reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

Lothen współczuje Ci biedulko cukrzycy i nadciśnienia:no: dbaj o siebie a wszystko bedzie dobrze;-)

kategor zgadzam się z cristarose!!! to nielogiczne, ja miałam bardzo niski cukier w pierwszej ciązy i jak nie jadłam posiłków co 2,góra 3 godz to dostawałam drgawek, pociłam się, slabłam, zawsze musiałam mieć przy sobie coś słodkiego, żeby szybko podnieść sobie poziom cukru w takiej sytuacji. Ale to oczywiście błędne koło bo jak napisała cristarose po cukrach prostych szybko spada cukier z powrotem, musisz pilnować posiłków, nie zaniedbywac zadnego, jeść zdrowe węglowodany, cukry złożone, białko:tak:

gufi ja kiedys miałam tez to zdiagnozowane w szpitalu i objawy tez miałam takie że słabłam, serce mi waliło, bywało że ręka lewa mi dretwiała jak przy zawale:szok: byłam wtedy tuz przed licencjatem i swoim slubem, niektórzy lekarze orzekli że to na tle nerwowym i uże braki magnezu(6 lat brania tabl. anty, palenie papierosów, picie kawy:sorry2:) a dwóch dopatrzyło się własnie niedomykanie zastawki mitralnej...jakos mi to przeszło potem, może faktycznie to była kumulacja nerwów, mam nadzieję bo teraz tez własnie miewam takie walenie serducha, wysoki puls, wolę myslec że to braki magnezu ale też wspomne o tym ginowi na wizycie:zawstydzona/y:

poza tym mamolka, gufi i kategor gratuluję udanych wizyt bo najważniejsze że maluchy zdrowo rosna a my jakos się udźwigniemy;-)

reklama
Zastanawiam się czy wcześniej nie zawitać do lekarza. Mój ból z pachwiny przeszedł na środek i zaczynam się tym denerwować. Dzidziuś wierci się na całego i to mnie uspokaja, ale nie do końca. A jeszcze mój szanowny małżonek wczoraj palnął, że może mały już chce wyjść. Myślałam, że go zamorduję za takie głupie gadanie. Lepiej niech dzidziolek sobie tam siedzi przez minimum 10 tygodni.

A to ból ciągły czy przy chodzeniu, podnoszeniu nóg? Bo ja mam ten drugi i lekarz dał mi na to tylko magnez (3 x dziennie po 2 sztuki). Chociaż wcześniej miałam zbadaną na wszelki wypadek szyjkę i spojenie łonowe - czy się szyjka od tego nie skraca i czy spojenie nie pękło (bo to wszystko w jednym miejscu jest). Dla świętego spokoju można więc sprawdzić u lekarza, co i jak. Albo po prostu leżeć...

juz jestem dziekuje dziewuszki za kciukasy :)

tzn sa dobre i gorsze wiesci.

te dobre to to ze dzidzior wazy na dzien dzisiejszy 760 gram :D jupiii :D a myslalam ze tylko z 600 bedzie ale fajnie chyba jajka pomogly :p
a ta gorsza to to ze szew trzyma i gdyby nie on to bym juz urodzila bo mam rozwrcie wewnetrzne i szew trzyma szyjke cala. jutro ide do szpitala ale tylko na jeden dzien na dokladne badania jeszcze na 3d :D i na ktg.

na szczescie duphaston magnez i nospe mam odstawic a dostalam fenoterol i isoptin. fenoterol mocny lek przeciwskurczowy a isoptin oslonowo. modlilam sie normalnie o ten fenoterol i sam dal wiec super. kurde za dupka 45 zl placilam i mi starczal na 6 dni masakra ile w ciagu miesiaca s zlo a za 100tabl. i isoptin 2 opakowania zaplacilam 14 zl takze szok cenowy super ze takie tanie i ze skuteczne oby bylo ok i bym do listopada donosila. lekarz ogolnie jest zadowolony ze dzidzior tak pieknie rosnie :) tylko ta szyjka mnie zmartwila troche.

missiiss dobrze bedzie:) fajnie że maluch rośnie:) ale też bardzo ważne że dostałaś fenoterol i isoptin, napewno te leki pomogą :) nie martw się tym rozwarciem, po to szew masz żeby trzymał to wszystko w kupie:) odpoczywaj dużo i będzie git:)

reklama
missiiss najwazniejsze że Marcelek pięknie rosnie i szyjka dobrze trzyma. Dostałas leki więc napewno pomogą a szew będzie tylko na wszelki wypadek.

Do góry