reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

olcia muszę się pilnować, ponieważ waga 63 kg przed ciążą była trochę za duża :p także ja startowałam już z oponką na brzuchu, a poza tym, to muszę się pilnować, ponieważ mam już sporo rozstępów na nogach, biuście i pupie (mimo, że u mnie nikt w rodzinie nie miał i nie ma :dry:) co oznacza że na brzuchu dostanę, a wolę mniej niż więcej :sorry2: już dosyć te rozstępy zatruły mi życia, także teraz wolę się kontrolować :tak:

reklama
olcia muszę się pilnować, ponieważ waga 63 kg przed ciążą była trochę za duża :p także ja startowałam już z oponką na brzuchu, a poza tym, to muszę się pilnować, ponieważ mam już sporo rozstępów na nogach, biuście i pupie (mimo, że u mnie nikt w rodzinie nie miał i nie ma :dry:) co oznacza że na brzuchu dostanę, a wolę mniej niż więcej :sorry2: już dosyć te rozstępy zatruły mi życia, także teraz wolę się kontrolować :tak:

E, niekoniecznie dostaniesz też na brzuchu :) Ja mam pokiereszowane pośladki i uda, a brzuch czyściutki :) I mam nadzieję, że tak zostanie ;) Inna rzecz, że powolutku i stopniowo mi rośnie, więc może skóra daje radę się przystosować...

ewa mam nadzieję, że to się sprawdzi, aczkolwiek wiele dziewczyn mówiło, że przez calą ciążę nie miały rozstępów a wyszły na parę dni przed porodem :wściekła/y:

ewa mam nadzieję, że to się sprawdzi, aczkolwiek wiele dziewczyn mówiło, że przez calą ciążę nie miały rozstępów a wyszły na parę dni przed porodem :wściekła/y:

no dokładnieQ ja sama jestem tego przykładem://// dosłownie w ostatnim tygoniu na samym dole, skóra nie wytrzymała buu:/

Gratuluję udanych wizyt.Jak mierzono moją siostrę to po długości nóg stwierdzono,że będzie ważyć ponad 5 kilo, a ważyła 4150. Co prawda jest wysoka i ma nogi po pachy,ale źle wyliczono.

A ja mam mnóstwo rozstępów, na udach, piersiach, pośladkach i od niedawna też na brzuchu;( będąc tydzień temu u lekarza zostałam poinformowana że po 30 tyg, dostanę skierowanie do szpitala na kilka dni, by sprawdzić czy w związku z moim nadciśnieniem nie grozi mi rzucawka i czy nie mam stanu przedrzucawkowego... Troszkę mnie to przeraziło ale może lepiej sprawdzić wszystko i mieć pewność że jest w porządku. A tak w ogóle to co ile teraz chodzicie do lekarza? Bo ja mam chodzić już co 2 tyg...

A ja mam mnóstwo rozstępów, na udach, piersiach, pośladkach i od niedawna też na brzuchu;( będąc tydzień temu u lekarza zostałam poinformowana że po 30 tyg, dostanę skierowanie do szpitala na kilka dni, by sprawdzić czy w związku z moim nadciśnieniem nie grozi mi rzucawka i czy nie mam stanu przedrzucawkowego... Troszkę mnie to przeraziło ale może lepiej sprawdzić wszystko i mieć pewność że jest w porządku. A tak w ogóle to co ile teraz chodzicie do lekarza? Bo ja mam chodzić już co 2 tyg...

Pewnie, że lepiej sprawdzić i się uspokoić, niż martwić na zapas :) Nie wiem, na czym to polega, ale jak się tak sprawdza, to zazwyczaj wychodzi wszystko w porządku :)

Ja chodzę do lekarza jeszcze co 4 tygodnie, bo wszystko jest ok. Następną wizytę mam w 31 tc i wtedy zobaczymy. Bo gdyby dalej utrzymała się tendencja 4-tygodniowa, to mogę się już wiele razy z moją panią doktor nie zobaczyć ;) Ale z tego, co wiem, to po 28 albo 30 tc każą już przychodzić co 2 tygodnie, a w ostatnim miesiącu czasem nawet co tydzień. Choć to pewnie bardzo indywidualna sprawa.

Potrafią się zrobić momentalnie. Ja mam tendencje do rozstępów, dlatego od początku się masuję i smaruje 3 razy dziennie i jakieś 2 tygodnie temu pojawiły się... Nawet nie wiem kiedy! Całe szczęście są malutkie...

Trzymam kciuki by jednak nic ci nie grozilo. Ja chodzilam dotychczas co 4 tyg. Od wczorajszej wizyty co 3 tyg. bedzie... A poniewaz moja gin. duzo sobie liczy za wizyty - to dla mnie odpowiednia czestotliwosc :)

reklama
dziewczynki byłam dzis na glukozie 75g pierwszy raz w zyciu miałam to aplikowane i myślałam że umieram
w samku moze być mega słodka ale dostałam po tym jakiegoś wstrzasu chyba zaczeło mnie nudzić zrobiło mi sie strasznie gorąco i duszno mala w brzuchu tez zaczela fikać i sie wkreciłam że mam cukrzyce :-( powiedzie ze tez tak miałyście bo wyniki jutro beda

Do góry