reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Anbas GRATULUJE!!! i super zdjecie!nie rozumiem dlaczego nie zrobil Ci badania na przeziernosc u nas przedzial jest od 11plus 4 do 13plus 6. a Ty jestes w 12 tygodniu.szkoda,

ja dzis tez po wizytce ale tylko u lekarz ogolnej, wbila mi do karty ciazy wszystkie dane z bad.krwii i takie tam, papierologia.
Zamowilam sobie termin na usg genetyczne.
Take Vingo mozesz wpisac 18 lipca usg genetyczne.

reklama
ja mam mieć wizytę 10 lipca i wtedy przezierność. U mnie to będzie skończone dokładnie 13 tygodni. Chyba też w takim okresie +/- kilka dni miała wcześniej to badanie. Mi powiedzial lekarz że do 14 tygodnia bo potem wyniki mogą wyjśc nieadekwatne.
ja już sie nie mogę doczekać kolejnej wizyty, a to będzie dopiero za ponad 2 tygodnie :(

Anbas zdjecie sliczne :) Rzeczywisci to Twoje małe wcale nie takie male hehe :)

Ja mam wizyte 11 lipca i standardowo nie umiem sie doczekac :)
Dziś zaczęłam 13 tydzień ciąży :-):-):-)

Inomama ja niestety nie mam pojęcia ile miałam cm w brzuszku przed ciążą , natomias z kg jestem 2 na minusie przez mdłości i brak apetytu .

dziewzny, mam pytanie: czy wy chodzicie do lekarza prowadzacego wasze ciaze prywatnie? Pytam bo jestem zwyczajnie wkurzona dzisiejsza moja wizyta na NFZ... pierwsza wizte mialam 6.06 i byla to wizyta prywatna. bylam bardzo zadowolona - pani dr bardzo mila. wywiad, badanie ginekologiczne i usg... wszystko super. Niestety kosztuje... zapisalam sie wiec na nfz do innej pani dr. 3 tygodnie czekania i w koncu nadszedl dzisiejszy dzien. pani dr spoznila sie 2 godziny!! a moja wizyta polegala na tym ze pani dr wyliczyla ze jestem w 9 tyg o czym sama doskonale wiedzialam!!! zadnych badan nie zrobila mimo iz zglaszalam ze mam bole, twardniejacy brzuch i plamienie... z tego co piszecie czseto macie usg... mi kazala zapisac sie na usg pod koniec lipca... Martwie sie o dzidzie a dzis tylko czas stracilam...

Chodze tylko prywatnie. Za czasów przed dziećmi byłam kilka razy państwowo. zawsze min 2 godziny czekania żeby w gabinecie 10 minut i z łaską sie coś dowiedziałam. ba jedna baba mi dała tabsy pierwszy raz mnie widząc na oczy, bez żadnych badań itp. Koszmar. Wiem ze u mnie na NFZ w żadnym gabinecie nie ma USg , wiec USg przysługuje tylko 3 i trzeba odczekać swoje w kolejnej kolejce :(

czesc laski ja tak z doskoku ale bedzie czas ze bede czesciej pisac :)
a no wlasnie tak jest ze jak prywatnie sie idzie to do dupy ci wejda a jak nfz to olewa po calosci:no: wiadomo ze czasem sie trafi lekarz taki faktycznie dobry ale najczesciej to termin do niego jest za x miesiecy :/ wiec prawie wiekszosc kobiet chodzi prywatnie...ja tez zawsze priv, czasem to sie zastanawiam nad tym ze moze oni specjalnie tak traktuja na nfz pacjentow zeby wczesniej czy pozniej chodzili prywatnie i kase placili ....

Ja przez 10 lat i 4 ciąże zawsze prywatnie i problem był kiedy trzeba było do szpitala, więc teraz żeby mieć kartę w szpitalu do produ i nie zostać odesłała ze skurczami zapisałam się do szpitalnej przychodni. Idę jutro, więc dam znać :)

ja całą pierwszą ciąże chodziłam na NFZ. godziny czekania przed wizytą, ale było warto - gin przyjmowała przez min. godzinę, na każdej wizycie usg, dokładne badania itd. Niestety obcięli jej limity przyjęć i od drugiej ciąży już musiała "ponad ileś tam osób" przyjmować prywatnie. I tak się czeka :) ale nie ważne, bo mojej gin bym za nic nie zmieniła. Chodzę do przychodni przyszpitalnej, w szpitalu w którym rodzę, więc jest ok i wszystkich znam przy okazji :) Ale za wizytę 140zł kasuje niestety :(

reklama
ja chodze na nfz i lekarz super terminy kolo dwoch tygodni do miecha ale dla ciezarnej znajdzie zawsze czas nawet ponad program nigdy z gabinetu nie wygoni poki czlowiek o wszystko nie wypyta a zawsze odpowiada i tlumaczy ... usg na kazdej niemal wizycie ... jedyny minus ze w zadnym szpitalu nie przyjmuje ale przyjmowal kiedys akurat tam gdze rodzilam i co niektorzy jeszcze go pamietaja wiec spoko :)

Do góry