reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

reklama
to są średnie normy, nie musi byc idealnie.
serduszko bije - ok
przezierność karkowa w porządku - dzidziuś zdrowy
a jeśli nie w porządku, to jeszcze nie ma pewności, że dzidziuś niedrowy, tylko podejrzenie i możliwość zrobienia amniopunkcji w celu szerszej diagnostyki możliwej wady

Piękne są Wasze dzidzie:tak:
Ja nie mogę się fotką pochwalić, choc USG miałam 2 dni temu, gdyż...papier się skończył:baffled:
A moja Kruszynka już całkiem spora - 38 mm i tak się wierciła i mościła.... rozczulający widok:happy:
Za 2 tyg mam USG genetyczne, więc na pewno wkleję fotkę,o ile nie zabraknie papieru:angry:

No śliczne te grudniowe fasolki:-D
A ta część mierzona to odcinek ciemieniowo-siedzeniowy tzw. lekarze tak mierzą dziecko zawsze czyli od główki do pupki:tak:, nie mierzą do stópek bo cięzko by im było ta stópke niejednokrotnie na wyproście złapać:-D i byłoby niemiarodajne;-)

Zobacz załącznik 243063

przedstawiam Wam moja dzidzię:)

prosiła, żeby Was wszystkie pozdrowić!:)
pozdrawiam, pozdrawiamy i buziaczki jej przesyłamy:-):-)
Piękne są Wasze dzidzie:tak:
Ja nie mogę się fotką pochwalić, choc USG miałam 2 dni temu, gdyż...papier się skończył:baffled:
A moja Kruszynka już całkiem spora - 38 mm i tak się wierciła i mościła.... rozczulający widok:happy:
Za 2 tyg mam USG genetyczne, więc na pewno wkleję fotkę,o ile nie zabraknie papieru:angry:
może już nie będzie tak źle;-)

A to moja kruszynka , z usg wychodzi termin na 04.12.2010
urocza kruszynka:-):-)

Czesc Dziewcznki,

nieczęsto wpadam, bo mam dwoje dzieci , męza i pracę ;-) aLe czytam Was regularnie. Ostatnio bardzo smutno na forum...
Ja mam pytanie - moze cos pocieszycie ? Czy moze jednak nie mam się co łudzić...?
om-4 MARCA, owulacja na pewno przesunięta bo to wpadeczka :-) , 5 kwietnia test - druga kreska bladziutka, 6 kwietnia juz dwie mocne.
8 kwietnia - zero pecherzyka na usg, 14 kwietnia pecherzyk 5 mm, 20 kwietnia 6 mm, 24 kwietnia brązowe plamienia (lekarz stwierdzi, ze z pękniętego naczynka-duphaston 3 razy dziennie) 27 kwietnia zarodek 2,6 mm, 4 maj zarodek 3,8 mm - kolejne USG 13 maja bo lekarz stwierdził, ze zarodek mało urusł ale zeby się nie martwic, bo byc moze to młoda ciąża...Ale wez i się człowieku nie martw :( serca jeszcze nie słyszał, bo mowi , ze słuchac dopiero jak zarodek ma ok 8 mm....i jak dziewczynki myslicie ?

reklama
i dodam, ze mam bardzo odczuwalne wszelkie dolegliwosci ciążeowe...mdłosci, wymioty, bol piersi ...czy jak zarodek przestaje się rozwijac to dolegliwosci ciązowe tez ustają czy nie ? Boze, juz mam mętlik, jak ja wytrzymam do 13 maja ....wtedy wyrok - albo zarodek bedzie wiekszy o conajmniej 8mm (teraz powinien rosnąć 1 mm na dobę) albo koniec :(

Do góry