nie kilkanascie oczek w dol, a tylko 7 wiec miescimy sie w normie:)
morfologie dzis odbieralam i jest bardzo ladna.
takze... jest ok. :)
jak zwykle kopała w glowice jak doktorka chciala sluchac przeplywów;p -ale w koncu dalymy rade;p
a jutro diabełtolog;/ i zas cisnienie mi skoczy;p

inamorate - mowilam, ze bedzie jeszcze tak, ze urodzimy tego samego dnia:p.. Będą "Lubuskie bliźnięta"... ahahahahah

tunia-heh parówy zrobiły swoje!;-) gratuluję zdrowego chłopaka :) !

manta, świetne wiadomości :) waga jak na początek 32 tygodnia chyba nie aż taka duża. Naprawdę super, że u Was wszystko dobrze!

wow monika, chyba masz racje.. mój w 28 tygodniu ważył 1020 g, nie wiem czy to nie za mało..

trzymam kciuki za kolejne wizyty :happy:

gagucha - waga w normie. zastanawialam sie od 3 tyg czy nie bedzie spora przy tej mojej calej cukrzycy ciążowej. A tu niespodzianka dzis i maleńka w normie:)))

reklama
Do góry