Szlag...Skasowało mi posta..No nic..Ja dzis u internisty byłam i mam zapalenie górnych dróg oddechowych i doumox....Czułam, że wyląduje na antybiotyku...A do gina dopiero we wtorek, i dobrze bo mi hemoglobina poleciała...Kolejna kasa...I hemoroidy dokuczają...Ach mam dosc...Ide bo wieczór to bardziej zmęce...
reklama
Martyna100
przyszła mamusia
no i jesteśmy po wizycie... ja to jednak histeryczka jestem - nic się nie dzieje poza drobną infekcją dróg moczowych ale mam łykać urosept i będzie dobrze. Szyjka nie idealna ale nie skaraca się jest zamknięta. No i Zuzka bomba - Zuzka ma już cały kilogram!!!
ja też miałam infekcję dróg moczowych na początku ciąży i urosept mi pomógł, także głowa do góry...
A Zuzka to duża dziewczynka...fajowo...gratuluję
Głowa do góry!!
Bodzinka pij kakao. W naluralny sposób uzupełnisz żelazo.
mówisz że kakao? bo ja też już jade na żelazie od 8 tygodni i wynik mam dalej marny
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
Ewwe spokojnie. Powiem ci tak że mnie nikt na początku nie mierzył szyjki więc nie mozna powiedzieć czy się skraca, po 2 w tym okresie ciąży ona ma prawo sie skrócić wazne żeby nie była za mała a u ciebie 3 to przeciez nie mało Co do rozbieżności w badaniach to kochana najwyraźniej gin coś poknocił - dzieciątko może jest ruchliwe, źle je złapał i źle wyszły wymiary. Nie denerwuj się słonko, dużo odpoczywaj i napewno będzie lepiej.Jesteśmy już po wizycie...
I tak, szyjka skrócona do 3 cm, ale zamknięta i w miarę ok. Przez dwa tygodnie poleciała mi o 1 cm i 22 mm.Więc lipnie trochę...skurczybyki miały w tym swój udział ale niunio również, bo mam za mocny nacisk na szyjkę.
Skurcze dziś jakby się lekarza wystraszyły bo o dziwo nie miałam i wkurza mnie to, bo tak to mam wrażenie że zaraz urodzę a jak już wizyta to wszystkie dolegliwości ustępują...W razie pojawienia się skurczy mam się do niej pilnie zgłosić i wtedy też nie obejdzie się jak u dziewczyn bez fenoterolu i isoptinu...
U malutkiego też jakoś dziwnie... wymiar dwuciemieniowy głowki o dwa tygodnie za duży od wieku ciąży liczonego od daty ostatniej miesiączki, natomiast kość udowa o dwa tyg za mała... rozbierzność między główką a kością udową jest trochę za duża...Po za tym włączyła nam gin 3d ale taki lipny sprzęt że nic nie widziałam.Umówiła mnie gin na 3d za 3 tyg ale w innej przychodni w której ona przyjmuje bo mówi ze mają tam o wiele lepszy sprzęt.
Aha i cudowną glukozę mam powtórzyć bo jak się robi 50 g to wynik miarodajny jest po godzinie, a nie po dwóch.... tylko kasę wybuliłam niepotrzebnie://///
Sarka ty to samo kochana!! Łóżeczko i relaks! napewno wszystko szybko się unormuje, niepotrzebnie was straszą ci lekarze.
Ja do swojego gina idę jutro i zobaczymy co się będzie działo.
Ostatnia edycja:
89gwiazdeczka89
Fanka BB :)
ewwe dokładnie tak jak pisały już laski. Nie martw się niczym. Ja miałam mierzona szyjkę w 22 tygodniu i wyszła 2,6 cm. Lekarz powiedział, że ok. Skoro mały uciska na szyjkę to pozostaje Tobie ...leżenie i byczenie się Absolutnie zakaz 10 kg zakupów.
Buźka od cioci Oli i maleńkiej Oliwki!
Buźka od cioci Oli i maleńkiej Oliwki!
reklama
dziewczyny powodzenia na wizytach i badaniach. Ja dopiero 29 września biegnędo gin.
kbetina witaj w gronie posiadaczy paciorkowca. W pierwszej ciąży miałam a teraz nie łudzę się jakoś, że będzie inaczej. No ale lepiej wiedzieć że go się ma bo wiadomo czym to grozi.
ewwe mnie też się wydaje że szyjka 3 cm to całkiem dobrze. Moja koleżanka miesiąc przed porodem miała zupełnie zgładzoną i urodziła po terminie. Będzie dobrze
kbetina witaj w gronie posiadaczy paciorkowca. W pierwszej ciąży miałam a teraz nie łudzę się jakoś, że będzie inaczej. No ale lepiej wiedzieć że go się ma bo wiadomo czym to grozi.
ewwe mnie też się wydaje że szyjka 3 cm to całkiem dobrze. Moja koleżanka miesiąc przed porodem miała zupełnie zgładzoną i urodziła po terminie. Będzie dobrze
Ostatnia edycja: