reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

To już spora dziewczynka jest :-) Wiesz ja miałam imię dla dziewczynki, ciuszki od koleżanki i okazał się chłopiec, dla którego nic nie mieliśmy ;-) Ale to cudowna niespodzianka a ty będziesz miała małą, grudniową księżniczkę w domu!:-) Tzn mam nadzieję, że już wam się nie zmieni... i choinka do października to szmat czasu ... kupuj wszystko unisex ;-)Mnie lekarz powiedział płeć w 13 tc i się nie zmieniło więc trzymam kciuki żeby i u was się nie przestawiało ciągle ;-)

reklama
Dzieki dziewczyny :)

Wiolcia my sie cieszymy i z chlopca i dziewczynki :-) Wiec nam to nic nie zmienia. Wiec czemu nie - moge miec mala grudniowa coreczke :D Na pewno kupie troche ciuszkow unisex a co ^^ ale zawsze zamiast kupowac ciuszki mozna sie skupic na lozeczku itd. :)

Gosiu i Aniu:) gratuluję pomyślnych wizyt i rozpoznanych płci:)
fajnie by było Anka gdyby to jednak córa była:) zasiliła by grono grudniowych dziewczynek:)

Zobacz załącznik 277143Zobacz załącznik 277141Zobacz załącznik 277142Cześć dziewczyny, nie było mnie od czwartku, tzn nie pisałam, bo miałam trochę latania, starałam się Was czytać, ale było ciężko z czasem. W piątek rano miałam USG połówkowe, z małym wszystko ok :) Wg lekarza rozwija się prawidłowo, na 100% chłopak :) Waży ok 440 gram i wyprzedza wymiarami wiek z miesiączki ( w piątek wiek z OM to 20t6d). Poniżej wpisuję wymiary:
BPD - 5,10 cm
HC - 18,60 cm
AC - 16,80 cm
FL - 3,47 cm
HL - 3,52 cm
Cereb - 2,29 cm
CM - 4,76 cm
NF - 4,45 cm

Termin porodu z pomiarów przesunął mi się na 28 grudnia, ale lekarz mówi, żeby się tym nie sugerować.

Ostatnia edycja:
dziś mam wizytę po południu, niby nic takiego, bez usg, ale i tak chcę usłyszeć że wszystko ok, no i że wyniki badań ok... więc do wieczorka 3mcie ksiukaski, a ja za was też po3mam

aniah ale super szkarbuś:) oczywiście również super że wszystko z nim dobrze:D no niech rośnie maluszek, niech rośnie:)

AAA i w ogóle myangel! Twój Adaś też jest słodki:) i ma takie pełne usteczka:D

Ja mam 3d we wrześniu:) mój mąż podjął tą męską decyzję:) i dobrze bo w sumie sama też się już doczekać nie mogę:)

Wrublik nasze kciuki już zaciśnięte &&&& odezwij się jak wrócisz.

reklama
Do góry