reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

Nie robiłaś na początku ciązy tych badań? Prziecież lekarz powinien Ci zlecić badanie na tokso i na cytomegalie na poczatku ciązy bądź w okresie planowania ciązy już. To bardzo ważne badania są przecież.

Ja dostałam skierowanie na badania jak tylko potwierdzono ciążę. A na tokso drugi raz dostałam skierowanie po 20 tc, bo wczesniej wynik wyszedł taki, że nigdy nie miałam styczności z tokso.

Toksoplazmozę robiłam na początku ciąży. A ponieważ nie przechodziłam, to jeszcze końcem lipca powtarzałam. Ale teraz na wszelki wypadek mam zrobić jeszcze raz.
Cytomegalii nie robiłam. Na ten temat są różne zdania - żeby robić na początku albo w trzecim trymestrze. Ja wchodzę w trzeci... Można było to wcześniej zrobić, ale ja się nie znam, więc zdałam się na lekarza. Miejmy nadzieję, że wyniki będą ok.

reklama
Już myslałam że nie robiłaś tych badań wcale :-)

Jeśli Twoj lekarz uważa że badanie na cytomegalie można robić pożniej,. to pewnie tak jest. ja nie jestem znawcą w tym temacie :-)

Wyniki napewno będą dobre.

Ewa fantastyczne nowiny!:-) Bardzo się ciesze, że wizyta udana i u Młodego wszystko dobrze. Gratuluję SYNECZKA!!:-):-) A jednak dobre miałaś przeczucia ;-) A sukieneczka może przyda się na następne maleństwo ;-)

Ewa fantastyczne nowiny!:-) Bardzo się ciesze, że wizyta udana i u Młodego wszystko dobrze. Gratuluję SYNECZKA!!:-):-) A jednak dobre miałaś przeczucia ;-) A sukieneczka może przyda się na następne maleństwo ;-)

Z tymi przeczuciami to jednak coś jest ;) Nigdy w to nie wierzyłam, a jednak...
Młody chyba sobie już odpoczął po stresach dzisiejszych i zaczyna szaleć... ... Ale ja mu się nie dziwię - dwie praktykantki go dziś na USG oglądały, to się ważny poczuł ;) I o dziwo nie zasłaniał się, tylko zęby szczerzył do kamerki ;) Kurcze, już czuję, że będą z nim kłopoty, jak zacznie laski wyrywać w przedszkolu...

Mój mimo, że był obiektem westechniń wielku niewiast juz od przedszkola (po mamusi taki ładny), to dopiero teraz, w trzeciej klasie doszedł do wniosku, że dziewczyny jednak nie są az takie fuuu! Swego czasu nawet miał obawy jak to będzie, jak będzie się żenił i ksiądz mu każe pocałować pannę młodą, a przeciez to będzie dziewczyna FUUU!
Przepraszam za oftop ;) ale nie mogłam się powstrzymać.

Hej ja krótko dziś, bo pozno strasznie. Napisalabym wczesniej, ale zostalam obdarowana dużym garnkiem grzybow i musialam je obrac, umyc i obgotowac. Do jutra by tak raczej marnie przetrwaly bez obrobki.

Co do wizyty. Dzidzia ma juz 1 kg i wszystkie wymiary w miare podobne, wskazujace na 27 tydzien (czyli prawidlowo bo taki mam :-) ). Pleć nadal nieznana! :-D Ostatnio podejrzenie było dziewczynki, dzis dziecko skrzyzowalo nozki i tak pozostalo cala wizyte :-) Moglam sobie tylko nogi poogladac. Hehe. Rodzina zalamana a mi juz w sumie wszystko jedno. Plec nie bedzie znana nie z wyboru, ale poniewaz nie dalo sie podejrzec :-D
Dowiedzialam sie ze nie bede karmic piersia ze wzgledu na leki. No coz - to nie moj wybor, ale sama sie chyba z ta decyzja zgadzam. Takze to chyba juz ostatecznie postanowione...A tak to wszystko ok. Aha - mam +9 kg (liczac od poczatku ciazy). Nie mam wagi w domu wiec dowiaduje sie zawsze na wizycie. Nie jest zle :-) Moze do konca ciazy uda sie dojechac do max 15 kg, albo mniej. Byloby milo :-p

reklama
hej hej, wczoraj to jakiś wizytowy wtorek był, ja też byłam na wizycie kontrolnej, ale lekarz zdecydował że tym razem z usg, w końcu to 30tc. podejrzenia moje zaczęły się wić jak zapytał o wagę pierwszego dziecka, w końcu powiedział, że nie trzeba oczekiwać dużego dziecka, bo na tym etapie jest drobne... czyli co? za małe??!! ech nie wypytywałam, chyba lepiej jak nie będę się denerwowała, a po prostu zadbała o to by maluszek przytył. Dzidzia podobno jest "bardzo wysportowana" jak powiedział lekarz, bo nóżki ma pod noskiem a pupa w dole, czyli taka pozycja na scyzoryk, ale w sumie wyniki ok, więc kopnijcie mnie że jest ok a nie że czegoś nie dopowiedział... no i płeć - nie widoczna bo pupa u dołu :D

Do góry