reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

reklama
A jak to jest w końcu gufi bo suwaczek pokazuje Ci tydzień taki jak Ci gin powiedział, a nie jest tak, że ten 8 tydz. jest juz skończony? wg kalendarza jak patrze to ja weszłam np w 9 tydzień a suwaczek pokazuje 8t i 3d:confused:

czyli sie zgadza. skonczone pelne 8 tygodni plus 3 dni czyli w trakcie 9-tego tygodnia :)

ja się niestety zgodzić nie mogę, bo każdy lekarz u którego byłam liczy skończone tygodnie. Czyli jak jestem w 8 tygodniu i 3 dniu to jestem w 8 tygodniu a nie w 9. I tak tez pisze w karcie ciąż :tak:

ja się niestety zgodzić nie mogę, bo każdy lekarz u którego byłam liczy skończone tygodnie. Czyli jak jestem w 8 tygodniu i 3 dniu to jestem w 8 tygodniu a nie w 9. I tak tez pisze w karcie ciąż :tak:

to by jednak wychodziło na to że dobrze liczę... szkoda, bo jak najszybciej chciałabym wejść już w 2 trymestr...:/

Wiolcia - lekarz liczy skonczone tygodnie i tak tez wpisuje w karte ciazy. ale jakbys chciala poczytac co sie dzieje w danym tygodniu z dzidzia, to musisz patrzec na ten dopiero rozpoczety tydzien. czyli jak zaczynamy ciaze i jestesmy w 0 tc 2 dc, to patrzymy na 1 tc.

reklama
No to gratulejszyn dziewczęta:-) wspaniałe wieści, super, cieszę sie z Wami:tak:
Ja równo za tydzień mam swoja wizytę:shocked2:
A jak to jest w końcu gufi bo suwaczek pokazuje Ci tydzień taki jak Ci gin powiedział, a nie jest tak, że ten 8 tydz. jest juz skończony? wg kalendarza jak patrze to ja weszłam np w 9 tydzień a suwaczek pokazuje 8t i 3d:confused:
skończony 8 tydzien ciąży, dziś jest 3 dzien rozpoczetego 9 tygodnia.
to czyli ze ja np jestem w trakcie 11?:)

nie wiem jak ja to liczyłam:)
jeżeli masz 10 tyg i 1-6 dni, to tak

nie prawda.
w takim razie w pierwszym dniu jesteś który tydzien ciąży?
Przeciez to się liczy tak nak normalny wiek. dziesko które ma skończone np. 8 miesięcy jest w pierwszym roku zycia, a to które ma rok i 3 miesiące jest juz w drugim roku życia.

Do góry