reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

Nie robiłaś na początku ciązy tych badań? Prziecież lekarz powinien Ci zlecić badanie na tokso i na cytomegalie na poczatku ciązy bądź w okresie planowania ciązy już. To bardzo ważne badania są przecież.

Ja dostałam skierowanie na badania jak tylko potwierdzono ciążę. A na tokso drugi raz dostałam skierowanie po 20 tc, bo wczesniej wynik wyszedł taki, że nigdy nie miałam styczności z tokso.

Toksoplazmozę robiłam na początku ciąży. A ponieważ nie przechodziłam, to jeszcze końcem lipca powtarzałam. Ale teraz na wszelki wypadek mam zrobić jeszcze raz.
Cytomegalii nie robiłam. Na ten temat są różne zdania - żeby robić na początku albo w trzecim trymestrze. Ja wchodzę w trzeci... Można było to wcześniej zrobić, ale ja się nie znam, więc zdałam się na lekarza. Miejmy nadzieję, że wyniki będą ok.

reklama
Już myslałam że nie robiłaś tych badań wcale :-)

Jeśli Twoj lekarz uważa że badanie na cytomegalie można robić pożniej,. to pewnie tak jest. ja nie jestem znawcą w tym temacie :-)

Wyniki napewno będą dobre.

Ewa fantastyczne nowiny!:-) Bardzo się ciesze, że wizyta udana i u Młodego wszystko dobrze. Gratuluję SYNECZKA!!:-):-) A jednak dobre miałaś przeczucia ;-) A sukieneczka może przyda się na następne maleństwo ;-)

Ewa fantastyczne nowiny!:-) Bardzo się ciesze, że wizyta udana i u Młodego wszystko dobrze. Gratuluję SYNECZKA!!:-):-) A jednak dobre miałaś przeczucia ;-) A sukieneczka może przyda się na następne maleństwo ;-)

Z tymi przeczuciami to jednak coś jest ;) Nigdy w to nie wierzyłam, a jednak...
Młody chyba sobie już odpoczął po stresach dzisiejszych i zaczyna szaleć... ... Ale ja mu się nie dziwię - dwie praktykantki go dziś na USG oglądały, to się ważny poczuł ;) I o dziwo nie zasłaniał się, tylko zęby szczerzył do kamerki ;) Kurcze, już czuję, że będą z nim kłopoty, jak zacznie laski wyrywać w przedszkolu...

Mój mimo, że był obiektem westechniń wielku niewiast juz od przedszkola (po mamusi taki ładny), to dopiero teraz, w trzeciej klasie doszedł do wniosku, że dziewczyny jednak nie są az takie fuuu! Swego czasu nawet miał obawy jak to będzie, jak będzie się żenił i ksiądz mu każe pocałować pannę młodą, a przeciez to będzie dziewczyna FUUU!
Przepraszam za oftop ;) ale nie mogłam się powstrzymać.

Hej ja krótko dziś, bo pozno strasznie. Napisalabym wczesniej, ale zostalam obdarowana dużym garnkiem grzybow i musialam je obrac, umyc i obgotowac. Do jutra by tak raczej marnie przetrwaly bez obrobki.

Co do wizyty. Dzidzia ma juz 1 kg i wszystkie wymiary w miare podobne, wskazujace na 27 tydzien (czyli prawidlowo bo taki mam :-) ). Pleć nadal nieznana! :-D Ostatnio podejrzenie było dziewczynki, dzis dziecko skrzyzowalo nozki i tak pozostalo cala wizyte :-) Moglam sobie tylko nogi poogladac. Hehe. Rodzina zalamana a mi juz w sumie wszystko jedno. Plec nie bedzie znana nie z wyboru, ale poniewaz nie dalo sie podejrzec :-D
Dowiedzialam sie ze nie bede karmic piersia ze wzgledu na leki. No coz - to nie moj wybor, ale sama sie chyba z ta decyzja zgadzam. Takze to chyba juz ostatecznie postanowione...A tak to wszystko ok. Aha - mam +9 kg (liczac od poczatku ciazy). Nie mam wagi w domu wiec dowiaduje sie zawsze na wizycie. Nie jest zle :-) Moze do konca ciazy uda sie dojechac do max 15 kg, albo mniej. Byloby milo :-p

reklama
hej hej, wczoraj to jakiś wizytowy wtorek był, ja też byłam na wizycie kontrolnej, ale lekarz zdecydował że tym razem z usg, w końcu to 30tc. podejrzenia moje zaczęły się wić jak zapytał o wagę pierwszego dziecka, w końcu powiedział, że nie trzeba oczekiwać dużego dziecka, bo na tym etapie jest drobne... czyli co? za małe??!! ech nie wypytywałam, chyba lepiej jak nie będę się denerwowała, a po prostu zadbała o to by maluszek przytył. Dzidzia podobno jest "bardzo wysportowana" jak powiedział lekarz, bo nóżki ma pod noskiem a pupa w dole, czyli taka pozycja na scyzoryk, ale w sumie wyniki ok, więc kopnijcie mnie że jest ok a nie że czegoś nie dopowiedział... no i płeć - nie widoczna bo pupa u dołu :D

Do góry