reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
i ja się dołączę do wsparcia kolejnej Słodkiej ciążówki :)
nie jest źle. Ja od 2 dni mam glukometr.
Wywalisz z diety cukry proste i tłuste żarełko...
tak jak Kasiulka pisze... z glukometrem sama zobaczysz po czym skacze cukier:)

Ja już po instrukcji dokladnej jestem, lekturke tez dostałam.
a w ogóle...słodkie kobietki, wiecie, że przed snem powinno się zjeśc kromkę chleba?
chodzi o to zebysmy nie dopuscily do duzych skoków cukru... a dzięki temu maluszek ma dostarczany cukier w normie nocą az do pory sniadanka:)

i taki zapytajnik : moze osobny wątek dla Słodkich spraw?

annula- i co z tymi twoimi wynikami, troche mi staracha napedzilas ... ja ide na swoje badanie we wtorek... i niestety to nie jest tak kolorowo, ze jak sie konflikt zrobi to sie dostaje zastrzyk i po sprawie... zastrzyk to jest zapobiegawczy, ale nie stety nie leczy... tez o tym sporo czytalam.... trzymam kciuki aby to byla jakas pomylka, bo faktycznie nie jest zbyt kolorowo dla malca z tym konfliktem.....

angel- jak masz te leki na siebie, wrzuc je do bagazu, nikt nie ma prawa ci ich zabrac, zwlasza jak masz wypis ze szpitala itp....

faktycznie dziewczyn z 'cukierkowych' na sie zrobilo.... u mnie w szpitalu sprawdzaja tylko czy nie ma cukru w moczu a jak bedzie i to dopiero dwa razy z rzedu to robia wiecej badan....
PO CHWILI:
ktos tu pytal jakie sa skutki konfliktu, a wiec :
Cecha Rh-dodatnia płodu jest jakby czynnikiem obcym, drażniącym w stosunku do Rh-ujemnych krwinek matki.
Matka zostaje uczulona przez krwinki swego płodu. Następuje dramatyczna sytuacja, w której w ustroju matki, bez jej świadomości, powstają przeciwciała, jak gdyby broń do zwalczania krwinek dziecka. Przeciwciała powstające w surowicy matki przechodzą przez łożysko do płodu i niszczą częściowo jego krwinki przez ich zlepianie, a następnie rozpad

co moze prowadzic do transfuzji krwi dziecka, czasem jeszcze w lonie matki a i sa skutki gorsze....

Ostatnia edycja:
Nie mam cukrzycy:-). Po 100 glukozy wyszedł mi nieco za wysoki wynik po godzinie, ale na czczo, po 2 i 3 godzinach mam idealne, więc mam jedynie trochę bardziej uważać na to co jem. Znaczy wywalić to co białe i zastąpić ciemnym (chleb, ryż, makaron - w sumie i tak w większości ciemne jem, więc to nie problem), no i nie obżerać się słodyczami i owocami w ilościach ogromnych. A jakbym się obżarła, to mam iść na spacer.

I mogę lecieć, oł jeee:-D, czyli w niedzielę powinnam być w Polsce.

Tricia super!!!!!!!!!!!!:-)

Atomówka spoko dasz radę!!!! Moja kumpela (ta od bliźniaków) miała cukrzycę a przy weekendzie i pizze z nami zjadała - fakt popijała soczkami warzywnymi albo wodą ale colę czy soki odstawić to nie taki duży problem :) :-)

reklama
Tricia super wieści :-)

mata-kow no teraz to mnie pocieszyłaś :D jak wczoraj zobaczyłam wyniki to mało nie zemdlałam, bo było napisane, że norma to 109 :wściekła/y:
Już liczę godziny do wizyty jutro ale mam pietra:crazy:

norma 109 to chyba glukoza na czczo? tu sa normy po wypiciu 75g i 2 godzinach czekania Krew pobrana dwie godziny po wypiciu 75 g glukozy (test obciążenia glukozą)
a gdzies tu na wątku wrzucałam jeszcze jedne normy, a teraz linku nie mogę odkopać ;-)

A ja musze zrobic grupe krwi bo niestety ale nie wiem jaka mam.

to jeszcze nie robiłaś? Dziwne... bo grupa krwi obojga rodziców to chyba jedno z pierwszych badań w ciąży :sorry2: koniecznie się lekarza dopytaj dlaczego nie miałas jeszcze robionej...

Do góry