reklama
aga_2605
Zaangażowana w BB
Nie martw się, to po glukozie podobno normalka. Ja co prawda przyjęłam 50 g, ale również miałam takie objawy, tzn, było mi gorąco i nawet zakręciło mi się w głowie, wyniki miałam bardzo dobre, także nie denerwuj się na zapas, bo na pewno wszystko jest w porządku A co do dzidzi to po dużej dawce cukru dostaje kopa i to normalne że jest bardziej ruchliwa
To chyba ja jakimś wyjątkiem jestem, bo glukoza ani na mnie, ani na małym specjalnego wrażenia nie zrobiła. Po prostu słodka woda
Miałam podobnie Więcej strachu było wcześniej Nawet cytryny nie używałam. Bardziej mi przeszkadzał plastikowy kubek i jego zapach
aga_2605
Zaangażowana w BB
po obciążeniu 75g glukozy mam wynik 6,0 mmol/l po 2 godzinach
pytałam się pani w labolatorium powiedziała że jej się wydaje ok ale to jeszcze zależy od lekarza a co wy na to?
Sama nie wiem, bo ja wyniki miałam w karcie u lekarza i powiedział że wszystko jest w porządku, będzie dobrze
po obciążeniu 75g glukozy mam wynik 6,0 mmol/l po 2 godzinach
pytałam się pani w labolatorium powiedziała że jej się wydaje ok ale to jeszcze zależy od lekarza a co wy na to?
A nie masz skali na karcie? Ja miałam robione badanie w tej samej skali (większość ma tu jednak inną) - limit po 2 godzinach to 7,8. Na czczo limit to 4,1-6,1, więc Twój wynik mieści się nawet w tym na czczo Także na 100% jest dobrze
Ja miałam przed 5,2, a po 5,5 i lekarka powiedziała, że idealnie. Więc jestem pewna, że 6 to równie idealnie
reklama
cristalrose
Fanka BB :)
kasiarem wynik masz w normie, a co do objawów po wypiciu - też tak miałam, musiałam wyjśc na dwór, zjeśc tę resztkę cytryny co mi została i popic wodą (czego się nie powinno robic, ale w przeciwnym razie bym wszystko zwróciła). To jednak jest spora dawka glc i poziom we krwi gwałtownie rośnie, dzidzia też to odczuła - taki przypływ energii :-)