reklama
U
użytkowniczka r
Gość
Elena musi być dobrze
Odebrałam wyniki posiewu moczu i nic w nim nie wyszło, wynik ujemny.
Cukrzycy ciążowej też nie mam: wynik na czczo to 4,49 a po 2 godzinach (75g glukozy): 6,17 :-)
To czekam na ostatni wynik z wymazu kanału szyjki macicy.
Cukrzycy ciążowej też nie mam: wynik na czczo to 4,49 a po 2 godzinach (75g glukozy): 6,17 :-)
To czekam na ostatni wynik z wymazu kanału szyjki macicy.
cristalrose
Fanka BB :)
Mamolka - nie martw się białymi krwinkami - w ciąży zawsze są podwyższone, więc u Ciebie wynik ponad 12 jest ok ;-) Pozostałe elementy morfotyczne sa niższe - i to też norma, zwłaszcza w 26-30 tc. To jest etap kiedy mamy największą objętośc krwi i najwięcej osocza w stos. do el. morfotycznych i - jak się dziś dowiedziałam - to także może by przyczyną palpitacji serca.
Dziewczyny pamiętajcie - NIE PATRZCIE NA NORMY, bo (oprócz glc) dla ciężarnych sa zupełnie inne.
Renczysia - wyniki moczu masz dobre - glc trochę wysoka (jeśli to 75g po 2 h) ale max jest 140, więc się mieścisz;-)
Ja właśnie wróciłam od lekarza i oczywiście idę na zwolnienie (chciałam od poniedziałku, ale jak zobaczył moje tętno, obrzęki i problemy z oddychaniem, wypisał od jutra, ale i tak muszę tam iśc i pozamykac wszystkie sprawy, co mi zajmie ze dwa dni )
Poza tym wszystko ok - tak jak podejrzewałam - po ucisku na szyję i podbrzusze - mój synek już się odwrócił główką w dół i tak sobie gniecie matkę
Poza tym moje dziecię waży już 1640 g i lekarz stwierdził, że będzie raczej duży, więc żebym brała pod uwagę ewentualne cc No cóż, zobaczymy, może nie będzie taki wielki....
Dziewczyny pamiętajcie - NIE PATRZCIE NA NORMY, bo (oprócz glc) dla ciężarnych sa zupełnie inne.
Renczysia - wyniki moczu masz dobre - glc trochę wysoka (jeśli to 75g po 2 h) ale max jest 140, więc się mieścisz;-)
Ja właśnie wróciłam od lekarza i oczywiście idę na zwolnienie (chciałam od poniedziałku, ale jak zobaczył moje tętno, obrzęki i problemy z oddychaniem, wypisał od jutra, ale i tak muszę tam iśc i pozamykac wszystkie sprawy, co mi zajmie ze dwa dni )
Poza tym wszystko ok - tak jak podejrzewałam - po ucisku na szyję i podbrzusze - mój synek już się odwrócił główką w dół i tak sobie gniecie matkę
Poza tym moje dziecię waży już 1640 g i lekarz stwierdził, że będzie raczej duży, więc żebym brała pod uwagę ewentualne cc No cóż, zobaczymy, może nie będzie taki wielki....
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
O ho ho cristalrose to masz już co dźwigać ;-) 1640g to faktycznie sporo ale nie ma się co martwić na zapas - może później będzie mniej przybierał na wadze. A na poprzednich badaniach ile ważył?? Jutro jestem na wizycie i zobaczymy czy mój synek podobnie waży.
dobrze, że idziesz już na L4 - najwyższa pora żebyś odpoczęła i nie myślała o pracy. Mam nadzieję, że pozamykanie wszelkich spraw pójdzie szybko!
dobrze, że idziesz już na L4 - najwyższa pora żebyś odpoczęła i nie myślała o pracy. Mam nadzieję, że pozamykanie wszelkich spraw pójdzie szybko!
cristalrose
Wiolcia - podejrzewam, że Twój Krzyś będzie ważył podobnie;-) A mój na ostatniej wizycie z 5.08 ważył 620g, więc w 5 tyg. urósł o cały kilogram:-)
mamolka
cristalrose- dzięki za odpowiedz już sobie nic nie wmawiam
1640g!!!! wooooooooooow Super! Ale masz dużego synka! No i odpoczywaj, odpoczywaj ... zostały ci tylko 2 miesiące więc korzystaj z wolnego i "świętego spokoju" ile możesz ...
1640g!!!! wooooooooooow Super! Ale masz dużego synka! No i odpoczywaj, odpoczywaj ... zostały ci tylko 2 miesiące więc korzystaj z wolnego i "świętego spokoju" ile możesz ...
reklama
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
Ładnie mu się "przytyło" ) Musiałaś być nieźle zaskoczona ale ponoć teraz dziecko powoli rośnie ale szybko nabiera na wadze. Z drugiej jednak strony chyba lepiej mieć małego grubaska niż małego anorektyka i martwić się, że powoli nabieraWiolcia - podejrzewam, że Twój Krzyś będzie ważył podobnie;-) A mój na ostatniej wizycie z 5.08 ważył 620g, więc w 5 tyg. urósł o cały kilogram:-)