reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

ewwe, missiiss
super!!!!

bardzo się cieszę, że wszystko idealnie.
ja zapomniałam napisać jakiego wielkiego mam już bobasa - 8, 4 cm!

wiolcia, a zdaje się, że Ty też już wiesz, że chłopaczek?

to to co laseczki, na zakupy marsz!!! (tylko nie dziś bo zamknięte:p)

reklama
Miałam zaległości, a tu takie dobre nowiny. Cały czas mi się buzia śmieje, jak czytam Wasze relacje. Zazdroszczę, że znacie płeć dzieci. Tez tak chcę. No i chyba zmięknę jak czytam o zakupach dla dzieci. Normalnie nie wytrzymam do sierpnia, MUSZĘ kupić coś wczesniej.

Jeszcze raz gratulacje!!

Mój dzidziuś na ostatniej wizycie 27 V miał 3,5 cm. Za tydzień 11 mamy badanie przezierności i mam cichą nadzieję, że może uda się już podpatrzeć co tam bobas między nóżkami skrywa :-)

u mnie lekarz nawet nie zawracal sobie tym glowy, powiedzial ze na tym etapie latwo sie pomylic gdyz dziewczynki tez czesto "maja penisy":szok: eheheh chodzilo mu zapewne o lechtaczke i ze moze byc powiekszona czy cos, w kazdym razie mnie interesowaly parzyste konczyny i to co w srodku wiec wogole nie naciskalam na plec, poza tym teraz to juz wogole stwierdzilam ze jak nie bedzie widac to nie musze wiedziec byle by bylo i zdrowe, tak mi sie pozmienialo po tych wszystkich sensacjach, a ciuszki i reszta i tak bedzie w barwach uniwersalnych bo po porodzie spodziewam sie ze znajomi podaza za kolorystyka plci bobasa ;-)

jejciu dziewczyny jak fajnie że wszystko tak super no i gratuluję ewwe SYNKA:))))))) super jest wiedzieć:) ja to podziwiam te kobitki co do końca ciąży daja radę nie pytać bo chca miec niespodziankę, nie umiałabym hehe:p
Więc teraz i ja mam nadzieję ze 21.06 może się i dowiem kto tam siedzi sobie bo zakładałam to gdzies na koniec lipca ale moze moze...

a ja jestem z tych co o pluci dowiaduja sie przy porodzie jak urodzilam maye to czulam ze bedzie dziewczynka pluci nie znalam ale jakos od samego poczatku wiedzialam ze dziewczynka a teraz mam mieszane uczucie na poczatku myslalam ze chlopiec pozniej juz mowie hmm chyba dziewczynka a teraz to mi wszystko jedno tak naprawde nawazniejsze zeby dzidzia byla zdrowa i donoszona. U nas pozatym nie mowiaz nawet jesli sie chce wiedziec no chyba ze sie zabuli 100 funtow a na takie wydatki to nie bardzo wole cos dla dzidzi kupic fajnego niz wiedziec czy bedzie ch;lopczyk czy dziewczynka. Nie ma to jak niespodzianka niesamowite uczucie ;D

sto funtow??!!!!!! raaaanyyyyyyy!!! zwariowali! tu tez sie nie kwapia, mam napisane nawet ze na usg polowkowym beda ogladac dokladnie dzidzie a nie okreslac jej plec, natomiast mowienie o plci zalezy od osoby ktora robi usg wiec zobacze 9 lipca co powiedza:)

reklama
Sachmecia moja szwagierka, mieszkajaca w Szkocji, dowiedziala sie wlasnie tam o tym, ze beda miec dziewczynke, na jednym z przewidzianych usg i nie musiala nic doplacac. Moze trafilas na jakiegos naciagacza, albo cos - bo oni nie mieli z tym problemu. Fakt ze jest problem z innymi badaniami, a dodatkowe usg to kosmos dla nich, ale nie bylo problemu z okresleniem na usg jaka plec.

Do góry