reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Byłam na wizycie dzisiaj... może te badania za przyjemne nie są ale ja słyszę: "szyjka zachowana, kanał zamknięty" to jestem spokojniejsza... chociaż przy wizytach co 2 tygodnie mam ochotę poprosić, żeby tym razem sobie darował badanie; może i na usg coś tam widać ale najpierw trzeba mieć usg w gabinecie, a w przychodni niekoniecznie jest albo jest takie, na którym widać czarną dziurę w białe kropki
Tak czy inaczej "szyjka zachowana, kanał zamknięty", ale niestety wynik krzywej cukrowej "nie jest satysfakcjonujący" :eek: jestem niby w normie ale bardzo górnej normie więc czeka mnie dieta cukrzycowa i powtórzenie badania do nastepnej wizyty... ale czego ja się spodziewałam, skoro o 2 w nocy przed badaniem zjadłam jakieś kanapki i popiłam woda smakową... najlepsze jest to, że pani w laboratorium powiedziała mi, że mogłam sobie sama tę glukozę w domu rozpuścić w szklance wody, żeby było szybciej, a przy niej tylko wypić... więc cytrynkę mogę wcisnąć bez problemu ;-)
na usg mamy się umówić przy następnej wizycie - czyli 2 stycznia

reklama
a ha
wstawiam mój wynik glukozowy
ma czczo 91,2
po 1 h 185,6
po 2 h 160, 6

może mnie ktoś pocieszy, że to nie jest bardzo dużo i poradzi co i jak jeść, żeby przy następnej próbie było mniej :eek:

No ja wlasnie ciagle w łeb zachodze jak w uk oni monituja 'stan' tej szyjki..
W szpitalu tego i owego sie naolgadalam i nasluchalam..
A w UK ani usg ani badania, to jak oni moga wiedziec, ze sie skraca i wogole? :/
Z badan w szpitalu mam dluga bardzo, zamknieta na maxa i wogole najlepiej jak byc moglo, wiec jestem spokojna ;-) Ale wciaz mnie to zastanawia jak oni tam to pilnuja..

angel- nie pilnuja, interesuja sie tym dopiero jak cos zaczyna sie dziac:no:

ja to polozna powiedziala- zagladanie i grzebanie tam niczego dobrego nie da... eh... nic nie dowiesz sie

Ja też nie wiem, jak w USA monitorują szyjkę, bo USG są te podstawowe tylko. Ale szczerze mówiąc z moich znajomych byłych i obecnych ciężarnych żadna nie miała problemów z szyjką i żadna nie zna nikogo, kto by miał:eek:. Hmm, jak nie zapomnę to może się lekarki spytam, jak to tu z tą szyjką jest.

Byłam na wizycie dzisiaj... może te badania za przyjemne nie są ale ja słyszę: "szyjka zachowana, kanał zamknięty" to jestem spokojniejsza...
mam to samo :tak:

Melduję grzecznie, że ja w piątek idę do gin
ja ide w piatek i dostane skierowanie na komplet badan,w tym glukozę

ja dzis bylam na wizycie - glukoza ok, morfologia sie poprawila wiec dawka zelaza zostala mi zmniejszona ale jak przez cala ciaze z moczem wszytsko bylo ok tak teraz mam jakies drozdze.... i dostalam globulki.... nie lubie
no to swietnie !

dobrze ze wizyty pomyslne!:-)

Ja tez nie jestem badana na kazdej wizycie ta co teraz byla nie dawno nie badal mnie i ta wczesniejsza w listopadzie tez mnie nie badal.
Sprawdza serduszko i czy brzuszek rosnie i oczywiscie gada jak najety:-)ale to dobrze bo po mojej pierwszej Pani doktor bardzo milczacej i ograniczajacej sie do slowa dzien dobry i do widzenia to sie ciesze ze tyle gada:-)

reklama
Do góry