reklama
aga_2605
Zaangażowana w BB
Nie martw się, to po glukozie podobno normalka. Ja co prawda przyjęłam 50 g, ale również miałam takie objawy, tzn, było mi gorąco i nawet zakręciło mi się w głowie, wyniki miałam bardzo dobre, także nie denerwuj się na zapas, bo na pewno wszystko jest w porządku
A co do dzidzi to po dużej dawce cukru dostaje kopa i to normalne że jest bardziej ruchliwa
To chyba ja jakimś wyjątkiem jestem, bo glukoza ani na mnie, ani na małym specjalnego wrażenia nie zrobiła. Po prostu słodka woda![]()
Miałam podobnie
aga_2605
Zaangażowana w BB
po obciążeniu 75g glukozy mam wynik 6,0 mmol/l po 2 godzinach
pytałam się pani w labolatorium powiedziała że jej się wydaje ok ale to jeszcze zależy od lekarza a co wy na to?
Sama nie wiem, bo ja wyniki miałam w karcie u lekarza i powiedział że wszystko jest w porządku, będzie dobrze
po obciążeniu 75g glukozy mam wynik 6,0 mmol/l po 2 godzinach
pytałam się pani w labolatorium powiedziała że jej się wydaje ok ale to jeszcze zależy od lekarza a co wy na to?
A nie masz skali na karcie? Ja miałam robione badanie w tej samej skali (większość ma tu jednak inną) - limit po 2 godzinach to 7,8. Na czczo limit to 4,1-6,1, więc Twój wynik mieści się nawet w tym na czczo
Ja miałam przed 5,2, a po 5,5 i lekarka powiedziała, że idealnie. Więc jestem pewna, że 6 to równie idealnie
reklama
cristalrose
Fanka BB :)
kasiarem wynik masz w normie, a co do objawów po wypiciu - też tak miałam, musiałam wyjśc na dwór, zjeśc tę resztkę cytryny co mi została i popic wodą (czego się nie powinno robic, ale w przeciwnym razie bym wszystko zwróciła). To jednak jest spora dawka glc i poziom we krwi gwałtownie rośnie, dzidzia też to odczuła - taki przypływ energii :-)