reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

olcia muszę się pilnować, ponieważ waga 63 kg przed ciążą była trochę za duża :p także ja startowałam już z oponką na brzuchu, a poza tym, to muszę się pilnować, ponieważ mam już sporo rozstępów na nogach, biuście i pupie (mimo, że u mnie nikt w rodzinie nie miał i nie ma :dry:) co oznacza że na brzuchu dostanę, a wolę mniej niż więcej :sorry2: już dosyć te rozstępy zatruły mi życia, także teraz wolę się kontrolować :tak:

reklama
olcia muszę się pilnować, ponieważ waga 63 kg przed ciążą była trochę za duża :p także ja startowałam już z oponką na brzuchu, a poza tym, to muszę się pilnować, ponieważ mam już sporo rozstępów na nogach, biuście i pupie (mimo, że u mnie nikt w rodzinie nie miał i nie ma :dry:) co oznacza że na brzuchu dostanę, a wolę mniej niż więcej :sorry2: już dosyć te rozstępy zatruły mi życia, także teraz wolę się kontrolować :tak:

E, niekoniecznie dostaniesz też na brzuchu :) Ja mam pokiereszowane pośladki i uda, a brzuch czyściutki :) I mam nadzieję, że tak zostanie ;) Inna rzecz, że powolutku i stopniowo mi rośnie, więc może skóra daje radę się przystosować...

ewa mam nadzieję, że to się sprawdzi, aczkolwiek wiele dziewczyn mówiło, że przez calą ciążę nie miały rozstępów a wyszły na parę dni przed porodem :wściekła/y:

ewa mam nadzieję, że to się sprawdzi, aczkolwiek wiele dziewczyn mówiło, że przez calą ciążę nie miały rozstępów a wyszły na parę dni przed porodem :wściekła/y:

no dokładnieQ ja sama jestem tego przykładem://// dosłownie w ostatnim tygoniu na samym dole, skóra nie wytrzymała buu:/

Gratuluję udanych wizyt.Jak mierzono moją siostrę to po długości nóg stwierdzono,że będzie ważyć ponad 5 kilo, a ważyła 4150. Co prawda jest wysoka i ma nogi po pachy,ale źle wyliczono.

A ja mam mnóstwo rozstępów, na udach, piersiach, pośladkach i od niedawna też na brzuchu;( będąc tydzień temu u lekarza zostałam poinformowana że po 30 tyg, dostanę skierowanie do szpitala na kilka dni, by sprawdzić czy w związku z moim nadciśnieniem nie grozi mi rzucawka i czy nie mam stanu przedrzucawkowego... Troszkę mnie to przeraziło ale może lepiej sprawdzić wszystko i mieć pewność że jest w porządku. A tak w ogóle to co ile teraz chodzicie do lekarza? Bo ja mam chodzić już co 2 tyg...

A ja mam mnóstwo rozstępów, na udach, piersiach, pośladkach i od niedawna też na brzuchu;( będąc tydzień temu u lekarza zostałam poinformowana że po 30 tyg, dostanę skierowanie do szpitala na kilka dni, by sprawdzić czy w związku z moim nadciśnieniem nie grozi mi rzucawka i czy nie mam stanu przedrzucawkowego... Troszkę mnie to przeraziło ale może lepiej sprawdzić wszystko i mieć pewność że jest w porządku. A tak w ogóle to co ile teraz chodzicie do lekarza? Bo ja mam chodzić już co 2 tyg...

Pewnie, że lepiej sprawdzić i się uspokoić, niż martwić na zapas :) Nie wiem, na czym to polega, ale jak się tak sprawdza, to zazwyczaj wychodzi wszystko w porządku :)

Ja chodzę do lekarza jeszcze co 4 tygodnie, bo wszystko jest ok. Następną wizytę mam w 31 tc i wtedy zobaczymy. Bo gdyby dalej utrzymała się tendencja 4-tygodniowa, to mogę się już wiele razy z moją panią doktor nie zobaczyć ;) Ale z tego, co wiem, to po 28 albo 30 tc każą już przychodzić co 2 tygodnie, a w ostatnim miesiącu czasem nawet co tydzień. Choć to pewnie bardzo indywidualna sprawa.

Potrafią się zrobić momentalnie. Ja mam tendencje do rozstępów, dlatego od początku się masuję i smaruje 3 razy dziennie i jakieś 2 tygodnie temu pojawiły się... Nawet nie wiem kiedy! Całe szczęście są malutkie...

Trzymam kciuki by jednak nic ci nie grozilo. Ja chodzilam dotychczas co 4 tyg. Od wczorajszej wizyty co 3 tyg. bedzie... A poniewaz moja gin. duzo sobie liczy za wizyty - to dla mnie odpowiednia czestotliwosc :)

reklama
dziewczynki byłam dzis na glukozie 75g pierwszy raz w zyciu miałam to aplikowane i myślałam że umieram
w samku moze być mega słodka ale dostałam po tym jakiegoś wstrzasu chyba zaczeło mnie nudzić zrobiło mi sie strasznie gorąco i duszno mala w brzuchu tez zaczela fikać i sie wkreciłam że mam cukrzyce :-( powiedzie ze tez tak miałyście bo wyniki jutro beda

Do góry