reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

No więc i my po wizycie- Malutka ma się dobrze! położenie podłużne główkowe i jak mówi lekarz raczej nie powinna się już obrócić:) Wymiary wskazują na 31-33 tydzień, więc średnia wychodzi 32tc. I co mnie najbardziej zszokowało...Malutka ma już 1.8kg:) A ja się coś ostatnio dziwiłam co mnie tak wybrzuszyło ;) Maluszek rośnie to i MAma;)
Mam zrobić bilirubinę i coś jeszcze (ale nie pamiętam nazwy) bo swędzi mnie brzuch. Miejmy nadzieję że to z powodu suchej skóry a nie innych problemów.

reklama
Dzięki Kochane za trzymanie kciukasów:-)

No więc i my po wizycie- Malutka ma się dobrze! położenie podłużne główkowe i jak mówi lekarz raczej nie powinna się już obrócić:) Wymiary wskazują na 31-33 tydzień, więc średnia wychodzi 32tc. I co mnie najbardziej zszokowało...Malutka ma już 1.8kg:) A ja się coś ostatnio dziwiłam co mnie tak wybrzuszyło ;) Maluszek rośnie to i MAma;)
Mam zrobić bilirubinę i coś jeszcze (ale nie pamiętam nazwy) bo swędzi mnie brzuch. Miejmy nadzieję że to z powodu suchej skóry a nie innych problemów.
super że Twoja malutka (choć juz nie taka malutka;-)) ma sie doskonale:-)

super!!! gratuluję:))))
agaj to tak jak u mnie z tym swędzeniem:/, cały czas mnie swędzi skóra, ale wyniki wątrobowe miałam robione i wyszły ok byle i u ciebie tak było, kciuki&&&

Tylko za dużo nie myślcie o tym swędzeniu, bo wtedy swędzi jeszcze bardziej. Wystarczy, że czytam, co napisałyście, a już muszę się po brzuchu drapać ;)

reklama
hmm jednym wielkim minusem publicznej służby zdrowia są USG .. a bardziej brak ich wykonywania na standardowej wizycie- przynajmniej u mnie :( Więc muszę czekać na USG do 12.10 - wtedy umówiłam sobie wizytkę prywatnie- odliczam powoli dni :)

Byłam w poniedziałek na wizycie, szyjka krótka ale nie krótsza niż ostatnio - to dobrze.

Ponieważ bardzo dużo przytyłam bardzo puchnę a zwłaszcza nogi- paradoksalnie brzuch mi nie ciąży ( jakby go nie było) a nogi mnie bolą tak bardzo że chodzić mi trudno .. dostałam więc Oeparol 3X2 dz i mam pić wywar z korzenia pietruszki.. blee

no i najgorsze- mam podejrzenia, że mogłam złapać opryszczkę typu 2 lub dostałam uczulenia na wkładki hig. bo wyskoczyło mi "tam" kilka baaaardzo swędzących krostek ... obstawiam to drugie, ale aby wykluczyć opryszczkę muszę prywatnie zrobić IgG i IgM HSV 2,

mimo wszystko dostałam dowcipny metronidazol i pimafucort zewnętrznie

jeżeli jednak okaże się że to herpes2 to tylko CC wchodzi w grę, chyba że opryszczka zdąży przejść w stan uśpienia. Dla dziecka zakażenie jest baaaaaaaardzo niebezpieczne, nie tylko dla zdrowia ale i życia. Nie mówiąc już o innych komplikacjach o których nawet nie chcę myśleć.

Do góry