reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

Agbar nie martw się, ja również mam takie bóle w pachwinie, dzidzia wierci się na całego a brzuch boli, na ostatniej wizycie lekarz mnie zbadał i powiedział że skoro szyjka się nie skraca i dzidzia się wierci to nic poważnego i z pewnością to więzadła macicy, które są przeciążone ale nie jest to groźne:)

Lothien bardzo Ci współczuję, sama mam nadciśnienie więc wiem co to znaczy, ale ta cukrzyca... Ech... Jak nie jedno to drugie... Ale nie martw się z pewnością wszystko będzie w porządku:)

Ja od ponad miesiąca borykam się z bólem dolnej części kręgosłupa promieniujących na pośladki i uda, coś okropnego! Straszny ból przy każdej zmianie pozycji czasem aż paraliżujący i do łez. Lekarz na szczęście pocieszył mnie że jest to niegroźne dla dziecka ale nie dał mi złudzeń że przejdzie, prawdopodobnie tak już będzie do porodu:( Dziecko uciska mi na nerwy kręgowe... Każdy przez coś musi przejść:(

reklama
missiiss jak dobrze, że masz ten szew!!!
aż mi ciarki przeszły jak przeczytałam, że gdyby nie on... Fakt jest taki, że idealnie spełnia swoje zadanie i tego się trzymamy. Dzidzia rośnie, lekarz ma Cie "na oku", czyli jest pięknie!!!

dzieki dziewczyny kochane jestescie. gdyby nie to ze dzidzia tak pieknie urosla to bym sie bardzo zamartwiala a tak sie ciesze ze dostalam dobre mocne leki i ze maly tyle wazy juz za trzy tygodnie kg na pewno bedzie wazyl ahhh jakos tak bezpieczniej juz bedzie... ide lulu dobrnoc jutro o 6 musze wstac bo na 9 musze byc we wro w szpitalu

Ja też dzisiaj po wizycie i wszystko ok. Po glukozie wyniki dobre, ale miałam stresa. Na następnej wizycie będzie usg i znowu zobaczę mojego misia :)
Cieszę się, że u was wszystko dobrze. Grudniówki idą ładnie do przodu z brzuchami dumnie podniesionymi do góry :)

Ja od ponad miesiąca borykam się z bólem dolnej części kręgosłupa promieniujących na pośladki i uda, coś okropnego! Straszny ból przy każdej zmianie pozycji czasem aż paraliżujący i do łez. Lekarz na szczęście pocieszył mnie że jest to niegroźne dla dziecka ale nie dał mi złudzeń że przejdzie, prawdopodobnie tak już będzie do porodu:( Dziecko uciska mi na nerwy kręgowe... Każdy przez coś musi przejść:(
Miałam to samo - pociesze się bo mi przeszło :tak: Teraz pojawia się tylko wtedy kiedy się przepracuje a kiedyś to każdego dnia i wyłam z bólu bo nie mogłam sie ruszyć. Także glowa do góry i będe trzymać kciuki żeby maleństwo przestalo uciskać.

Może martwiłabym się bardziej, ale wiem kiedy ból się zaczął. Podczas schodzenia na schodach (masło maślane ;) ). Widocznie coś sobie naciągnęłam, tylko martwi mnie, że ból się przemieszcza.

Hej!

Missiiss, misia gratulacje udanych wizyt. Ciesze sie ze ok wszystko :) Mississ szew spelnia zadanie swoje i to najwazniejsze. Teraz do przodu tylko :) Leki pomoga i bedzie dobrze ;-)

Ja mam rano jutro(a wlasciwie juz dzis) glukoze 75 :/ Kruszynka nie jestem, nadwaga jest wiec boje sie czy bedzie oki. Nie chce czekac do 28 tygodnia i choc wizyte mam dopiero 20 wrzesnia, zrobie to badanie i bede miec z glowy :/ Strasznie sie boje... czytalam ze od 24 tyg. sie robi wiec juz sie lapie...

reklama
mississ, no widzisz takie jest zadanie tego szewku, czyli jest ok;) ja też w poprzedneij ciąży brałam fenoterol i isoptin, fenoterol jest na powstrzymanie skurczy, jest to bardzo silny lek, przynajmniej na mnie działałał bardzo mocno, bo jeśli zapomniałam po nim połknąc isoptinu, to ręce mi si,ę trzęsły, a serducho waliło jak oszalałe..

Do góry