reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

gratuluje udanych wizyt ale pierwsze slysze zeby lekarz z NFZ nie dał skierowania na badanie które się ewidentnie należą... zmiencie lekarza bo wedlug mnie trafiliscie na olewacza.. brak karty ciazy i to juz w prawie drugim trymestrze nie jest normalne co bedzie jak twoja zona gdzies przypadkiem potknie, zemdleje? daja jej jakies leki ktore moga dziecku zaszkodzic bo nie znajda u niej karty ciazy... kazda jazda samochodem moze skonczyc sie stłuczka a wiadomo ze w ciazy nerwy daja niezle popalic wiec o omdlenie nie bedzie trudno i juz nie mówie o czyms gorszym... ja wszedzie chodze z karta ciazy nawet jak ide na targ na zakupy to mam ja w torebce a w domu dodatkowe ksero robione na biezaco po wizycie (jakby mi ktos torebke wyrwał to bede miec ksero az do czasu zrobienia nowej karty)

Super ze z bąbelkami wsio ok :-)

reklama
gratuluję wszystkim dobrych wieści

no i oczywiście czekamy na missiiss i ewwe!!!
where are you???

tez pierwsze słyszę, że w 11 tygodniu nie ma kart ciąży...dziwne...

wiolcia masz rację co do tego, że lepiej ją nosić przy sobie
tylko jakiś ochraniacz muszę kupić:tak:

Cześć dziewczynki:-)

U nas po wizycie suuper:) Taka głupia jestem, że tak się zawsze stresuję, ale inaczej nie potrafię jakoś...

No więc tak jak przekazała mamloka ( za co wielkie dzięki:) dzidzius ma 6 i pół cm, waży 77 gram, i myślałam, że nic o płci nie wspomni doktor, a ona pyta, czy chcemy wiedzieć, no to my że TAK:) no i ona mówi, że będzie synek:D i że nie pamięta w swoejej karierze, żeby zdarzyło jej się pomylić, mam nawet zdjęcia pupy i tego pseudo siusiorka hehe:D pokażę wam jak znajdę chwilę, dzidziuś ruchliwy jak nie wiem co:) ale na samo badanie zgrzeczniał i ułożył się jak trzeba, aż go pani doktor wychwaliła:) jedno zdjęcie - takie lepsze z jajeczkami, doktor zabrała do jakiegoś certyfikatu - takie ładne było...no nic - jak do certyfikatu:) to pozwalamy.kość nosowa jest, wargi są, NT 1,7, dwie rączki, dwie nóżki, kręgosłup prawidłowy, wszystko jak należy:) Kurczę to dzieciątko jest niesamowite:D zakładało rączki na główkę, łapało jedną za drugą, a nogami machał jakby biegał:D w ogóle jego maleńka stopka ma 8 mm:) niestety nie mam filmiku z usg, bo nie nagrywają, więc tak jak przypuszczałam, wróciłam z nienagranymi płytami, ale nie to jest dla mnie najważniejsze:D

Gratuluję udanych wizyt:) faktycznie nasz masowy pod względem wizyt 2 czerwiec okazał się szczęśliwy:D SUPER!!

Tak więc pozdrawiamy Was z syneczkiem:) ( jej... jak mu dać na imię??:)

Missiiss kochana,a jak u CIebie??:) umieram z ciekawości jak tam główka:D przypuszczam, że w tych martwiących Cię komorach jest już widoczny piękny mózg:D

Ewwe:-) Tak się cieszę, że nawet nie wiem co napisać! :-) GRATULUJĘ syneczka!! Faktycznie super szybko się dowiedzieliście ale teraz możesz już szaleć z zakupami dla Małego :-) Z niecierpliwością czekam na zdjęcia! Więc nie daj nam zbyt długo czekac :-p

Strasznei sie ciesze, ze wszystko ok u was :-D Jak ja wam zazdroszcze, ze juz plec znacie :-D Super :-) Ja musze czekac do 20 czerwca, ale tez jestem dobrej mysli - oby bylo jak u was :-)

Szwarou jak wasz gin. jest na nfz to nie daje wam skierowan, zeby zaoszczedzic. A ze nie ma karty ciazy, to przesada. Zmiencie lekarza i juz.
Moja tez nie daje, ale ja prywatnie chodze i tylko raz rodzinny lekarz dal mi skierowanie na badania, ktore mi zlecil gin., ale powiedziala ze nastepnym razem ten numer nie przejdzie :-p Nie ma co liczyc na rodzinnego, bo on tez sie musi rozliczac, jakie skierowania daje :-p

no ja musialam odpoczac bo do domu wrocilismy przed 24 bbrrr i padlam jak mucha :)

super ze wszystkie wiyty udane !!! 2 czerwiec udany bo pierwszego dzien dziecka byl !!! :) to za prezenciki nasze dzidziory sie odwdzieczyly :0)
ewwe wspaniale !!! :D ale wielki ten twoj bobo juz jest :) no i super ze juz plec znacie !!! u mnie pewnie tez boy bedzie to sobie glowe daje uciac :)

a wiec :)
weszlam jak zwykle zestresowana ma MAXA ale looz na foteliku wsio ok i na usg dzidzio byl zmeczony wiec odpoczywal sobei a ja nerwowo tylko serducha szukalam i o jest :D ieknie bilo :) w pewnym momencie dzidzia odskoczyla jak zabka z jednego rogu w drugi i wszyscy w smiech i maz i ja i doktor hehe :) a tak nam pomachal raz i trzymal raczi przy buzce jakby wcinal cos jak krolizek :D piekne zebra widzialam i nozki :) i nasz niunius ma 5 cm :) od pupy do glowki :) i wczoraj bylo 11t 4 dzien :) czyli znow wskoczylo na suwaczek pierwszy :p
no i co do tej glowki jego. badamy badamy i sie pytam jak ogladal glowke czy z glowka juz lepiej a on na to: taaaaaakkk jej juz o wiele lepiej teraz to ja juz nie mam sie do czego przyczepic bo wszystko jest dobrze i na miejscu i nic nie jest powiekszone czy pomniejszone. :D jupiii mowil ze naprawde martwilo go to wtedy a teraz widzi ze wszystko jest w jak najlepszym porzdku :) a ja do niego : to niech mnie pan juz wiecej tak nie straszy :) to sieusmiechnal :) powiedzial ze wszystko jest pieknie i ladnie z dzidziem :) ze jestem zamknieta szyjka dluga i super w ogole :) wyniki wszystkie ok :)
tez jak kznajde chwilke czasu to wrzuce foty dzidzi i to co mu kupilam na dzien dziecka :)
buziole !!!!!!!!!!!! jestem przeszczesliwa :)

Missiiss SUPER!!!:D w moczu czułam że wszystko będzie dobrze:) ależ mam przez te wszystkie pozytywne emocje i szczęśliwe mamuśki naładowane akumulatory:D

Wiolcia, chyba masz rację z tymi zakupami...Normalnie jak pójdę do sklepu, to chyba wszystko kupię:)

reklama
ewwe kupuj kupuj i sie chwal :D ja za dwa tygodnie mam prenatalne no i jak sie dowiem co i jak to jak dziewuszka to napewno cos rozowawego kupie bo wszystkie ciuszki mam unisex :) wiec jak boy bedzie to juz ciuszki mam wszystkie:) robie wlsasnie kocyk na szydelku niebieski i mam juz pol haha

Do góry