reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

reklama
Odebrałam wyniki posiewu moczu i nic w nim nie wyszło, wynik ujemny.
Cukrzycy ciążowej też nie mam: wynik na czczo to 4,49 a po 2 godzinach (75g glukozy): 6,17 :-)

To czekam na ostatni wynik z wymazu kanału szyjki macicy.

Mamolka - nie martw się białymi krwinkami - w ciąży zawsze są podwyższone, więc u Ciebie wynik ponad 12 jest ok ;-) Pozostałe elementy morfotyczne sa niższe - i to też norma, zwłaszcza w 26-30 tc. To jest etap kiedy mamy największą objętośc krwi i najwięcej osocza w stos. do el. morfotycznych i - jak się dziś dowiedziałam - to także może by przyczyną palpitacji serca.

Dziewczyny pamiętajcie - NIE PATRZCIE NA NORMY, bo (oprócz glc) dla ciężarnych sa zupełnie inne.

Renczysia - wyniki moczu masz dobre - glc trochę wysoka (jeśli to 75g po 2 h) ale max jest 140, więc się mieścisz;-)

Ja właśnie wróciłam od lekarza i oczywiście idę na zwolnienie (chciałam od poniedziałku, ale jak zobaczył moje tętno, obrzęki i problemy z oddychaniem, wypisał od jutra, ale i tak muszę tam iśc i pozamykac wszystkie sprawy, co mi zajmie ze dwa dni :dry:)

Poza tym wszystko ok - tak jak podejrzewałam - po ucisku na szyję i podbrzusze - mój synek już się odwrócił główką w dół i tak sobie gniecie matkę:tak:
Poza tym moje dziecię waży już 1640 g i lekarz stwierdził, że będzie raczej duży, więc żebym brała pod uwagę ewentualne cc :eek: No cóż, zobaczymy, może nie będzie taki wielki....

O ho ho cristalrose to masz już co dźwigać ;-) 1640g to faktycznie sporo ale nie ma się co martwić na zapas - może później będzie mniej przybierał na wadze. A na poprzednich badaniach ile ważył?? Jutro jestem na wizycie i zobaczymy czy mój synek podobnie waży.
dobrze, że idziesz już na L4 - najwyższa pora żebyś odpoczęła i nie myślała o pracy. Mam nadzieję, że pozamykanie wszelkich spraw pójdzie szybko!

Wiolcia - podejrzewam, że Twój Krzyś będzie ważył podobnie;-) A mój na ostatniej wizycie z 5.08 ważył 620g, więc w 5 tyg. urósł o cały kilogram:-)

cristalrose- dzięki za odpowiedz :) już sobie nic nie wmawiam :)

1640g!!!! wooooooooooow Super! Ale masz dużego synka! No i odpoczywaj, odpoczywaj ... zostały ci tylko 2 miesiące więc korzystaj z wolnego i "świętego spokoju" ile możesz ...

reklama
Wiolcia - podejrzewam, że Twój Krzyś będzie ważył podobnie;-) A mój na ostatniej wizycie z 5.08 ważył 620g, więc w 5 tyg. urósł o cały kilogram:-)
Ładnie mu się "przytyło" :)) Musiałaś być nieźle zaskoczona ale ponoć teraz dziecko powoli rośnie ale szybko nabiera na wadze. Z drugiej jednak strony chyba lepiej mieć małego grubaska niż małego anorektyka i martwić się, że powoli nabiera ;)

Do góry