reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

witajcie Kochane!

Długo nie pisałam, ale przeprowadzka dobiegła końca i wreszcie mam neta :D

Byłam wczoraj na wizycie i...hhmm sama nie wiem :(
Dzidzior o tydz większy :) ale ciśnienie straszne, pierw 140/90 a potem 160/100...dostałam dopegyt i jeśli za 2 tyg nie będzie lepiej idę do szpitala!! buuuu:(
Z porodu naturalnego też nici...już decyzja podjęta :(
astma + nadciśnienie = CC :/

Mam dość... :(
aha Dzidzi wreszcie KOPIE!!!!! :)

Buziory dla Was :*

reklama
kicia współczuję kłopotów z ciśnieniem... jeśli chodzi o cesarkę to ma ona swoje plusy:tak:. Z reszta spytaj tuni. Fajnie, że przynajmniej już wiesz:tak:. Najważniejsze, że z dzidzia wszystko dobrze.

Pewnie masz rację, ale jakoś od początku miałam nadzieję, że skoro astma nie daje mi w kość to będę rodzić naturalnie...a tu klops...i nie astmowy :p

w ogóle, to czy normalne jest, że CC jest w ogólnym?? ja zawsze myślałam, że ZOO...

aha i jeszcze pytanko...jak z wagą Waszych Skarbów??
Bo mój Młody :) ma już prawie 800gr a wg 'kalendarzy ciążowych' itp powienien mieć koło 500-600gr...
jak jest u Was?

U naszego dziecka tez waga zawsze wieksza na wizycie niz na suwaczku :>

Ja tam zawsze uczona bylam ze czekolada ma duzo magnezu i zelaza. Kakao tez (no bo z niego miedzy innymi jest czekolada). Byle jesc gorzka lub cos w tym stylu, a nie białą :-p Mnie od poczatku ciazy ciagnie do czekolady - wiec sie mocno nie wzbraniam :-D

Ostatnia edycja:
chyba ogólnie dzieciaki mają większą wagę niż na suwaczkach... bo mój Wojtuś na ostatniej wizycie miał o jakieś 200g więcej niż na suwaczku

ewwe to u mnie identycznie...wizyta u mojego gina i skurczy brak, nie wiem czy rozluzniajaco na mnie działa facet czy co hehehe;P
A tak na poważnie to ja bym się nie martwiła pomiarami, niejednokrotnie sie tu przekonałyśmy że dziś wymiary są do tyłu, nastepnym razem w normie a jeszcze innym razem nadgania dzidzia jak szalona:) Z tym fenoterolem to nieciekawie, ale napisze co u mnie dzis wieć może coś wyjasnie co, jak i dlaczego...otóż wczoraj co mi na izbie powiedzili to juz wiecie,...zagrożenie porodem przedwczesnym, skrócona szyjka ..zapisany i wykupiony Fenoterol i Isoptin...a dziś mój gin mnie przebadał, zmierzył szyjke raz jeszcze i jaka była taka jest czyli 41 mm:) robili mi nawet KTG cóz że wcześnie trochę alę nawet i serduszko się tym wyłapało, macica oczywiscie na wizycie całej pieknie spobie spoczywała i była miekka;) Także dobrze że wstrzymałam sie z tym lekiem bo gin włonczył mi zamiast Fenoterolu Buscopan, silniejszy od nospy forte a jednak łagodniejszy niż Fenoterol w dawca 3x1 tak do poniedziałku i mam sprawdziś czy sie cos zmienia wtedy znów wizyta i coś sie zadecyduje na dłużej. Także ewwe może spróbuj najpierw to, można to też bez recepty dostać!
Poza tym zapisałam się na rehabilitacje kregosłupa tam - masaze dla ciężarnych, na mój zbolały kręgosłup, dziś na katg jak tak na wznak lezałam 20 min to nie mogłam sie podnieść, masakra:/ idę w czwartek, przytjemność 50 min kosztuje 50 zł ale może warto jak mi ulżą...

reklama
Do góry