reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

witajcie Kochane!

Długo nie pisałam, ale przeprowadzka dobiegła końca i wreszcie mam neta :D

Byłam wczoraj na wizycie i...hhmm sama nie wiem :(
Dzidzior o tydz większy :) ale ciśnienie straszne, pierw 140/90 a potem 160/100...dostałam dopegyt i jeśli za 2 tyg nie będzie lepiej idę do szpitala!! buuuu:(
Z porodu naturalnego też nici...już decyzja podjęta :(
astma + nadciśnienie = CC :/

Mam dość... :(
aha Dzidzi wreszcie KOPIE!!!!! :)

Buziory dla Was :*

reklama
kicia współczuję kłopotów z ciśnieniem... jeśli chodzi o cesarkę to ma ona swoje plusy:tak:. Z reszta spytaj tuni. Fajnie, że przynajmniej już wiesz:tak:. Najważniejsze, że z dzidzia wszystko dobrze.

Pewnie masz rację, ale jakoś od początku miałam nadzieję, że skoro astma nie daje mi w kość to będę rodzić naturalnie...a tu klops...i nie astmowy :p

w ogóle, to czy normalne jest, że CC jest w ogólnym?? ja zawsze myślałam, że ZOO...

aha i jeszcze pytanko...jak z wagą Waszych Skarbów??
Bo mój Młody :) ma już prawie 800gr a wg 'kalendarzy ciążowych' itp powienien mieć koło 500-600gr...
jak jest u Was?

U naszego dziecka tez waga zawsze wieksza na wizycie niz na suwaczku :>

Ja tam zawsze uczona bylam ze czekolada ma duzo magnezu i zelaza. Kakao tez (no bo z niego miedzy innymi jest czekolada). Byle jesc gorzka lub cos w tym stylu, a nie białą :-p Mnie od poczatku ciazy ciagnie do czekolady - wiec sie mocno nie wzbraniam :-D

Ostatnia edycja:
chyba ogólnie dzieciaki mają większą wagę niż na suwaczkach... bo mój Wojtuś na ostatniej wizycie miał o jakieś 200g więcej niż na suwaczku

ewwe to u mnie identycznie...wizyta u mojego gina i skurczy brak, nie wiem czy rozluzniajaco na mnie działa facet czy co hehehe;P
A tak na poważnie to ja bym się nie martwiła pomiarami, niejednokrotnie sie tu przekonałyśmy że dziś wymiary są do tyłu, nastepnym razem w normie a jeszcze innym razem nadgania dzidzia jak szalona:) Z tym fenoterolem to nieciekawie, ale napisze co u mnie dzis wieć może coś wyjasnie co, jak i dlaczego...otóż wczoraj co mi na izbie powiedzili to juz wiecie,...zagrożenie porodem przedwczesnym, skrócona szyjka ..zapisany i wykupiony Fenoterol i Isoptin...a dziś mój gin mnie przebadał, zmierzył szyjke raz jeszcze i jaka była taka jest czyli 41 mm:) robili mi nawet KTG cóz że wcześnie trochę alę nawet i serduszko się tym wyłapało, macica oczywiscie na wizycie całej pieknie spobie spoczywała i była miekka;) Także dobrze że wstrzymałam sie z tym lekiem bo gin włonczył mi zamiast Fenoterolu Buscopan, silniejszy od nospy forte a jednak łagodniejszy niż Fenoterol w dawca 3x1 tak do poniedziałku i mam sprawdziś czy sie cos zmienia wtedy znów wizyta i coś sie zadecyduje na dłużej. Także ewwe może spróbuj najpierw to, można to też bez recepty dostać!
Poza tym zapisałam się na rehabilitacje kregosłupa tam - masaze dla ciężarnych, na mój zbolały kręgosłup, dziś na katg jak tak na wznak lezałam 20 min to nie mogłam sie podnieść, masakra:/ idę w czwartek, przytjemność 50 min kosztuje 50 zł ale może warto jak mi ulżą...

reklama
Do góry