reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

no jak ja z lekarzem rozmawiałam to mówił mi że jak dziecko tak leży i się nie przekręci prawidłowo do 33-34 tygodnia to znaczy że coś jest nie tak z naszym/moim układam rodnym i jest mu wygodniej w poprzek - mimo że tak jest bardzo niewygodnie - niż głową w dół i dlatego już się nie obróci. Wczoraj poczytałam w internecie i znalazłam wypowiedzi że żeby dziecko się obróciło głową w dół należy leżeć na plecach z pupą do góry na jakiś poduszkach i tak po 15 minut co jakiś czas - jak się tyko poczuje że dziecko się obróciło należy wstać. I drugi sposób to klęknąć-tak na czworakach, oprzeć się tak żeby jak najniżej była głowa i kołysać biodrami w boki i też parę razy dziennie tak robić - ja od wczoraj próbuję ale póki co nic...

reklama
Olcia ale Ci super że widziałaś się ze swoją Oliwką:):) ja dziś będę się widziała z Boryskiem:)
No i rabat 100 zł to dobry rabat:)

Krolcia gratuluję decyzji:):) ja to bym nie dała rady chyba bez :D Zaciśniesz pasa i będzie ok, nawet nie odczujesz wydatku....Ale jakie wrażenia będą:)

Kiedy zatem idziesz?

ewwe trzymam kciuki, aby Borysek łaskawie nie gmerał raczkami przy buźce:) Ja widziałam przez to tylko połowę twarzyczki, ale i tak cudne wrażenia:)))

krolcia dobra decyzja! Samo 4d to fantastyczna pamiątka, no i zawsze jeszcze jeden lekarz posprawdza dzidziola kawałek po kawałku:)

sunnflower to obie się martwimy:/
Oby tylko te nasze baby się zechciały obrócić.
.

Ja też sie dołączam do tych martwiących się. Z róznicą taką ,ze u mnie chłopak ma sie obrócić.
W tym miesiącu miałam USG i było ułożenie pośladkowe, co prawda teraz czuję ,ze rusza sie w innych miejscach,ale bez rentgena w oczach nie mam pewności ,czy się przekręcił.

reklama
Ja juz od trzech wizyt mam maluszka glowa w dol... jak sie teraz obroci to chyba na zlosc mamusi :-D Mam nadzieje ze lubi ten stan i juz w nim pozostanie :)

no jak ja z lekarzem rozmawiałam to mówił mi że jak dziecko tak leży i się nie przekręci prawidłowo do 33-34 tygodnia to znaczy że coś jest nie tak z naszym/moim układam rodnym i jest mu wygodniej w poprzek - mimo że tak jest bardzo niewygodnie - niż głową w dół i dlatego już się nie obróci. Wczoraj poczytałam w internecie i znalazłam wypowiedzi że żeby dziecko się obróciło głową w dół należy leżeć na plecach z pupą do góry na jakiś poduszkach i tak po 15 minut co jakiś czas - jak się tyko poczuje że dziecko się obróciło należy wstać. I drugi sposób to klęknąć-tak na czworakach, oprzeć się tak żeby jak najniżej była głowa i kołysać biodrami w boki i też parę razy dziennie tak robić - ja od wczoraj próbuję ale póki co nic...

Omg. jak czytam o tym lezeniu na plecach z pupa do gory to az mnie biodra bola ;/ Chyba bym sie nie odwazyla...Ja jak juz leze na plecach, to odczuwam, lekko mowiac, dyskomfort :) juz lepsze to krecenie pupa na czworakach - ale musi to troche smiesznie wygladac :-p

Mam nadzieje ze wasze dzieci ladnie sie poobracaja :) Maja jeszcze chwile czasu <:

Do góry