reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

reklama
oooochh, Missiiss, rany tylko tam sie nie przedzwiguj ani nie szalej! Jezu dzieki Bogu za welenki!!!! a raczej medycynie w sumie...
super ze wszystko ok, tylko teraz juz wogole na siebie chuchaj i dmuchaj no i w tej sytuacji to chyba faktycznie pierwszego powitamy Marcelka :)))) ale napewno nie wczesniej niz w listopadzie! nooo chyba ze te leki tak zadzialaja ze jeszcze przenosisz ;P

missiiss aż ciarki przechodzą więc jak pisały dziewczyny chwała za te wełenki!!! nic nie dzwigaj, nawet torebki cukru i leż leż leż, a fenoterol ma to do siebie że działa tak że jak tylko się go odstawia w terminie to na drugi, trzeci dzień się rodzi:))) skuteczny jest bardzo naprawdę więc sie nie przejmuj!!! No i waga Marcela zadziwiająca hehe

Pomożecie?:)
Odebrałam dziś wyniki badań. Posiew moczu ujemny, więc super.
A co do wymazu z pochwy, to:
1. bakterii i grzybów żadnych nie stwierdzono
2. pH = 4,0
3. stopień czystości - II
4. komórki nabłonka - obecne

tylko teraz tak:

5. leukocyty - średnio liczne (ostatnio miałam mierne)
6. lactobacillus (czyli kwas mlekowy?) - średnio liczne (ostatnio - liczne)

Generalnie jestem dość spokojna, bo nie ma bakterii itp. Ale te leukocyty mnie niepokoją. Orientujecie się, czy to się jeszcze mieści w normie, czy już wskazuje na jakiś stan zapalny?...

ewa m i sie wydaje ze jest ok. bo jak ja mialam stopien czystosci III to mi nawet nic nie dawali lekow bo nie mialam bakterii wlasnie wiec ja raczej bym sie nie martwila:)

a ja jestem po wizycie w szpitalu zrobili mi ktg w ogole wszyscy w szoku byli ze ja bedac w 25 tygodniu mam takie sliczne ktg bo zazwyczaj dzidzior ucieka co chwiele bo plywa a moj ladnie siedzial pol godzinki sobie i ladnie piekne serduszko sluchalam skurczy nie bylo ale rao fenoterol bralam. chyba max 23 mialam te skurczowe wiec looz nie ma skurczy cala nadzieja w fenoterolu. :) dzidzior jeszcze dzisiaj zostal dokladnie ogladniety i przytyl od wczoraj 14 gram hehe smieje sie ze to od sledzia po wiejsku wczoraj :p wiec na dzien dzisiejszy juz wazy 774g :) !!!!

pieknie serduszko jeszcze dla pewnosci patrzylismy i wszystko i mam fotki 3d :D lekarz mowil ze nielzy amant z niego i ma piekna pelna warge dolna :) i wyglada na fotce jankby grzywke mial a moja mama jak fote zobaczyla to stwierdzila ze jestw szoku bo jej mojego krzyska przypomina hehe :) jak znajde aparat w pudlach to wkleje fote :)

w nocy mialam skurcze od 3 ale po nospie przeszlo dzisij na fenoterolu i mam nadzieje ze bede spala spokojnie. choc musz eprzyznac ze wytrzepalo mnie w aucie konkretnie po dziurach i az plakalam tam sie balam te ******e drogi polskie.

Dzięki Wiolcia:) Skoro Tobie przeszło to może i mi również przejdzie, jestem dobrej myśli:laugh2:

A w poniedziałek ruszam z mężem nad morze i mam nadzieję że nawdycham się troszkę jodku, oby tylko pogoda się poprawiła, mam nadzieję że podróż nie będzie w żaden sposób szkodliwa dla dziecka??

Dzięki Wiolcia:) Skoro Tobie przeszło to może i mi również przejdzie, jestem dobrej myśli:laugh2:

A w poniedziałek ruszam z mężem nad morze i mam nadzieję że nawdycham się troszkę jodku, oby tylko pogoda się poprawiła, mam nadzieję że podróż nie będzie w żaden sposób szkodliwa dla dziecka??

Jeśli z ciążą wszystko ok, to jazda nie jest szkodliwa. Moja pani doktor mówiła tylko, żeby się częściej niż zwykle zatrzymywać i prostować kości. Dobrze też odsunąć fotel, żeby móc wyciągnąć nogi i nawet opuścić trochę oparcie, żeby brzuch nie był zgięty. A zatrzymywać się i tak trzeba - na siku ;)

To temat o wizytach u lekarza, ale właściwie to też trochę zdrowotny, więc ośmielam się zapytać:

Coś mnie kuje od wczoraj po prawej stronie za mostkiem, szczególnie jak biorę głęboki oddech albo leżę na boku z ręką pod głową. Co to może być?...

jeśli Cię boli tylko przy wdechu i jest to takie ostre, przenikliwe, nieprzyjemne ukłucie, które ustępuje po wypuszczeniu powietrza to najprawdopodobniej (nie wiem jakie są na to dowody medyczne, ale miewałam takie coś i przechodziło) zrobił Ci się jakiś bąbel powietrza na płucach i on tak boli, można się tego pozbyć przez chwilowy mocny ucisk tego miejsca, ja miałam takie coś dobre kilka razy i ponoć takie coś się robi, boli jak cholera i człowiek myśli, że mu serce albo płuca szlag trafia, jednak żeby nie było, że ja tu jakies bzdury wypisuję, to jak mówię, nie znam dowodów medycznych na coś takiego, ale ktoś mi już właśnie kiedyś przez taki ucisk pomógł, i że to nic groźnego...

reklama
missiiss ładne tempo przyrostu wagi:))) Najważniejsze, że Marcelek zdrowy i skurcze w miarę unormowane.
Koniecznie wklej fotę jak dokopiesz się do aparatu.

Do góry