reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
ja dopiero niedawno wrocilam, masakra jaki mial dzis poslizg:szok:
jesc i pic mi sie chce, wiec tak na szybko; u nas rowniez ok, szyjka trzyma, macica miekka, ale pierwszy raz nie wiem czemu badanie bardzo mnie bolalo, gin mnie przepraszal, ale podobno tak musial, tylko czemu nigdy przedtem mnie nie bolalo:eek:
usg mi robil, ale dzidziusia nie ogladalismy tylko ta moja wewnetrzna blizne po cieciu, bo usg mam w sobote to w 3 trymestrze, oczywiscie platne, to sie wszystkiego dowiem ile wazy i jak siedzi itd

to u mnie tyle, nic takiego specjalnego:eek:

ciesze sie, ze u pozostalych dziewczyn wszystko dobrze!

My po USG i się potwierdziło że będzie dziewczynka, ładnego hamburgerka nam pokazała między nóżkami, nic nie dyndało, rozwija się prawidłowo, termin porodu przesunął się z 15.03 na 13.03 :), ilość wód prawidłowa, leży sobie w położeniu dowolnym, serduszko pięknie bije 144 uderzenia/min a waży ok 850gram :) i wszystko tak jak powinno być to jest, więc Roksanka została Roksanką :)

No to super, że się w 100% ujawniła :-) już kawał kobietki pod serduszkiem nosisz - super, że wszystko ok :-)
Ewstra będziesz miała trening przed porodem :-D . Ja do Borysa co 45 minut wstawałam ;-)

Ja też dziś po wizycie . Serduszko bije , mocz i cukier w normei (ufff ) za to morfologia słabiej - ale to chyba standard ... Mam brać żelazo , zwiększyć magnez ( 3 razy po 2 tabletki :szok:)
Smiałam się do lekarki że nic innego nie będę robić tylko łykać lekarstwa ;-)
No i dostałam skierowanie na USG bo chciała jeszcze skontrolować czy te różnice w wielkościach malutkiej to norma czy będą się powiększać - pytała ile ważę i jak w poprzedniej ciąży tyłam - ale nie skomentowała tego :sorry:
Także kolejne USG mam 5 stycznia , a wizytę jeszcze w grudniu -22go

Mini
to wizyta tak przed samymi Świętami - ja mam 19 grudnia :-) nie martw się morfologia i mi się sypneła dostałam jeszcze dodatkowo żelazo - mam brać codziennie ale biorę raz na 2-3 dni a wyniki i tak się poprawiły - boję się tak szprycować lekami (duphaston 3*1, buscopan 3*1, żelazo1*1, magnez 1*1, aspargin 1*1, folik 1*1 i pharmaton 1*1 - czyste szaleństwo):-) ale super, że cała reszta informacji pozytywnie :-)
ja dzisiaj też po wizycie :) waży ok.850g i zdrowiutka :) nie podobało sie dzisiaj badanie :p mało miejsca ma i sie jej nie widzi jeszcze naciskanie :confused2: No ale ważne że zdrowa i ruchliwa dzisiaj to szaleństwo na badaniach było :cool:

Kadza super :-) też już duża Kobieta - kiedy te dzieci nam urosły :-D

ja dopiero niedawno wrocilam, masakra jaki mial dzis poslizg:szok:
jesc i pic mi sie chce, wiec tak na szybko; u nas rowniez ok, szyjka trzyma, macica miekka, ale pierwszy raz nie wiem czemu badanie bardzo mnie bolalo, gin mnie przepraszal, ale podobno tak musial, tylko czemu nigdy przedtem mnie nie bolalo:eek:
usg mi robil, ale dzidziusia nie ogladalismy tylko ta moja wewnetrzna blizne po cieciu, bo usg mam w sobote to w 3 trymestrze, oczywiscie platne, to sie wszystkiego dowiem ile wazy i jak siedzi itd

to u mnie tyle, nic takiego specjalnego:eek:

Ajako bardzo dobre wieści z wizyty - super :biggrin2: ciesz się, że nic specjalnego :biggrin2: lepiej mieć spokojne i pozytywne informację ;-)

ciesze sie, ze u pozostalych dziewczyn wszystko dobrze!

reklama
Do góry