reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Hej babeczki :)
Gratuluje wszystkich wizytek!!!!

Ja tez mialam wczoraj wieczorem wizyte ale calkiem zapomnialam poinformaowac ;p Moze dlatego ze to wizya kontrolna u poloznej tylko...Tak wiec mala jest glowka w dol. Mocz wyszedl oki cisnienie tez...Posluchalam serduszka I tu tez wszystko w porzadeczku. Jedyne co sie nie zgadza do konca to wielkosc mojej malej...Bo w sumie usg nie mialam ale one tu mierza brzuch tasma I wg tych pomiarow wysokosc dna macicy jest juz w miejscu ktory odpowiada na skonczone juz 34 tyg...Wg niej ciaza jest jednak starsza albo dzidziol wiekszy...U nich w karcie mam wpisane ze ciaza ma aktualnie 32+5 ale gin mi tego nigdy nie potwierdzil wiec nie wiem jak oni to oszacowali bo to tez nie jest termin z OM...
No dla mnie to wlasciwei nie nowina ze dzidzia duza bo Kuba tez byl ciagle wiekszy I wiekszy, no I wyskoczyl taki bobek 4240 :)
W kazdym razie nastepna wizyte ustalila mi na za 2 tyg I jesli wtedy dzidzia bedzie jeszcze wieksza niz te 1.5 tyg roznicy dostane skierowanie na kolejnego scana zeby to sprawdzic .

Za wszystkie dzisiejsze wizyty trzymam mocno kciukole &&&&&&&&&&&&

fifka zrob te wyniki jeszcze raz ale moze nie czekaj tych kilku dni... moze to byl I incident...a moze nie skoro cie bolaly plecy. A takie gdybanie ze moze ucisk a moze nie to tez nie za dobre...Ja na twoim miejscu zrobilabym mocz od razu z posiewem. Lepiej sprawdzic i dzialac za wczasu... Ja mialam taka sytuacje ze sam mocz wyszedl ok a z posiewu bakterie I za 3 dni juz objawy ostrego zapalenia...

fifka lub vinga czy mozecie mi wpisac wizyte kontrolna u poloznej- 2 grudnia

reklama
Witam dziewczyny. Dziś trochę w domu ogarniam, pranie robię. Przy remoncie to trudne, ale wykorzystuje to, ze jestem sama.

Julinana zdrówka

Dona a więc trzymam kciuki, żeby tak było, jak sobie życzysz

Fifka a więc kuruj się domowymi sposobami, witaminka, C, żurawinka, urosept. Ja jeszcze Lacibios Femina łykałam

Inomama aż mnie ciarki przechodzą na myśl o tym szwie

Anbas kiedyś mojej mamie tak obwód brzucha mierzyli. Dla mnie to dziwne. Ja jestem raczej chuda, a w pierwszej ciąży obwód brzucha miałam 108cm a dzieciaczek tylko 3200g i 55cm. Moja znajoma miała o połowę mniejszy brzuchol a dzieciaczek był większy. JA takim pomiarem obwodu bym się nie przejmowała

Marika ale to nie chodzi o obwod brzucha bo to wiadomo ze zalezne jest od budowy wzrostu itd... Tu chodzi o pomiar od kosci lonowej wzdluz brzucha az do konca macicy (czyli gdzies tam prawie pod biust)...Ten jest w miere miarodajny bo jesli masz termin obliczony prawidlowo I ilosc wod plodowych jest ok to z tego pomiaru wychodza tygodnie poprawnie.
Ale ja sie nie przjmuje tym wcale :) Bo jak mowie...oni nie wiem skad wzieli sobie termin porodu - bo wyzanczyli go na 8 stycznia...Moj gin wyznaczyl na 5,6 tego a z OM na 30 grudnia... tak ze to jest ciagle sprawa otwarta :) hihih

Monia nie bierz nospy bo jesli to cos z szyjka to moze rozluznic ja i bedzie sie skracac i poloz sie ... moze mala jakos glowka napiera ... niech sobie zmieni pozycje ... mi przy takich kluciach skracala sie szyjka do porodu z pierwszym dzieciu a ostatnio jak takie mialam to tez sie skrocila i mam nakaz lezenia zeby nie poszlo dalej

reklama
Do góry