reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

No to czas na naszego malucha po raz drugi :sorry2:
Zdjecie takie, ze raczki i nozki sie schowaly, ale i tak nasza radosc wielka :-D
Smiesznie, bo jakby w serduszku lezal :-D

dzidzia2.jpg

reklama
witam
ja jestem za robieniem takich badan ale z drugiej strony gdyby cos wyszlo nie tak to nie wiem czy bym sie zdecydowała na amiopunkcje, trzeciego poronienia bym nie zniosła, a na usunięcie i tak bym sie nigdy nie zdecydowała....

No dokladnie to samo mysle, m.in. o aminopunkcji. Poza tym ja mam naprawde dobra lekarke, ktora prawdopodobnie sama by to badanie zrobila i dlatego jej slucham. Gdyby nie ona, nawet w ciaze bym nie zaszla raczej. Z tego co wiem, w pozniejszym etapie na nastepnych badaniach wiecej mozna sie dowiedziec i tak...

cristalrose te 3 badania o 1 stopnia o których mówisz sa wykonywane u każdej chyba ciężarnej bez proszenia... nie wiem, ale ja je miałam, 1- to tzw genetyczne, 2- to tzw połówkowe a 3 - też dokładniejsze + badanie ilości wód płodowych itp, także one są, nie słyszałam żeby ktoś ich nie miał. Dopiero ja na nich jest coś co niepokoi lekarza to wtedy kieruje na te inwazyjne...

niestety nie w kazdej ciazy robi sie takie badania, to nie jest zwykle usg a najwazniejsze na poczatku jest wlasnie to genetyczne, ja je robie na nfz normalnie kosztuje u mnie chyba kolo 200-300zł wiec sporo a na nfz trzeba miec skierowanie i wskazania, ja poki co mam nadzieje ze bedzie wszystko ok, akurat jestem w tym tygodniu ciazy w ktorych wczesniej dowiadywalam sie ze serduszka moich dzieci przestaly bic... nie jest mi teraz łatwo.. poki co nie mysle o amiopunkcji i innych testach ale jesli wyjdzie cos bardzo nie tak chyba bede zmusza zrobic amio bo nie wybaczylabym sobie jesli by sie okazalo ze moje dziecko mialo wade ktora trzebabylo leczyc odrazu... ale tak jak mowie poki co jestem dobrej mysli ;-) i wy tez nie zamartwiajcie sie niepotrzebnie

ja nie mam tych badan i miec nie bede bo tu nie praktykuja takiego czegos wiec co mam zrobic?? mialam UsG w 10 tyg bede miala w 19 i byc moze jesli beda takie wskazania typu skurcze itd bede miala jeszcze jedno ale z tym trzecim to byc mozee..

Anka widać, że bardzo kochacie swoją dzidzię:) nawet macicia kształt serca przybiera:) fajnie :) pozdrawiam wszystkie śliczne maleństwa i ich mamusie:)

reklama
ja dostałam skierowanie i od razu się umówiłam na wizytę.

Przy pierwszej ciąży lekarz powiedział ,żebym przyszła między 11 a 14 tc na USG mierzenia karku. Teraz w drugiej ciąży po prostu zadzwoniłam do kliniki i powiedziałam , żeby wpisano mnie na około 4 czerwca ponieważ trzeba wykonać USG genetyczne. Umówiono mnie bez problemu. Pierwszy raz słyszę o skierowaniu. Przecież te USG jest obowiązkowe. Ja również wolałabym się zawczasu dowiedzieć czy coś jest nie tak.

Do góry