reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

reklama
Same dobre wiesci. Ja tez dzisiaj byłam na pierwszym usg,nie dali mi zdjecia,ale widziłam dzidzie na monitorze:-) Mamy juz 8,5 tygodnia i 18,3 mm Co najwazniejsze wszystko wporzadku-nareszcie bo juz sie bałam ze znow bedzie cos nie tak.Moje wątpliwosci zostały rozwiane i moge juz spac spokojnie:-)

:))))) Olcia normalnie gesia skorka mi stanela jak zobaczylam te fotki..... to takie.... niesamowiteee taka wyrazna lapka :)) rany wszystkie nasze bobaski sa jeszcze takimi kluseczkami a tu w takim zblizeniu okazalo sie ze to takie cudowne ludziki mikroskopijne, a my jestesmy ich domkami:) loooooo juz teraz sie nie dziwie ze wiele kobiet po porodzie mowilo ze brakuje im brzuszka i kopania itd:))

Anka84200 swietna kluseczka:)) a domek jej rosnie, wiec sie nie zamartwiaj:)moze pij wiecej wody? pamietam ze mojej chrzesnicy mama miala pic duzo wody by miala wiecej wod plodowych, moze ma to cos wspolnego z pecherzykiem i jego rozmiarami?

och Ines dobrze rozumiem co teraz czujesz:))) ja tez po usg poczulam jak by mi ktos wielki kamien sciagnal z duszyczki, wiem po przeczytanych historiach chocby z naszego forum, ze zawsze jest jakies zagrozenie ale jak zobaczylam to malenstwo z serduszkiem ze jest i wyglada na to ze sie dobrze miewa to juz nie stresuje sie tak strasznie:)) bardzo sie ciesze ze Ty takze mozesz w koncu odpoczac od zamartwiania sie:))

Olcia - fotki są bajeczne, to niesamowite ile można zobaczyć teraz i jak wczesną ciążę mozna sobie ze szczegółami obejrzeć.
Gratuluję Ci zdrowego dzieciątka:-)
Ja mam dopiero za tydzień to USG przesiewowe (lub genetyczne - jak kto woli) i bardzo się boję, czy wszystko będzie ok. Niestety za dużo wiem o wadach genetycznych i oczywiście od razu różne głupoty przychodza mi do głowy...:-(

ehh Cristalrose a ja mam porazenie mozgowe i lekarze tutaj wogole sie tym nie przejmuja wiec tez jestem w kropce, na dodatek nie mam badan w 12 tygodniu tylko w 18, w sumie jesli przeziernosc karkowa wyszlaby kiepsko to czy mozna cos z tym zrobic? wyleczyc zapobiec??

reklama
dziękuję kochane w imieniu mojej kruszynki za miłe słowa!

zdjęcia to nic. Jak leżałam i wpatrywałam się w monitor to śmiałam się jak lekko stuknięta:tak:
lekarz pokazywał mi maleńkie stupeczki - niestety nie udało mu się pstryknąć fotki.
najfajniejsze było to jak bobasek odbijał się nóżkami jak żabka, a że miałam pełny pęcherz (ostatnio miewam permanentnie) to miał niezłą trampolinę

anka - cudne 3,4 cm szczęścia:tak:

Do góry