reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Inomama super wiesci:-)
A ja mam pytanie bo jak bylam na usg w 10t4d to wyszlo ze to jest 10t6d I maluch mial prawie 5cm jak oni licza te tyg.?
juz sie nie moge doczekac bo 16 lipca usg I sie dowiem jak z ta przepuklina.
Akuku chyba nie ma sie co sugerowac tymi wymiarami z usg...Bo po pierwsze kazde dziecie sie rozwija swoim wlasnym tempem a po drugie moj gin mi za kazdym razem powtarza...NIech sie pa ni nie przywiazuje tak bardzo do wymiarow z usg bo dziecko jest mierzone w linii prostej (znaczy dwuwymiarowo tylko). I jesli cokolwiek jest odchylone do przodu badz do tylu wzgledem linii mierzenia to juz jest widziane w skrocie I to moga byc znaczne roznice.
Ja np. mialam ostatanie usg 11+4 I maluch mial NA EKRANIE 51mm. A sam lekarz powiedzial ze mozliwe ze ma wiecej...

reklama
a ja w 10t3d miałam 3,5 cm dzieciaczka. chyba malutki będzie, w odróżnieniu od brata
Inomama, gratuluję dobrych wieści:tak:
oby ja najwięcej takich wieść do nas docierało!

Inolaska gratulacje heh ;*

Akuku ja np. zawsze mówie ze jestem np. w 12 tygodniu a lekaż ci powie ze to 11 tygodni moja gin zawsze liczy skończone tyg. , jak miałam ostatnie usg to mi powiedziala że to 8 tygodni i 6dni czyli bez jednego dnia 9 tygodni czyli za jeden dzień 10 tydzien namieszałam nie wiem czy sie rozczytasz :szok:

Inomama gratuluje!!! super wiesci,
Pozostalym mamom czyli Dona, Hope, Ikasie i jesli kogos pominelam to tez spoznione gratulacje dziewczyny.
ja po prostu nie czuje sie ostatnio dobrze od godz. 16 takze moj dzien jest b.krotki,a mamy i prace w ogrodzie i oczywiscie sprzatanie,gotowanie itd, wiec musze sie zmiescic w tych godzinach do popoludnia, bo potem to wygladam jak nacpana.ale chyba wole to niz mdlosci, ktore mnie juz prawie nie nawiedzaja:-) corcie spia i ja tez ide spac!buziaki dla Was

Dziewczyny, również gratuluję udanych wizyt:) Od razu się człowiekowi lepiej robi jak zobaczy tyle dobrych wiadomości:)

A zmieniając temat mam pytanie - orientujecie się może czy są jakieś przeciwwskazania do zewnętrznego stosowania Tantum Rosa? Przyplątała mi się jakaś infekcja i próbuję z nią walczyć ale chyba jeszcze daleka droga przede mną :dry:

Ostatnia edycja:
Inomama gratulacje serdeczne:):):)

Ja tez juz po wizycie u kardiologa,...wszysktko ok, i nie ma przeciwwsakzan do porodu naturalnego...mam brac duze dawi magnezu....szkoda tylko ze neurolog da mi czerwone swiatlo i i tak będzie cesarka...

Ikasia to nieciekawie zawsze lepiej rodzić naturalnie mniejszy szok dla dziecka a co jest z toba ze nie mozesz sn rodzic (neurolog)??:-(

Hej Kobietki...Ja sie pomalu zmywam z pracy wiec zycze wam udanego popoludnia/ wieczorku.
Jutro mam w pracy wolne bo rano musimy odstawic malego do przedszkola a potem do gina I wizyta w szpitalu...Stresa mam przeogromnego dlatego bardzo Was prosze o kciuki za nas jutro. Pewnie zjedziemy do domu znowu dopiero wieczorem bo nie wiadomo ile w szpitalu zleci...Ale postaram sie jeszcze napisac co I jak...Strasznie sie stresuje....
trzymajcie sie....pa

reklama
Do góry