reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

Ja od początku ciąży mam dość liczne lub liczne bakterie w moczu, nigdy mniej. Brałam urospet ale jak widać nie bardzo pomaga. Z drugiej strony u mnie jest już tak że normalnie ciągle mnie łapało a to krwotoczne zapalenie pęcherza, albo cewki moczowej więc podejrzewam, że bakterie mam calutki czas (nigdy nie wyleczyłam pęcherza do końca bo znów mnie coś brało).

gwiazdeczka brzmi nieciekawie, mam nadzieję że szybko się pozbędziesz czerwonych krwinek w moczu. A dostałaś coś na to??

reklama
Dziewczyny ja juz po wizycie ale z mieszanymi uczuciami...... z Niunią ok, rosnie sobie modelowo, ma prawie 700 gr, wsio ok ale znów ze mna sie spipczyło, bo pisałam Wam kiedys o tym ze na piersiach mam swędzace chrostki, dzis one mi sie rozlazły na brzuch, na razie nielicznie ale są, do tegpo swędzi mnie od 2 dni lewa stopa....jest sygnał że to może być cholestaza!!!!!!!! mam skierowanie na wyniki, próby wątrobowe, jutro rano polece zrobie a w czwartek tam bedę bo jadę na ta rehabilitację na kręgosłup to mam pokazać ginowi wyniki. Powiedział że zazwyczaj to po 30 tyg wyłazi ta choroba że to dośc wcześnie dlatego mam być dobrej mysli że to jakaś zwykłaalergia no ale trzeba sprawdzić te objawy....najgorsze że w przypadku tej choroby rozwiązanie nastepuje szybciej i przez CC:(
jestem z lekka posrana, sorry:((

ja tez zawsze mam bakteria dość liczne w moczu ale to ponoć norma jak nic innego się nie dzieje, tez już na to nie patrze:/

Wiolcia_6 moja doktorka powiedziala ze na dzien dzisiejszy nic mi na to nie moze dac ;/ teraz jeszcze w czwartek ide prywatnie do innego lekarza zobacze co ten powie ...

sarka oby wszystko okazało się, że to alergia &&&
najważniejsze, że córcia zdrowa. Będzie dobrze.

gwiazdeczka mam nadzieję, że z tymi krwinkami wszystko się unormuje

Kurcze sarka no nieciekawie u ciebie z tymi podejrzeniami więc trzymam kciuki za zwykłą alergię!

gwiazdeczka będzie dobrze, uważaj tam na siebie i pisz co po prywatnej wizycie lekarz powiedział

a teraz ja mam pytanie. ostatnio wyszło mi z morfologi, że mam WBC 12,60 ( przy normie 3.98-10,04). I tak trochę się tym martwię- czy może to mieć związek z wyrzynająca się moją nieszczęsną 8-ką? Morfologię robiłam w czwartek, a dopiero w piątek zaczęłam mieć cyrki z ta 8-ką. Wizytę mam dopiero 27.09.

aaaa no i tak broniłam się przed piciem alkoholu, a teraz muszę Dentosptem buzię płukać....ehh:confused2: W ogóle to mam za 1h wizyte u dentysty więc trzymajcie za mnie kciuki bo nie wiem co będzie :( Jak on mi wyrwie zęba 9 o ile w ogóle się tego podejmie) jak ja na 1 cm szczękę otwieram- taki mam szczękościsk:szok:

aha no i robiłam glukozę 75g ( mniam mniam ..w 20 sek ją wypiłam :-) ) i wyniki super 78( na czczo) -98(1h)- 89(2h) :-)

aha byłam w piątek u ginekologa ( zapomniałam się zapytać o te WBC :/) bo miałam od wtorku bardzo częste i bolesne skurcze, stawianie się macicy- dochodziło do 20-30 skurczów na dobę, czasami nawet do 5 na 1h). Bałam się o tą moją szyjkę i cooo... szyjka super i dłuższa o 1 mm niż ostatnim razem bo 31 mm...

ja już nic nie czaję- jak mnie boli to w porządku- jak nie czuje by się coś działo to się dzieje... beznadzieja.

Niech już będzie koniec listopada bo nie wyrobie psychicznie ;/

Ostatnia edycja:
sarka - trzymam kciuki żeby było wszystko ok

mamolka - powodzenia na wizycie u dentysty, ja przed zajściem w ciąże chirurgicznie wyrwałam dwie ósemki :-) ojjjj bolało

moje wyniki mówią, że mam w moczu b.liczne bakterie, zobaczymy co wyjdziew posiewie :/

mamolka &&& zacisniete mnie dentysta czeka w piatek :/ o zgrozo... a co do szyjki to wydluzyc sie nie moze jak sie skrocila. popostu zostala inaczej zmierzona.

moja wizyta z dzidziem za dwa tygodnie ahh juz sie doczekac nie moge .. :)

Sarka spokojnie może to nie to. Ja tam miałam krostki na piersiach, teraz mam swędzące na brzuchu ale czytałam że to normalne w ciąży więc się nie przejmuję :cool2: Może to zwykła alergia? przyznaj się co jadłaś?:-p Głowa do góry! Ja stawiam na alergię :tak:

Mamolka trzymam kciuki!! Współczuję wizyty u dentysty :eek:

Ja wybieram się jutro do lekarza na 18.15. Ostatnio spotkałam dziewczynę, która wygląda jakby miała już rodzić - była olbrzymia a tymczasem się okazało że ma termin tydzień wcześniej ode mnie;-) Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że ona zawsze siedzi ponad pół godziny bo ma dużo pytań - a ja nigdy nie mam żadnych :sorry: Może ją poproszę niech mi poda kilka przykładów to też o coś w końcu zapytam :-D

Ewa - wszystko ok - nie sugeruj się normami na wyniku, bo nie dotyczą one ciężarnych. Krew nam się rozrzedza w ciąży, to normalne, więc wszystko spada, trochę rosną tylko WBC. A co do bakterii w moczu, to dziewczyny - prawdopodobnie jest to kwestia złego pobrania.
Prawidłowo pobiera sie próbke z pierwszego moczu porannego, po podmyciu i- co ważne - ze środkowego strumienia, czyli najpierw sikamy troszkę do kibelka, potem do pojemnika i resztę do kibelka.

Znam teorię co do pobierania. I naprawdę robię to dobrze. Od początku ciąży wychodzą mi bakterie w moczu ogólnym, a w posiewie czysto - a pobieram tak samo...

Dziewczyny, a ile miałyście tych bakterii? Jeżeli nieliczne w.p.w. czy w preparacie, to nawet nie ma sie czym przejmować. Dopiero jak są liczne lub bardzo liczne w.p.w. może to świadczyć o infekcji.

Ja miałam liczne właśnie... No nic, jutro zobaczymy, co lekarz powie.

reklama
Ja dziś byłam po wyniki i:
Krew ok
Siusiu:nabłonki płaskie i bakterie-nieliczne,leukocyty 2-4 w p.w. pasma śluzu-pojedyńcze w p.w. więc chyba szału nie ma
Glukoza: 68,6 przed wypiciem lemoniadki,a po 136,4 i to by było na tyle

Do góry