reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

olcia - gratulacje najwazniejsze ze dzidzia zdrowa i super ze bedzie parka nie ma to jak starszy bart ktory w piaskownicy bedzie siostry bronil :D i faktycznie niezly specjalista jak daje ci juz 99% jeszcze raz gratulacje coreczki i oby wiecej takich super wiadomosci ;)

reklama
olcia alez cudowne wieści, Gratuluje najmocniej jak umiem:happy2:, normalnie az mam ochotę jechać do tej Twojej Bydgoszczy do tego lekarza, jak takie wieści sprzedaje:-D:-D, no to teraz mozesz juz szaleć z zakupami i imionami:-)

Dziecko ma 4,75 cm długości. Wszystkie parametry w normie , jest pęcherz , kość nosowa, kark 1,5 cm, kręgosłup cały. Lekarz mówił ,ze ciąża rozwija sie prawidłowo.

to Ty Elena też jutro masz wizytę?:)trochę nas się nazbierało na jutro:D
ja mam wizyte o 17:00, missiiss ma chyba na 19:45 , olcia chyba na 12, szwarou tez jutro się wybiera:)ktoś jeszcze?:)

Jeszcze 89gwiazdeczka89.
Ja juz po wizycie. Niosę dobre wieści. Napisałam je w dziale o wizytach lekarskich.

IMG_9745_resize.jpg

Nie widac duzo :)
Sa szanse ze to Mikołaj ;]

Dostałam jedną. Wstawie jak tylko pojadę po swój aparat albo znajdę kogoś kto ma telefon z kabelkiem. Całe szczęście ,że wszystko w porządku z dzidziusiem.

Ładne zdjęcie. Ważne ,że dzidzius ma sie dobrze. U mnie lekarz nawet nie próbował ustalić płci.

Hej

My tez juz wrocilismy. Niestety nie bylem na wizycie bo musialem sie zajac Zuzanka ale bylismy przed gabinetem i kibicowalismy mamie i malenstwu. Z dzidzia wszystko ok. Wyglada na 11 tygdzien, podobno ruchliwe mocno (to nie po tacie raczej ;P) raczki nozki i wszystko tak jak byc powinno. Nawet podobno lokcie bylo widac ;] Za 2 tygodnie przeziernosc karkowa. Na poczatku powiedzial ze wszystko wskazuje na to ze to chlopak, choc pozniej sie wycofal i powiedzial ze jeszcze nie powie ze na pewno chlopak. Ale opowiadal o dzidzi w formie meskiej ;]
Nie obylo sie niestety bez problemow. Nie ma nadal karty ciazy. Nie ma bo nie ma wynikow. Wynikow nie ma bo nie bylo zlecenia (skierowania) mialo byc teraz. A teraz stwiedzil ze badania we wlasnym zakresie. Pierwsze slysze. Ale sie zezloscilismy. Musimy wybadac sytuacje czy nadal tak bedzie - jak tak to w nosie mam takie badania na NFZ. Moze uda sie wyblagac od lekarza rodzinnego skierowanko...

reklama
Cieszę sie ,że maleństwo zdrowe.:-D Oby więcej takich dobrych wiadomości.:-D:-)
Może warto zmienić lekarza prowadzącego ??? Wygląda to tak ,ze olewa sobie. Karta ciąży jest bardzo ważna. Myślę ,ze jakby opowiedzieć dla lekarza rodzinnego sytuację to prawdopodobnie wypisze skierowanie.

Do góry