reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

Ja 50g jakoś zniosłam z cytryną, ale na 75g wzięłam też tylko jedną cytrynę i to było zdecydowanie zbyt mało. I mało co w tej poczeklani nie usnęłam

reklama
Ja tez dzis po wizycie - wszystko ok, szyjka zamknieta, wyniki glukozy w normie. mialam tez zapis serduszka malenstwa przez 10 min - wszystko super :) nastepna wizyte mam 14.10 i wtedy tez bedzie usg. teraz musze sie wybrac na morfologie, mocz i powtorna toksoplazmoze.

tylko waga mnie zalamala - ale to na innym watku ...

ja pilam 50g glukozy bez cytryny, bo w labie nie pozwolili wcisnac, bo zaburza obraz badania. I nie bylo takie najgorsze. Woda z cukrem pudrem.

Dziwne, bo u mnie w klinice powiedzieli ,zeby wziąść cytrynę. Wszędzie piszą ,ze można, a tu takie cos. Dobrze,ze glukoza jest słodka ,a nie gorzka , bo wtedy żadna by nie wyrobiła.

ja juz po wizycie badania sie poprawiły ale muszę pić dużo napojów z cytryną cukier też ok więc kamień z serca macica dużo lepiej ale nadal musze brac fenotrol
dziewczynki czy wam też brzuch twardnieje? bo byłam u lekarza i nie zapytałam czy w takim przypadku można uprawić seks wcześniej nic nie mówł że nie, ale ja sobie sama przetłumaczyłam że nie można i teraz wyszło mi z głowy żeby się zapytać

hej
ja wczoraj byłam na wizycie i wszystko super!
Niunia jest nadal 100% kobietką:) - płeć potwierdzona na każdej wizycie i udokumentowana zdjęciem bułeczki:), waży już 1,5 kg! Lekarz powiedział, że bardzo ładnie rośnie i przybiera. Jest to taki idealny przyrost (nie za dużo nie za mało).
Niestety teraz się obróciła i mam główkę pod żebrami... mój gin twierdzi, że przy drugim dziecku to jest normalne (macica bardziej rozciągnięta) i że do końca może się obrócić.
Moje słoneczko namiętnie ssało swoją śliczną (5,5 cm) stópeczkę. Leży strasznie śmiesznie bo ma nóżki zaraz przy buźce, więc jak tu nie podgryzać dużego paluszka. Serduszko 139 uderzeń, bije jak dzwon, przepływy ok, wody w normie, szyja zamknięta:)))
Jeśli ktoś jest zainteresowany dokładnymi pomiarami to dajcie znać. Nie chce mi sie teraz wstukiwać:/
p.s i mam już czwartą płytkę:)))

Ostatnia edycja:
ja juz po wizycie badania sie poprawiły ale muszę pić dużo napojów z cytryną cukier też ok więc kamień z serca macica dużo lepiej ale nadal musze brac fenotrol
dziewczynki czy wam też brzuch twardnieje? bo byłam u lekarza i nie zapytałam czy w takim przypadku można uprawić seks wcześniej nic nie mówł że nie, ale ja sobie sama przetłumaczyłam że nie można i teraz wyszło mi z głowy żeby się zapytać

W III trymestrze macica sobie trenuje do porodu i twardniejący brzuch się zdarza. Jednak normą jest do 10 skurczy na dobę. Jeśli dostałaś fenoterol to podejrzewam, że brzuch twardnieje Ci jednak częściej. Mam to samo. I mimo tego, że szyjka jest zamknięta i dość długa to dziecko ma główkę dość nisko i ewidentnie śpieszy się na ten świat - mam więc niestety zakaz seksu i nakaz odpoczywania. Nie wiem jak mocno trzyma Twoja szyjka, ale przy czynnościach skurczowych w tym okresie ciąży z seksem trzeba ostrożnie. Ja szczerze mówiąc nie obawiam się nawet tak bardzo penetracji co skurczy wywołanych orgazmem... wiesz, żeby lawinowo skurcz za skurczem nie poszedł.
Na Twoim miejscu zapytałabym się lekarza. Zawsze można przedzwonić.

Olcia bardzo się cieszę, że mała nie zmieniła płci w międzyczasie ;-) Widzę, że juz troszkę sobie waży ale dobrze, że nie tyle co mój klocuszek bo przynajmniej łatwiej jej się będzie odwrócić główką w dół. Mojej bratowej córa odwróciła się dopiero 4 tygodnie przed porodem więc nie ma się co martwic na zapas. Tylko pewnie niezbyt wygodnie dla ciebie mieć główkę pod żebrami co??

reklama
super ze wizyty udane

kasiiaremdokladnie, dostalas fenoterol na zatrzymanie skurczy wiec sex nie wskazany bo oon pobudza macice. ;ja bym nie ryzykowala. sama jestem na fenku i na szwie i bez sexu od 15tc

dzisiaj ja glukoze pilam. nie taka zla ale pozniej po 45 monutach dostalam zawrotow glowy, prawie nie zemdlalam i sie nie pozygalam i do terazz sie czuje jakbym wczoraj 3 tony wegla zrzucila... masakra jak wyjdzie zle nie zrobie 75 bo nie dam rady... :nie:

Do góry