reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

kiedy masz kontrol? a w razie czego zrobia Ci cesarke czy beda Cie nawadniac? Bo nie powiedziala mi jakie kroki ew podejma tutaj, kolezanka w lipcu rodzila przenosila w malowodziem 2 tyg i wszystko bylo ok bo starczylo plynow. Tyle ze cesarka, wlasnie wyczytalam ze porod naturalny z malowodziem nie jest tak komfortowy jesli mozna tu mowic o komforcie.

reklama
Mnie mówiła że nie nawadniają bo to metody które nie działają, wywołują natomiast porody naturalne, mimo iż taki poród jest bardzo często o wiele dłuższy i mniej przyjemny od takiego gdzie wody są w normie.Więc u mnie już na 100% SN odpada, bo jak mam się męczyć bardziej niż normalnie, z moją wadą wzroku to bym chyba już na bank oślepła. Bo ze względu na oczy miałam cesarkę mieć na 80 % a na 20% Sn - w zależności od nastroju ordynatora.Kontrolę mam w niedzielę ( ktg + USG )na ip w godzinach popołudniowych.Ciekawe co mi powiedzą....

salomii no to nieźle z tym krwiomoczem skoro tego nie wyjasnili:/ ale antybiotyk powinien pomóc więc trzymam kciuki za szybką poprawę! to ty też będziesz miała cc ze względu na mało wód??
Rany ale nam się wątek ruszył - olkale czekam na dobre wieści:))

Witam,
przepraszam że sie wtrace po tak długiej nieobecnosci, ale napisze co u mnie i małego.
Leżałam znowu w szpitalu, musiałam miec konsultacje z ortopeda. Rozchodzi mi sie to spojenie łonowe i na 100% bede miała cesarke. Boli strasznie, nikomu nie życzę :(.
W poniedziałek na wizycie, moja ginekolog zaplanowała cesarke na 30 listopada, nie wiem czy dotrwam bo mały strasznie napiera. Szyjke mam skrócona do 28mm. Mam leżeć z tyłkiem na poduszce, nospa 3 razy dziennie plus asmag forte 3 razy dziennie. Na to spojenie łonowe Ossopan 2 razy dziennie.
Czy Was tez od czasu do czasu pobolewa podbrzusze jak na okres?
Pozdrawiam i trzymam kciuki, chyba zaczyna sie goracy okres rozpakowywania.

ag29 mnie co wieczór pobolewa podbrzusze jak na okres i to chyba od tygodnia. Mimo wszystko porodu ani widu ani słychu więc trzymaj się dzielnie i wytrwaj do końca listopada! To juz tylko dwa tygodnie i możesz spokojnie rodzić. Trzymam mocno za was kciuki!!:)

nieee, nic mi nie powiedziala co bedzie jak wody sie jeszcze zmniejsza, przed chwila poczytalam o malowodziu tiaaa, no mam nadzieje ze te wody nie zmniejszyly sie bo z Arlenka cos nie tak, moze przez te moje zakichane ifekcje? zreszta ta kumpela o ktorej wczesniej pisalam miala malowodzie w 2 ciazach a nie miala zadnych dolegliwosci i dzidzia zdrowa no i duza byla jak na moj gust bo 3700 jakos.
a z ta krwia to przesada doslownie moim zdaniem,no cuz mimo wszystko bede pic duzo mimo ze powiedzieli ze to nic nie da, zobaczymy. No i nie wiem czy u nas nawadniaja.

pięknie Salomii... jedziesz do szpitala dla spokoju, a wracasz z niewiadomą....miejmy nadzieję,ze wiedzą co robią z tą infekcją... Co do bólu podbrzusza jak na @ to od kilku dni odczuwam nieregularnie w róznych porach dnia - to skurcze przepowiadajace... na razie są light ... nie pozostaje nic tylko czekać aż przybiorą na sile i regularnosci i do szpitala ;)

Dziewczyny trzymam kciuki, zeby wszystko było oki!!!!!
Ja mam takie pobolewania jak na okres od czasu szpitala ale od paru dni są duzo częstsze, a Mały strasznie napiera na dół...Mam wrazenie, ze jakby nie leki to juz bym była po...

Ja po wizycie byłam wykończona, a raczej tym czekaniem bo spedziłam w szpitalu 2 godziny i jak tylko wrócila to położyłam się spać... Wyniki moczu i krwi mam książkowe, cisnienie idealne, mały jest glową w dół jak najbardziej, mało tego jego glowa jest w kanale rodnym (choć lekarz nic mi z tego tytułu nie obiecywał, że szybko urodzę) i nie widziałam jej w całości na usg ... Niestety nie wiem ile waży, Ci lekarze w szpitalu wiecznie nie maja na nic czasu. Ogólnie wszystko ok, w przyszłym tyg. mam swoja normalna wizytę u lekarza a za 2 tyg. 25.11 znów w szpitalu. I tyle... Dobrze chociaż, że mały nie odwóricl sie pupeczką w dół :)

reklama
Jej:szok:! Ale się dzieje:szok:! Za każdym razem jak zaglądam na bb to czekam tylko gdzie wieści o dzidziusiu i od kogo!:-D:-D:-D:-D

Ja też mam delikatne pobolewania w dole brzucha takie na @, od jakiś dwóch tygodni ale na razie tylko wieczorami.:tak:

Do góry